Doğru. Bir de ben ne diyeyim? Ortaokulda "lafta" sınıf arkadaşım olacak tipler beni sırtımdan bıçaklıyorlardı resmen. Bir sınıf düşünün, kendi sınıflarından okul birinciliğine oynayan bir çocuk var ve kendi sınıflarındaki o çocuğu desteklemek yerine ona köstek oluyorlar ve o çocuğun rakiplerini destekliyorlar. HEM DE BEN ONLARA HİÇBİR ŞEY YAPMAMIŞ OLMAMA RAĞMEN!!! Ve yine bir sınıf düşünün, kendi halinde sırasında oturan bir çocuğa etmedikleri kırıcı lafı bırakmıyorlar. "Robot", "İnek", "Makine" gibi laflar duydum. Tabi beni en çok üzen laf da "Robot" lafıydı. Bunların dışında da ne küfürler duydum ben, benim dışımda sadece Allah biliyor. Küfürler yetmedi, bir de "Sınıfın haini" ilan edildim. Neden? "Sınıfın haini" ilan edilecek kadar ne yapmıştım ki ben onlara? İşte problem de burada, ortada hiçbir sebep yokken herkes bana tavır almıştı. Hatta bu konuyla ilgili bir anımı da anlatayım:
Bizim bir hocamız vardı, biraz yaşlıydı ve oturma sıramzı ezberlemekle hiç uğraşmazdı. Zaten her sınıfa haftada 1 ders girerdi sadece. Bizim sınıf da okuldaki diğer tüm sınıflar gibi bu durumdan faydalanıyor ve istedikleriyle oturuyorlardı. Asıl problem olan ise şuydu: Ben teneffüste her zamanki gibi hava alıp, başka sınıflardaki arkadaşlarımla bahçedeki özel yerimizde maç yapmıştım. (Asosyal birisi değilimdir zaten, sadece lanet bir sınıfım vardı.....) Sınıfa döndüğümde ise, beni şok eden manzara karşımdaydı: Herkes istediğiyle oturmuştu. Hadi eyvallah, benim çantamı -köpeğe mama atar gibi- sınıf kapısının hemen yanındaki kitaplığın önüne attılar. Ve tek oturan birisi olmuştu bu durumda. Ama o kız da yanında hiçbir erkeğin oturmasını istemeyen birisiydi ve sonuç mu? Hoca gelene kadar ayakta dikildim. Hoca gelince -sağolsun- iyi bir azarladı onları, o kızın yanına başka bir kızı koydu, beni de kalan boş yere oturttu.
Ben bunlardan sonra ne mi karşılık verdim? Bu forumda çoğu zaman gösterdiğim aşırı öfkemin ve nefretimin aksine (Belki de şu anki aklım olsaydı okuldan çıkıp evlerinin önünde hepsini döverdim, kim bilir? Hem ne derler: "Ölü eşek kurttan korkmaz." Benim de kaybedecek bir şeyim yoktu. 45 kişiye karşı tektim yani. Onlara müstahak olurdu hem.) kendimi derslere verdim ve başarılarım ile onlardan intikamımı aldım.
İşte ben bunları yaşadım. Öğrencilik hayatınız boyunca sizi temin ederim ki, bundan daha beter bir olay başınıza gelemez bence...