Asosyellik

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar Başında Oturmak Aosyallik Değil Bağımlılıktır. Şu anda bu "Forum" Ortamında da sosyalleştiğimizin kimse farkında değil. Ben heryerde diyorum bunu. "İnternette Hayat Var; İstediğin Zaman İstediğin Kişisin; İstediğin zaman ölürsün, istediğin zaman doğarsın.Bir tık ile Dünya'nın öbür ucundasın."

Lapynours

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Para ve hastalık gibi olaylar işin içine girmediği sürece insan kendine nasıl davranacağını kendi seçer. Sen bilgisayar başında durup asosyal olmayı tercih etmişsin. Ben ise hem bilgisayar başında durmayı, hem de ortamları seçtim. Ve ortam parasını babamdan karşılamıyorum, bana Allah'ımın miras olarak verdiği gücü kullanarak karşılıyorum. Ve benim arkadaş çevrem 3 - 4 kişiden falan oluşuyor. Sınıfta 34 kişi var ve %99'luk kısmı kültürsüz ve saygısız insanlar. Benim özgüvenim doruk noktadadır ama kimseyle konuşmam.

Arkadaş çevresi nasıl bir şey sana söyleyeyim mi :

• Serviste arka kısımda bir kız topluluğu vardır. Bunlar sürekli instagram ve facebook'dan bahseder ve serviste arsız bela şarkıları ile triplere girerler. Uzak durulması gereken tiptir.
  • Ve 1 - 2 tane artık kız tipleri vardır. Bunlar sürekli fake mesaj sesi yaparlar. Kendilerini Tumblr kızı sandıklarından sanki hayat çok zormuş gibi telefon ekranına bakıp "puff, off" çekerler. Amaçları dikkat çekmektir. Tehlikeli değillerdir.
  • Ve apaçi tipler vardır. Bunlar olmayan tipe bir jöle sürerler. Genellikle 3 - 4 kişilerdir ve arkadaşlarının sırtlarından tutarlar ve sarhoş havası vermek için sağa sola sallanarak gezerler. Bu bulaşıcıdır. Apaçi ile arkadaş olan körle yatan şaşı kalkar hesabı ona benzer. Uzak durulması gereken tiplerdir. Sigara içip havalı olduklarını sanırlar. Bazıları olay çıkartabilir ve ertesi gün "2 kişi bir okul basmışız piuff" lafı ile dikkat çekmeye çalışırlar.
  • Şaklaban tipler vardır. Bunlar sınıfın en arka sırasındadır. Ve sürekli espri yapmaya çalışırlar. Komik olduklarını ve kızları etkilediklerini sanarlar. Bunla arkadaşlık kuranlar kısa süre içinde bunlara benzer.
Kısacası her önüne gelenle arkadaşlık yapmak pişmanlıktır. Kız arkadaş da edinmemek lazım lise zamanları.
Başkan yine konuştu üşeniyom senin yazıları okumaya ama likeni atıyom :D

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben orda bordo klavyeli derken askerlerimizle dalga geçmedim, dalga geçme amacıda gütmedim. Şu oturduğu yerden dünyayı kurtaran klavye delikanlılarını kastettim.
Dostum seni severim iyi birine benziyorsun gördüğüm kadarıyla ama şakası bile hoş değil :/
Evet. Doğru. Haklısın. Çok doğru. Tartışmayacağım. Ama tembelim :( , çok fazla tembelim. Benim ilgimi çeken şeyler var tabi ama kim uğraşacak :| . Zaten tembellik olayını halledersem gerisi kolay benim için.

BOSS gibi bir şey :|
Hacı bunu yenmen lazım ileride tek başına kalınca zorla yeneceksin ama şimdi belli bir takım işler yaparak daha hızlı yenebilirsin,çok çalışmanı senden kimse istemez,sadece elindeki performansı en üst düzeye çıkar ve dikkatli ol,bunların ikisi ile başarı ve iş hayatından beklediğin sonucu alırsın :)

Zamanla para kazanılır :)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Tamam dediğin bir nebze doğruda,bu kafada yaşayanlar yüzünden İş-kur'un kapısı her sene milyonlarca insanla aşınıyor ,zamanın karşılığı sadece para değil kazandığın dostluklar,deneyim başarılı insanlar için daha ağır basar,sen bu kafada yaşarsan hayatın boyunca mutsuz yaşarsın,hep işini parası düşük diye düşünüp beğenmezsen bi gün o işide bulamazsın,misal verelim çöpçülük bi güzel meslek ilerde iyi para biliktirdinmi kendi geri dönüşüm firmanı açar deli gibi para kırarsın dönem şu an plastik ve geri dönüşüm devri.Yani iyi düşün sadece zamanla paramı kazanılır görürsün.

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar demişken Beyin tümörü olan insanların %80 i Bilgisayar başında 4 saatten fazla vakit harcayan insanlardır
Ayrıca arada sırada buluşmanın zararıda yok Fakat kendinize sınırlama getirin
Getiremiyorsanız sizi bilgisayara kilitleyen şeyleri sıralayın
Örn: Oyunlar, Forumlar
oyunda 4 saat forumda 2 saat geçiriyorsanız forumu bırakmayı deneyin azdan çoğa gidin eğer hiçbirini bırakamıyorsanız Birkaç uğraşılarınızı bırakıp bazılarını bırakın böylece vakit harcamaktan kurtulursunuz. Ama aynı zamandada dışarıda ne yapacağanızada karar vermelisiniz yoksa işe yaramaz

Ahmet Gelir

Mc.KonyaCraft.Com - agelir3
En iyi cevaplar
0
En iyisi benmişim :)
PC'nin keyfini yaşıyorum,
Canımız sıkıldıkça sunucudaki oyuncularla AVM'lere gidip takılıyoruz,
Tatillerde ortakla güzel bir tatil yapıp geliyoruz,
Sosyal medya, Reel ve buralarda birçok arkadaş ediniyorum,
Birazda para...
Ohh miss :D

• Beğen
Reactions: DIO

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Gerçek hayatında bulamadığın sevgi,saygı,çevre,hoşgörü,övgü ve kişinin kendisine cazip gelen bakış açısı,fikir benzerliği gibi şeyleri sanal ortamda bulduğun için bu kadar çabuk seni kendisine bağlıyor,daha doğrusu insan bağlanıyor. Bu yüzden çevre edinip kişiliğimizi pek geliştiremiyoruz. Bu bir çözüm değildir. Asıl hayat dışarıdadır ve asosyallik bir hastalıktır.

Benim bu dediklerime karşın sinirlenebilirsiniz bana kin besleyebilirsiniz bunun nedeni ise zayıf kalmış duygularınızı öfke ile bir kalkan gibi kapatıp korumak gibi bir çabadandır. Bu zayıf kalmış duyguları güçlendirmek ve özgüven dolu bir birey olmak içinse sosyalleşmek çevre edinip dışarı açılmak lazımdır.

Sözüm günde 2 - 3 saat oturan kişilere değil. Her gün 6 saatten fazla oturup uyku düzeni olmayan pc ile sabahlayan vicdan duygusunu kaybetmiş içe kapanık robotlaradır. Etrafındaki insanlar sırf izlediği animedeki gibi değiller diye öyle bir hayata sahip olamadıkları için etrafındaki her insana nefret besleyip çok ilginç bir şekilde onlardan korkan şahıslaradır.
Mantıklıca öfkesiz bir şekilde düşününce hayatımızda yaptığımız birçok şey bize saçma gelebilir. Bize düşen şey ise nasıl birisi olmak istiyorsak O olup etrafımızda bulunmasını istediğimiz ama olmayan şeyleri kendimiz yapmaya başlayıp içinde olmak istediğimiz çevreyi aramak yada oluşturmak düşer bence.

Konudaki tüm mesajları okudum ve şunu fark ettim ki çoğu kişi etrafındaki insanlara karşı olsun veya topluma karşı olsun asıl görmek istediklerini yazmış :D
Tamam telefon zombisi kızlar olabilir,kültürsüz sayıgısız kişiler olabilir, saçları dikip cukka cukka diye kopup sigara her türlü pisliği çekip havalı olduğunu sananlar olabilir ancak öyle bir anlatmışsınız ki çevrenizdeki veya bulunduğunuz ortamdaki bütün insanlar öyle ve bence bu kişinin asıl nasıl görmek istediğiyle bağlantılı :D

Ben bu şahısların gördüğünden daha farklı topluluklardan bahsetmek istiyorum beki fark etmişsinizdir belkide hiç farkında olmamışsınızdır ancak siz daha önce hiç
Halk eğitim kurslarında bulunan değişik kurslara gidip değişik amaçlar besleyip ilginç hayalleri ve beklentileri olan düzgün gençleri gördünüz mü?
Bir takım derneklere gidip etrafındaki insanlara yardım etmek isteyen etrafındaki kişileri bilgilendirmek isteyip bir çevre toplamaya çalışan topluluğu gördünüz mü?
Doğayla iç içe olmak isteyip gezilere gidenleri? Sanatla uğraşanları? Derslerine gömülüp iyi bir gelecek uğruna çalışanları? Sporla uğraşanları? Ve bunlar gibi nicelerini? Tabi ki göremezsiniz çünkü ya sosyal değilsiniz yada içe kapanıksınız dünyaya kendi pencerenizden bakıyorsunuzdur.

Şuna cidden kızıyorum. Bazı şeyleri gerçekten hiç hesaba katmıyorsun. Her insanın güzel bir yüzü, 2 kolu 2 bacağı ve kusursuz bir şekli olsaydı eğer söylediğin şey geçerli olurdu. Herkes sosyal olup çevre edinmek ister, herkes ortamlara gideceği bir arkadaşı olsun ister. Fakat sosyal olup dışlanan bir kısım var bunu neden hesaba katmıyorsun ? Lisede hiç kimse olgun değildir, herkes paraya ve dış görünüşe bakar. Dış görünüşü kötü olan, mesela bir yerinde doğum lekesi gibi bir şey olan insan ne kız arkadaş edinir ne ortamlara gideceği bir arkadaş grubu. Ve onlar sosyal olmaya çalıştıklarında tepki alırlar. Bu insanı daha da strese sokmaz mı ? Şimdi bu sosyal olmak isteyip de dışlanan insan *******ı bile düşünmez mi bunu söyle bana ? Gelmiş burada bilimsel şeyler söylüyorsun. Spor yapmak isteyip de doğuştan bronşiti olan bir insan nasıl spor yapacak ? Bu insana zorla spor yaptırırsan ne olur biliyor musun ? Spor sırasında bir anda nefesi kesilerek ölür. Bu yorumun ölüm sebebi bile olabilir. Cılız olduğundan dışlanan bu insan sosyal ortamlardan dışlanıp depresyona girmesi mi daha kötü yoksa asosyal olup kendi kendini geliştirmesi mi he ? Söylesene bana güçsüz insan ?

Sen gerçek bir insan değilsin biliyor musun ? Gerçek insan nedir bunu biliyor musun ? Başkasının yüzünde patlayan tokadı hissedebilen insan, gerçek insandır. Taştan korkun olsa kalbini çıkarırsın. Ayıp be ayıp. Saygısız. Ben adaletin tazısıyım güçsüz insan. Bu tartışmayı haklı olan taraf kazanana kadar devam ettiririm.

Güçlü olmakmış hehe. Sen ne anlarsın güçlü olmaktan. Güçlü insan kendisini kendi yenebilen insandır.

Bir takım şeylere takılıp her seferinde bu şeyleri kullanıp öfke kusuyorsun rap yapıyorsun. Tamam berbat bir hayatın olabilir ama hiç öyle gözükmüyor. Tamam geçmişte yaşadığın birçok şey olabilir herkesin mükemmel çok güzel bir geçmişi yok sonuçta değil mi? Birde güçten adamlıktan bahsederken sanki nefretten bir yerleri yumrukluyor gibisin ama asıl adamlık öfkesini kontrol edebilmekte karşısındaki insana bir gıdım bile öfke göstermemekle başlar.

Haddini bil

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Sözüm günde 2 - 3 saat oturan kişilere değil. Her gün 6 saatten fazla oturup uyku düzeni olmayan pc ile sabahlayan vicdan duygusunu kaybetmiş içe kapanık robotlaradır.
Günde 2-3 saat bilgisayar başında olan kişi bilgisayarla hiç işi olmadığı için 3 saat geçirebilir. Proje yetiştirmeye çalışan bir arkadaşımın sürekli sabahladığı olur. Burdaki olay günde ne kadar bilgisayar başında olduğun değil, bilgisayar başında olduğun süre içerisinde iyi şeyler yapmak. Mesela günde 10 saat anime izleyen ve ya sürekli oyun oynayan birinden pek bir şey bekleyemezsin o artık bitmiştir. Ama faydalı işler yaptığı için bilgisayarı hayat haline getirmiş insanlara bunları söylemen çok yanlış dostum. Bilgisayar sadece eğlence ihtiyacını karşılamaz. Bilgisayarlar her iş için vazgeçilmez bir unsur olmuştur artık.Günde 6 saat programlama yapan biri de mi dediğin gibi robot oluyor?

• Beğen

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Günde 2-3 saat bilgisayar başında olan kişi bilgisayarla hiç işi olmadığı için 3 saat geçirebilir. Proje yetiştirmeye çalışan bir arkadaşımın sürekli sabahladığı olur. Burdaki olay günde ne kadar bilgisayar başında olduğun değil, bilgisayar başında olduğun süre içerisinde iyi şeyler yapmak. Mesela günde 10 saat anime izleyen ve ya sürekli oyun oynayan birinden pek bir şey bekleyemezsin o artık bitmiştir. Ama faydalı işler yaptığı için bilgisayarı hayat haline getirmiş insanlara bunları söylemen çok yanlış dostum. Bilgisayar sadece eğlence ihtiyacını karşılamaz. Bilgisayarlar her iş için vazgeçilmez bir unsur olmuştur artık.Günde 6 saat programlama yapan biri de mi dediğin gibi robot oluyor?
Lafımı çarpıtıp farklı alanlarda yarışa sokuyorsun dostum benim kastettiğim O insanlar değil benimde O tarz bir işim var bende katı modelleme ile uğraşıyorum bilgine olsun. Benim orada kastetmek istediğim topluluğu gelişi güzel açıklasam uyarı alabilirdim ve bir çoğunuzun siniri bozabilirdi. Detaya girmekten sakındım. O tarz insanları gayet iyi biliyorsun. Öncelikle Allah'a ve birçok insanların saygı gösterip büyük önem ve değer verdiği şeyleri resmen ayaklar altına alıp hakaret etmeleri ve insanlığa yakıştırılmayacak işlerde bulunup iğrenç paylaşımlarda bulunan şahıslardan bahsediyorum.

Bkz. 5 yaşında savaştan kaçarken boğulan suriyeli çocuğun sahile vurmuş cesedinin üzerine john cena koyup sanki onu john cena nakavt etmiş gibi bir montajda bulunmaları ve bunu komik bulup bundan zevk almaları.
Kastetmeye çalıştığım vicdan duygusunu kaybetmiş robotlar bunlardı ve sanırım bunu anlatamadım yanlış bir algılamaya sebep oldum. Bundan dolayı özür dilerim.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Lafımı çarpıtıp farklı alanlarda yarışa sokuyorsun dostum benim kastettiğim O insanlar değil benimde O tarz bir işim var bende katı modelleme ile uğraşıyorum bilgine olsun. Benim orada kastetmek istediğim topluluğu gelişi güzel açıklasam uyarı alabilirdim ve bir çoğunuzun siniri bozabilirdi. Detaya girmekten sakındım. O tarz insanları gayet iyi biliyorsun. Öncelikle Allah'a ve birçok insanların saygı gösterip büyük önem ve değer verdiği şeyleri resmen ayaklar altına alıp hakaret etmeleri ve insanlığa yakıştırılmayacak işlerde bulunup iğrenç paylaşımlarda bulunan şahıslardan bahsediyorum.

Bkz. 5 yaşında savaştan kaçarken boğulan suriyeli çocuğun sahile vurmuş cesedinin üzerine john cena koyup sanki onu john cena nakavt etmiş gibi bir montajda bulunmaları ve bunu komik bulup bundan zevk almaları.
Kastetmeye çalıştığım vicdan duygusunu kaybetmiş robotlar bunlardı ve sanırım bunu anlatamadım yanlış bir algılamaya sebep oldum. Bundan dolayı özür dilerim.
O tarz insanların genel adı asosyel değil zaten. Hani asosyel lerde dediğin türde şeyler yapabilir ama o türde şeyler yapan kişilere asosyel denmez. Ben genel olarak o tür insanlara mantık kurmadan yoksun olan organizmalar diyorum. Sadistliği çok iyi bir şey zannedip, kendilerini sadist olarak göstermeye çalışırlar. Ama 10 gram kan görseler hemen bayılacak tiplerdir onlar. Dediğim gibi o tür insanlara da asosyal denmiyor. Doğru bir tespit yapmışsın ama söylemek istediğini pek anlatamamışsın.

• Beğen

alican111

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
x+y=z yi düşünelim
x=bilgisayar
y=reel hayat
z=Başarı
sadece x olursa z yi alamazsın.sadece y olursada z yi alamazsın.ancak hem x hemde y varsa z yi alırsın.

Özetle:Bilgisayar olmazsa bir yere kadar.Reel hayat olmazsa bir yere kadar.Ancak ikisiyle istediğin her şeyi yapabilirsin.

"Denge Önemli"
-Hamza Hamzaoğlu