Gerçek hayatında bulamadığın sevgi,saygı,çevre,hoşgörü,övgü ve kişinin kendisine cazip gelen bakış açısı,fikir benzerliği gibi şeyleri sanal ortamda bulduğun için bu kadar çabuk seni kendisine bağlıyor,daha doğrusu insan bağlanıyor. Bu yüzden çevre edinip kişiliğimizi pek geliştiremiyoruz. Bu bir çözüm değildir. Asıl hayat dışarıdadır ve asosyallik bir hastalıktır.
Benim bu dediklerime karşın sinirlenebilirsiniz bana kin besleyebilirsiniz bunun nedeni ise zayıf kalmış duygularınızı öfke ile bir kalkan gibi kapatıp korumak gibi bir çabadandır. Bu zayıf kalmış duyguları güçlendirmek ve özgüven dolu bir birey olmak içinse sosyalleşmek çevre edinip dışarı açılmak lazımdır.
Sözüm günde 2 - 3 saat oturan kişilere değil. Her gün 6 saatten fazla oturup uyku düzeni olmayan pc ile sabahlayan vicdan duygusunu kaybetmiş içe kapanık robotlaradır. Etrafındaki insanlar sırf izlediği animedeki gibi değiller diye öyle bir hayata sahip olamadıkları için etrafındaki her insana nefret besleyip çok ilginç bir şekilde onlardan korkan şahıslaradır.
Mantıklıca öfkesiz bir şekilde düşününce hayatımızda yaptığımız birçok şey bize saçma gelebilir. Bize düşen şey ise nasıl birisi olmak istiyorsak O olup etrafımızda bulunmasını istediğimiz ama olmayan şeyleri kendimiz yapmaya başlayıp içinde olmak istediğimiz çevreyi aramak yada oluşturmak düşer bence.
Konudaki tüm mesajları okudum ve şunu fark ettim ki çoğu kişi etrafındaki insanlara karşı olsun veya topluma karşı olsun asıl görmek istediklerini yazmış

Tamam telefon zombisi kızlar olabilir,kültürsüz sayıgısız kişiler olabilir, saçları dikip cukka cukka diye kopup sigara her türlü pisliği çekip havalı olduğunu sananlar olabilir ancak öyle bir anlatmışsınız ki çevrenizdeki veya bulunduğunuz ortamdaki bütün insanlar öyle ve bence bu kişinin asıl nasıl görmek istediğiyle bağlantılı
Ben bu şahısların gördüğünden daha farklı topluluklardan bahsetmek istiyorum beki fark etmişsinizdir belkide hiç farkında olmamışsınızdır ancak siz daha önce hiç
Halk eğitim kurslarında bulunan değişik kurslara gidip değişik amaçlar besleyip ilginç hayalleri ve beklentileri olan
düzgün gençleri gördünüz mü?
Bir takım derneklere gidip etrafındaki insanlara yardım etmek isteyen etrafındaki kişileri bilgilendirmek isteyip bir çevre toplamaya çalışan topluluğu gördünüz mü?
Doğayla iç içe olmak isteyip gezilere gidenleri? Sanatla uğraşanları? Derslerine gömülüp iyi bir gelecek uğruna çalışanları? Sporla uğraşanları? Ve bunlar gibi nicelerini? Tabi ki göremezsiniz çünkü ya sosyal değilsiniz yada içe kapanıksınız dünyaya kendi pencerenizden bakıyorsunuzdur.
Şuna cidden kızıyorum. Bazı şeyleri gerçekten hiç hesaba katmıyorsun. Her insanın güzel bir yüzü, 2 kolu 2 bacağı ve kusursuz bir şekli olsaydı eğer söylediğin şey geçerli olurdu. Herkes sosyal olup çevre edinmek ister, herkes ortamlara gideceği bir arkadaşı olsun ister. Fakat sosyal olup dışlanan bir kısım var bunu neden hesaba katmıyorsun ? Lisede hiç kimse olgun değildir, herkes paraya ve dış görünüşe bakar. Dış görünüşü kötü olan, mesela bir yerinde doğum lekesi gibi bir şey olan insan ne kız arkadaş edinir ne ortamlara gideceği bir arkadaş grubu. Ve onlar sosyal olmaya çalıştıklarında tepki alırlar. Bu insanı daha da strese sokmaz mı ? Şimdi bu sosyal olmak isteyip de dışlanan insan *******ı bile düşünmez mi bunu söyle bana ? Gelmiş burada bilimsel şeyler söylüyorsun. Spor yapmak isteyip de doğuştan bronşiti olan bir insan nasıl spor yapacak ? Bu insana zorla spor yaptırırsan ne olur biliyor musun ? Spor sırasında bir anda nefesi kesilerek ölür. Bu yorumun ölüm sebebi bile olabilir. Cılız olduğundan dışlanan bu insan sosyal ortamlardan dışlanıp depresyona girmesi mi daha kötü yoksa asosyal olup kendi kendini geliştirmesi mi he ? Söylesene bana güçsüz insan ?
Sen gerçek bir insan değilsin biliyor musun ? Gerçek insan nedir bunu biliyor musun ? Başkasının yüzünde patlayan tokadı hissedebilen insan, gerçek insandır. Taştan korkun olsa kalbini çıkarırsın. Ayıp be ayıp. Saygısız. Ben adaletin tazısıyım güçsüz insan. Bu tartışmayı haklı olan taraf kazanana kadar devam ettiririm.
Güçlü olmakmış hehe. Sen ne anlarsın güçlü olmaktan. Güçlü insan kendisini kendi yenebilen insandır.
Bir takım şeylere takılıp her seferinde bu şeyleri kullanıp öfke kusuyorsun rap yapıyorsun. Tamam berbat bir hayatın olabilir ama hiç öyle gözükmüyor. Tamam geçmişte yaşadığın birçok şey olabilir herkesin mükemmel çok güzel bir geçmişi yok sonuçta değil mi? Birde güçten adamlıktan bahsederken sanki nefretten bir yerleri yumrukluyor gibisin ama asıl adamlık öfkesini kontrol edebilmekte karşısındaki insana bir gıdım bile öfke göstermemekle başlar.