Assasin Creed'in Kardeşleri Çöpçü Nelop'u Yakaladı ! [(1/2) (#2)]

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
En iyi cevaplar
0
Heh. Merhaba. Tekrar bir gerçek yaşanmış rol hikayesi ile karşınızdayım.
Şu üzerimize yıldırım düşen rol sunucusu var ya. İşte o rol sunucusunda geçmiş bu hikaye, hatırlamadığım kadar eski bir zamanda yaşandı.

-- Assasin Creed'in Kardeşleri Çöpçü Nelop'u Yakaladı ! --
Bölüm: 1/2
Hikaye: Pala Bıyıklı Nelop
Hikaye Kodu: #2

...
Pala Bıyıklı Nelop, basit bir çiftçi. Ancak dünya basit bir çiftçi olmak için bile çok zor.
Kar mevsimi. Soğuktan tüm insanlık kırılıyor. Şehir dışında tarlası olan Palabıyıklıyı yönetiyorum.

Palabıyıklı Nelop, önce şehre gitti. Kar fırtınasının içinde kısa ama yorucu bir yolculuk oldu.
İstediğim şey çok basit. Tarlayı işleyebilmek için küçük bir saban ve iki inek arıyorum.
Eşkiyalar geçen hasat mevsiminde tarlamı basıp evimi yağmalamıştı.
Bilmem hatırlar mısınız henüz Kral **** -ismini unuttuğum karakter- yeni tahta çıkmış.
Gelecek planım yok. Bugün aç kalmasak yeter diye yaşıyoruz.
Cebimde 10-20 gümüş parçası var. Bir saban ve iki inek için yeteceğini umuyorum.
...
Şehre vardım. Dükkanlar kapalı.
Durum kötü. Ticaret çökmüş. Kar tüm şehri mahfetmiş.
...
"Yetkili kimse yok mu ? Evlerin bacası bile tütmüyor."
...
Beyaz bir duman görüp oraya doğru yola çıkıyorum.
-> Sakın o kar fırtınasında dumanı nasıl gördün deme ! Kesinlikle görebilirim çünkü iyi bir çeviklik zarına sahibim !
Dumanın çıktığı mekana gidiyorum.
Uh. Aslında yanyana iki mekandan duman çıkıyormuş.

Karları az da olsa temizlenmiş bir sokak. Solda merdivenler saraya gidiyor. Sağda ise küçük sıkı bir han.
Han sıcak göründüğü için direkt giriyorum. Eh aslında bu yorucu yolculuktan sonra bir içki iyi gider.
...
Han muhafız dolu. Fiyatlar ateş pahası. Dükkanların neden kapalı olduğunu ve bir sabanla öküzleri nereden bulabileceğimi soruyorlar.
Dalga geçiyorlar. Handan dayak yiyip çıkıyorum.
Gözümün üstünde bir morluk. Saraya gidiyorum. Bu ahmak muhafızları şikayet edeceğim.
...
Saraya gittim. Kralın bir yardımcısı ile görüştüm. İsmimi ve bilgilerimi verdim.
Kraliyete vergi borcum çıktı. Tarlam olduğu için 100 gümüş vergim varmış.
Tarlamın yağmalandığını ve hiç para kazanmadığımı anlatsamda borcum silinmedi.
...
Kraliyette param yok dedim. O zaman bizim için çalışacaksın dediler.
Aylık 10 gümüşe yolları temizlemem gerekiyormuş.
Eh. Hiç para harcamasam bile 1 yıl boyunca vergimi ödemek için mecburen çalışacağım.
Köle gibi çalışmak zorundayız.
...
Biraz düşündükten sonra geri dönmeye karar veriyorum.
Bu diyarlarda köle olacağıma uzaklarda yeniden bir tarla kurabilirim. Evet bunu yapabilirim.
Kara kış vakti nasıl olacak bilmiyorum ama göç etmem gerek.
...
Kar yağışı hafifledi. Güzel bir gün olacak gibi. Güzel yeni bir hayat için eşyalarımı toplamak üzere şehir dışındaki evime döneceğim.
...
Yolculuğum henüz başlamıştı ki gölgelerden 2 adam çıktı.
Ne oldu ne bitti anlayamadan garip giyimli o adamlar bıçak çekti.
Beyaz giyimli olan "Bizler Assasin Kardeşleriz. Ve TÜM paranı istiyoruz" dedi !

*devam edecek.*