At Klavuzu

UBMaster

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Hepnize selam arkadaşlar bu ilk konum. yani yanlışlıklar olursan göze almayın. herneyse başlıyorum.
bu konumda size 1.6v ile gelen yeni mob ları yani Horse,Mule ve Donkey leri anlatıcam ilk önce bunların nedemek olduğunu öğrenelim.
Horse ----- At
Mule ----- Katır
Donkey ----- Eşek
arkadaşlar horse lar ve donkey ayrı yerlerde spawn lanırlar, spawnlandıkları yerler ise plants lar dır. yani boş arazi sadece grass filan oluyor ve küçük ihtimalede bazı dağların yanında doğarlar. ilk önce söylediğim gibide donkey le horseler ayrı yerlerde spawn lanırlar mesela büyük bir horse spawn yeri buldunuz burda donkey bulma ihtimaliniz çok az. eğer mule leri yani katır ları sormak istiiyorsanızda arkadaşlar bunlar hiçbiryerde spawn lan mazlar, bunları sadece at ları filan çiftleştirince ortaya çıkabiliyor.

HORSE
arkadaşlar at lar oyunda ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla eklenmiştir. atların en önemli özelliği horse armor dur yani at lara zırh takabiliriz. bu zırhlar eskiden (1.6.1) de crafting yapabiliyordu fakat şimdi( 1.6.2) de ise chest lerden cıkar mesela jungle temple,desert temple vb. deki chestlerden çıkar.

DONKEY
arkadaşlar eşek lerde at la aynı şeyi görür fakat eşekler horse armor takamazlar onların yerine chest takarlar. ve chestin içine itemlerimizi koyabiliriz.

MULE
arkadaşlar mule ler de aynı donkey işlevini görür sadece birazdaha at boyundadırlar bedensel anlamda.

KULLANIM
evet arkadaşlar diyemli bir at buldunuz buna binmek istiyorsunuz, fakat onlar sizi düşürüz.
eğer Options>Video Settings>Particles == All veya Decresed ise her onların üstüne binişinizde bazen kalp ler çıkar ozaman onların üstünde sonsuza kadar kalabilir ve envanterlerini atın üstündeyker E tuşu ile açabiliriz. ee? ben bunu nasıl sürecem arkadaşlar zor iş burada eğer saddle yani eğeriniz varsa buna bineceğiz. eğer i envanterinde bulunan yere koyacaz ve onu sürebileceğiz. ben bunu nerden bulurum diyorsanız bunlar da zombie, skeleton vb spawner ların yanındaki chestlerde bulunur.

CAN SİSTEMİ
arkadaşlar bu mobların canları vardır onlarında sizin gibi canları gitmektedir. mesela yukardan yere düştü canı gider. bunları yedirmemiz lazım bunlara ne yedirebiliriz; ekmek,şeker,samalık,buğday,golden apple,golden carrot arkadaşlar bu arada golden apple veya carrot ları iki horse yedirirseniz çiftleşirler.

JUMP
arkadaşlar horse ların donkey ların ve mule lerin atlama(jump) sistemleri vardır. yine space e basarak jump bar da ne kadar şiddetli olucağını anlarız, bıraktığımdada ne kadar şiddetde ise o kadar büyük atlama yapar.

evet arkadaşlar konum bukadar, bir sorunuz veya bir yanlışım varsa hemen yorum olarak yazın.
yeni konularım da gelicek Minecraft ı adım gibi biliyorum.