Ayna Teorisi

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Ayna dediğimiz eşyalara -bildiğiniz üzere- baktığımızda kendimizi görebiliyoruz. Peki aynalar aslında paralel dünya ile bulunduğumuz dünyanın sanal kesişim noktalarıysa? Yani geçişi olmayan, sadece ardını gösteren bir portal. Bu da demek oluyor ki aynalara baktığımızda paralel evrendeki ikizimiz de bize bakıyor. Ama aynaya bakmadığımız sırada ne yaptığını bilemiyoruz. (Sadece bir teori.)

RaptorEX

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hayır ayna ışık blalblabla bilmemne olduğu için yansımamızı gösteriyor

Geleyepehele

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayne ile ilgili bi soru bulmuştuk ayne görürsem yazarım buraya

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Einstein'in Denklemleri[değiştir | kaynağı değiştir]
Temel makale: Einstein alan denklemleri ve genel göreliliğin matematiği

Kütleçekiminin göreli geometrik versiyonunun etkilerini formülleştirdikten sonra yerçekiminin kaynağı sorusu geride kalır. Newton yerçekiminde kaynağı kütledir. Özel görelilikte kütle stresin(basınç ve kayma) yanı sıra enerji ve moment yoğunlukları içeren enerji-momentum tensör olarak adrandırılan daha genel bir niteliği çağrıştırır. Eşitlik ilkesini kullanarak bu tensör kolayca eğri uzay zamana genelleştirilir. Analojiyi geometrik Newton yerçekimi ile kaleme alırsak yerçekimi için alan denklemi nin bu tensör ve özel bir gelgit etkilerinin sınıfını tanımlayan Ricci tensörü ile ilgili olduğunu varsaymak doğaldır.(ilk başta durağan ve sonra serbest düşüş yapan küçük bir test parçacıkları grubu için hacimdeki değişim)Özel görelilikte enerji korunumu – momentum enerji durumuna karşılık gelir- momentum tensörü ıraksayışı serbesttir. Bu formül ayrıca kısmi türevlerini eğri-manifold eşleri ile değiştirerek kolayca eğri uzaya genelleştirilebilir.( eşdeğişken türevler türevlenebilir geometride çalışıldı.)Bu ek koşul ile enerji-moment tensörünün eğdeğişken ıraksayışı, ve bu nedenle denklemin diğer tarafında ne olursa olsun Einstein’ in (alan) denklemleri olarak adlandırılan en basit bir takım denklemler:

Sol taraftaki Einstein tensörüdür , Ricci tensörünün
özel ıraksayışı serbest kombinasyonu ve metriğidir.
simetriktir. Özellikle ,

, eğim skaleridir. Ricci tensörü daha genel Riemann eğrilik tensörü ile ilgilidir.

Sağ taraftaki,
enerji-moment tensörüdür. Bütün tensörler soyut dizin semboller ile yazılır. Gezegen yörüngeleri için teorinin tahminleriyle gözlemlenen sonuçları eşleştirirsek orantı sabiti κ = 8πG/c4 olarak sabitlenebilir, G kütleçekimi katsayısı ve c ışığın hızıdır. Enerji-momentum tensörünün sıfır olması için madde yok ise sonuçlar boşluktur.

Teori denilince akla bu gelir saniyordum. :(

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynayı ışığı tümden yansıtan bir cisim olarak görürsek yansıyan ışık gözümüze geldiğinde etrafta olan cisimlerin yansıması gayet normal.Temel bir ışık tekniği de diyebiliriz.Paralel evren çok ayrı bir şey.Mesela insanların çiş yerine kola işediklerini düşünerek alternatif zihinsel bir paralel evren yaratabiliriz.Yalnız "paralel evren" kavramı zaman-mekanla doğrulanabilir.Eğer benim foruma üye olup sana mesaj yazamadığım bir paralel evren olsaydı oluş şekilleri soru tarzı ve diğer saçma faktörler farklı olurdu.Ayrıca paralel evren faktörü olayların olup olmamasına bağlıdır.Yani benim pc'im olmasaydı büyük ihtimalle pc başında harcadığım hayattan çok farklı bir şekilde yaşayacaktım.Bu durumu da etkileyen tek faktör zaman.Eğer zaman makinesi olsaydı ve ben zaman makinesine binip babamın doğacağı zamana gidersem ve babamı öldürürsem.Kısa süreliğine varlığım silinir.Fakat varlığım silindiğinde zamanda geriye giden varlığımda gideceği için tekrar normal hale dönerdim(tamamen benim teorim.).Yani çok alakasız bir teori olmuş fazla düşünme bunla ilgili :ASD

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Ne teoriymiş arkadaş duyan geliyor. B)

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evren sonsuzsa doğru olabilecek teoridir.
Sonsuz yerde sonsuz olasılık?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bunu aylardır düşünüyorum acaba öyle olabilir mi diye :D

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Aynaya baktığımız da eğer paralel evren de ki kendimizi göre bilseydik karşımız da ki kişi normal halimizden daha farklı olurdu bunu da unutmamak gerek ve bu da böyle bir teoriyi ortadan kaldırıyor.Hadi diyelim ki paralel evren de aynı evdeyiz tamam bu dünya da sevgilimiz yok fakat paralel evren de kin de ise var ve biz bu aynaya baktığımız zaman evin için de sevgilimizi de görmemiz gerekiyor.Kapiş?