Ayrılıktan Sonra...

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Geçenlerde sözlükleri gezerken gördüm bu konuyu önce arkadaşın yazdığını buraya yazayım,

bir ilişki biter ve iki insan yollarına gider ya hani...
iki tarafın ikisi de kafalarında ve yüreklerinde o ilişkiyi bitirmişlerse sorun yoktur.
ama ya bir tanesinin aklında veya yüreğinde hala sürmekteyse ilişki, o zaman ne olur?
ne geçer aklından o kişinin?
canını en çok ne yakar?

erkeklerin, giden kadının artık başka erkeğin kollarında olduğu ya da yakında olabileceğini düşündüklerinde en çok ateş düşer içlerine. erkek için kadın bedeni paylaşılmazdır, o bedenin tek sahibi olmak vardır hep akıllarının bir köşesinde. kadının bedeni gizli bir mabet olmalıdır yalnızca o erkeğin her sırrını bildiği. bir zamanlar paylaşılmış o sırların başka bir erkekle paylaşılması ihtimali dahi erkeği çılgına çevirmeye yeter...

belki de bu yüzdendir erkeğin asla bunu aklına getirmemeye çalışması. akla getirilmemelidir bu ihtimal. çünkü bir kısacık anda bile düşünüldüğünde hissedilir ağır yakıcı etkisi…

yanındayken toz konduramadığının ayrılık sonrası tozlu yollara gideceği ihtimali düşünüldükçe daha da artar erkeğin acıları. her ne kadar renk vermemeye çalışsa da etrafına, aslında olmuştur rengarenk.

yazıda bahsettiğim kadın bedeni vurgu amaçlı kurgulandığından, beden kelimesini türetebilirsiniz aslında. paylaşılan hisler, acılar, mutluluklar da yeter ayrılık sonrası canı yakanların arasında. ortak nokta, kadın ya da erkeğin kafasında o ilişki bitmemişse acı kaçınılmaz olur.

kadınlar ise; başka bir tarafından bakarlar ayrılığa...

onlar için en yakıcı acı şimdi o erkeğin gözünde başka göz, elinde başka el olacak olmasıdır...

başka bir kadının saçları okşanacaktır...

başka bir kadınla sevişilse de olur ama kendilerinden başka kimse sevilmemelidir.

artık sevilmemek kadınların tüm benliğini saran ağır bir ağrı gibidir...

kıskanılamamak, ya da eskiden kıskanıldığı gibi bir daha kıskanılmayacağını bilmek de acı verir kadına. daha bir başkadır onların aşkları. sevdiklerinde sonuna kadar açarlar kalplerinin kapılarını, fakat erkeği kapatmak isterse "dur kapatma" demeyecek kadar gururludurlar. hep de gururları acıtır ya içlerini…

kadın bir başka sever ve bir başka olur ayrılık sonrası. yalnız bir başka kadına tahammülleri yoktur. çünkü yerine geçen kadın ondan daha güzel ve erkeğini anlayan değildir hiçbir zaman onlar için.

özetle;

erkekler başka erkeğin ellerini kıskanır bir zamanlar kendisinin dokunduğu bedenin üzerinde...

kadınlar ise başka kadının gözlerini... önceden baktığında kendisini gördüğü gözlerde...

Siz ne düşünüyorsunuz ?
Ben imkan olsa bittikten sonra değil başkasıyla olmayı başkasına bakmasını bile kaldıramayacak bir yapıdayım, yanlış mı yapıyorum :(
Ortada çok bir soru yok açıkçası fikirlerinizi bekliyorum sadece birazda başkasının tarafından görmeye çalışıyorum bu aralar olayları, ilerde tecrübe olmuş olur bu sayede.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Aklımdakileri mi kelimelere dökmüş yoksa ben mi bu kelimelere göre yaşıyorum karar veremedim. Kesinlikle doğru. Kıskanmak olağan (hatta olması şart olan) bir şey. Eğer anında unutabildiğini söylüyorsa bu iki anlama gelir: Ya gerçek anlamda çizginin ötesine geçemeyen sözle sınırlı bir gönül eğlendirme durumu yaşıyordu ya da yalan söylüyordur. Ancak benim de düşündüklerim bunun ötesine geçmiyor çünkü ayrılık acısı yaşarım diye hiç bağlan(a)madım kimseye. Hep bir adım geride yaşadım.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Edit:Konuyu doğru yerimle okuduğumdan emin değilim çok yanlış gelmiş olabilirim kusura bakmayın şimdiden*
Benim fikrim ayrılıktan sonra bunlarla uğraşmak sadece mazoşistlik olur :(
Yani herhangi bir iki şahısın ayrılacak düzeyde bir sorundan sonra tekrar birlikte olması tekrar sorunlar çıkartır doğal olarak, tabi ben o iki şahısın bir birini zamanında çok sevdiğini kastederek yazıyorum :(
Yani okadar büyük bir sorun bir kere oluyorsa devamı gelir mutlaka :(
Tabi benim fikrim*
Gerçekte gördüğüm ve yaşadığım olayların hepsi böyle gitti ve gidiyor*

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki bu yazılanlara kesinlikle hak veriyorum.
Bu yazıdan sonra kadın içim bel altı ilişkinin her zaman çekinik kaldığı fikrini ortaya çıkardım.

Kendimden örnek vereyim : Kız arkadaşımla sevgiliyiz ama ne kadar kavgalı olsak da ben onu başka erkeğin ellerinde görürsem vay o erkeğin haline.
Bu bir teoridir. Ne kadar öznel görülse de nesnel e çok yakındır bu kurduğum cümle. Kıskanmak doğada vardır.

Yani kendime şu soruyu soruyorum. Başka kızı sevmeyip de ilişkiye girersem o kıskanmayacak yani ? Hiç denemedim ama deneyemem gibi gözüküyor.

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Aklımdakileri mi kelimelere dökmüş yoksa ben mi bu kelimelere göre yaşıyorum karar veremedim. Kesinlikle doğru. Kıskanmak olağan (hatta olması şart olan) bir şey. Eğer anında unutabildiğini söylüyorsa bu iki anlama gelir: Ya gerçek anlamda çizginin ötesine geçemeyen sözle sınırlı bir gönül eğlendirme durumu yaşıyordu ya da yalan söylüyordur. Ancak benim de düşündüklerim bunun ötesine geçmiyor çünkü ayrılık acısı yaşarım diye hiç bağlan(a)madım kimseye. Hep bir adım geride yaşadım.

Eğer ciddi anlamda birşeyler yaşanılmış paylaşılmış ise unutmak zor bence, hatta imkansıza yakın. Bende buradaki anlatılanlara yakın yaşıyorum şu aralar, ilk seferinde o kadar hissettirmedi ama bu sefer cidden acısı kötü çıkacak gibi benden. Bu sefer o kadar kolay toplayamam ( ergenlik etkisi ) sanırsam. Hele bu başlıkta bahsettiğim konu kıskanmak, kıskancım ve @rayandu06 'nın dediği gibi başkasıyla görsem öleceğimi bilsem...

Nesnele yakındır cidden kıskanmak doğamızda var sanırsam, birkaç istisna çıkıyor tabii, ama evet vay o erkeğin haline.[DOUBLEPOST=1429648841,1429648653][/DOUBLEPOST]
Edit:Konuyu doğru yerimle okuduğumdan emin değilim çok yanlış gelmiş olabilirim kusura bakmayın şimdiden*
Benim fikrim ayrılıktan sonra bunlarla uğraşmak sadece mazoşistlik olur :(
Yani herhangi bir iki şahısın ayrılacak düzeyde bir sorundan sonra tekrar birlikte olması tekrar sorunlar çıkartır doğal olarak, tabi ben o iki şahısın bir birini zamanında çok sevdiğini kastederek yazıyorum :(
Yani okadar büyük bir sorun bir kere oluyorsa devamı gelir mutlaka :(
Tabi benim fikrim*
Gerçekte gördüğüm ve yaşadığım olayların hepsi böyle gitti ve gidiyor*

Eğer o iki çok seven şahıs sadece o sorun yüzünden almışsa bu kararı ( Ki bu bizi anlaşarak ayrılma konusuna getirir,böyle bir şey yok anlaşan ve seven iki insan neden ayrılır ? YALAN ! ) sorundan sonra yine olabilirler, mutlaka böyle şeyler geçiyor sonuçta bir anlık sinir havliyle vs. fakat evet dediğin gibi büyük bir sorundan dolayı ise yenisininde olmayacağı ne malum diyerekten ayrılmak iki taraf içinde en doğrusu.[DOUBLEPOST=1429649505][/DOUBLEPOST]
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Okuyup geleyim ( En geç yarın akşama yazarım mutlaka ).

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Varlığı ayrı yokluğu ayrı dert açıkçası, arkadaşımın bir sözü vardı onu da eklemeden geçemeyeceğim.

Kıza inanma kızsız kalma. Bir süredir bu mantıkta hareket ediyorum aynı zamanda :(
Kız var da, ulaşamıyorum ki. Gözümün tam içine bakıyor ama benim değil. Duyguların en güzelini ve en kötüsünü aynı anda yaşatıyor bana. Yüzüne gülebiliyorum sadece. Ama kendime gülemiyorum. Ya yıkılıyorum ya da yıkılıyorum. Kaçarı yok.

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
En iyi cevaplar
2
Kız var da, ulaşamıyorum ki. Gözümün tam içine bakıyor ama benim değil. Duyguların en güzelini ve en kötüsünü aynı anda yaşatıyor bana. Yüzüne gülebiliyorum sadece. Ama kendime gülemiyorum. Ya yıkılıyorum ya da yıkılıyorum. Kaçarı yok.

Bilirim, yaptığı her hareket en ufak bir şey bile sana zannedersin. Oysa ki...

( Kış uykusuna yatar, sabah okuyacaktır* )

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
ayrılık acısı yaşarım diye hiç bağlan(a)madım kimseye.
İşte bakın işte bu yüzden kimi toplumlarda ve kültürlerde hem bu sebepten hemde başka sebeplerden ötürü genç yaştaki (Ergenlik) karşı cinslerin birbirleriyle farklı bir yakınlaşma çıkma aşık olma zina vb. şeylerin yapılması hiç ama hiç hoş karşılanmıyor bizim kültürümüzde de bu var aslında ama artık eskide kaldı O zamanlar bozuluyoruz git gide. Kim bilir? Belkide ileride bizim toplumumuzda da evlilik öncesi cinsel ilişki bayağı yaygınlaşır ve boşanmalar artar kadınlar kimden olduğu belli olmayan çocuklarıyla yaşamak için mucadele verir...

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İşte bakın işte bu yüzden kimi toplumlarda ve kültürlerde hem bu sebepten hemde başka sebeplerden ötürü genç yaştaki (Ergenlik) karşı cinslerin birbirleriyle farklı bir yakınlaşma çıkma aşık olma zina vb. şeylerin yapılması hiç ama hiç hoş karşılanmıyor bizim kültürümüzde de bu var aslında ama artık eskide kaldı O zamanlar bozuluyoruz git gide. Kim bilir? Belkide ileride bizim toplumumuzda da evlilik öncesi cinsel ilişki bayağı yaygınlaşır ve boşanmalar artar kadınlar kimden olduğu belli olmayan çocuklarıyla yaşamak için mucadele verir...
belki değil kardeşim bu nesil %100 ona gidiyor

• Beğen
Reactions: DIO

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
belki değil kardeşim bu nesil %100 ona gidiyor
Haklısın aslında. Daha bir kaç yıl önce camiye hiçbir namazı kaçırmamak için depar atan arkadaşım geçen sene iki kere cinsel ilişkiye girdi aynı zamanda İnegöl de nerede ne tür mal satılıyor hepsini ezbere biliyor. Git gide bozuluyoruz. Ve bunun suçu eğitimsizlikten değil dinsizlikten olayı oluyor. Bir Türkün imanını bozdun mu gerisi it yavrusu gibi gelir kardeşim. Dinin bir kaç şeyine takılıp duruyorlar ergenliğin verdiği bir takım şeyle de türlü türlü kılıklara girip hasta insanlar oluyorlar sonucu da bu oluyor işte. Din sana en çok neyi öğretiyor? Ahlakı edebi saygıyı hoş görüyü duyarlı olmayı ve bunların arasında da en önemlisi insan olmayı öğretiyor. Din sana neyin kötü neyin iyi olduğunu gösteriyor e peki sen bundan uzaklaşırsan bunları bilmezsen ne olursun? İşte yukarıda bahsettiğimiz kişilik olursun. Eğer ben Müslüman olmasaydım başka dine mensup olsaydım veya olmasaydım sadece ve sadece iyi bir insan olmak için neyin iyi neyin kötü olduğunu en iyi şekilde öğrenmek için en çok hoş görüye önem veren dine katılırdım. Sadece iyiyi ve kötüyü ayırt edebilen bir insan olmak için.