Az önce sabit ev hattımda "özel numara" diye açtım polis müdürlüğünden dedi?

erdemalsirts

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar bir an korktum gerçi ev telefonumda Özel numara yazdı açtım kimsiniz dedim "Ben polis müdürlüğünden" dedi falan bende dedimki sizi tanımıyorum yanlış numaramı? dedim kapattı anlamıyorum ya kandırıcılardanmı gerçekmi yoksa başka bir şeymi?

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Erdem abi.İnanma böyle şeylere.Bizim bi komşuyada oldu zaten.Direk kapattı.Sende öyle yap öyle diyorsa direk kapatcaksın.Polisler telefonla aramaz.Genelde evlere gelir.Öyle durumda olursa polis logosumu ne russatmı deniyordu bilmiyorum unuttum şimdi :D Onu göstermesini iste :/

erdemalsirts

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Erdem abi.İnanma böyle şeylere.Bizim bi komşuyada oldu zaten.Direk kapattı.Sende öyle yap öyle diyorsa direk kapatcaksın.Polisler telefonla aramaz.Genelde evlere gelir.Öyle durumda olursa polis logosumu ne russatmı deniyordu bilmiyorum unuttum şimdi :D Onu göstermesini iste :/
Ama 2015 nisan ayı içerisinde sosyel medyada sosyel problemlerden rahatsızlıklardan dolayı ailesi beni savcılığa vereceğini söylemişti ve yıl 2016 olmuş 5 eylülde böyle bir telefon gelmesi normal değil mi? Gerçi aradan devasa zaman geçmiş? Korkum bu yüzden ve aranan numarada "özel numara" yazıyordu :/ polis 110 çıkmıyordu 110 göstermiyordu

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Polis bu tür durumlarda arasa bile özel numaralardan ulaşmaz o tür bir durumda ona güvenmediğini söyle ve eğer çok büyük bir sıkıntı varsa aranacak kadar, gelin beni evimden alın yoksa sizi dolandırıcılıktan savcılığa şikayet ederim diyerek göz korkut. Benim başıma geldi, çocuk mu kandırıyosunuz lan şikayet edicem sizi diye bağırdım yüzüme kapattı rahatsızlar o yüzden pek fazla ciddiye alma böyle şeyleri.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
İşte bundan dolayı gizliliğe önem veririm. Telefonunu güvenmediğin hiçbir yere vermeyeceksin.
Bundan eminsen geriye 2 yol kalıyor:
Arkadaşın telefonunu bir yere yazmış olabilir / veya seni aramış olabilir
Başka birisi rastgele telefon yazmış olabilir.

Ben böyle bir durumda direk babamı/annemi , ulaşamazsam polisi aramayı tercih ediyorum.

Düzenleme:
Ayrıca ek not: Kapıya tanımadığım biri gelirse hiç açmıyorum. Direk bilgisayara geri dönerim anime keyfimi böyleleri için bozamam.

LoaderSensei

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Direk başlığa bakıp yorumumu yazayım; Kanma dostum. Polisler aramazlar, mesaj atmazlar.

YabaBaga

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Daha önce başıma gelmişti benim, polise birisini şikayet etmiştim internet sitesi üzerinden. Daha sonra beni telefonla özel numara üzerinden aradılar ve açtığımda karakola çağırıyorlardı beni, gittim ve gerçekten çağırıyorlarmış. Belki doğru olabilir hiç belli olmaz, ama sizden para isterlerse veya karakol dışında bir yere çağırırlarsa gitmeyin.