[B3]Minecraft Skript Dersleri - Bölüm 3 - [İf Else]

S

Switcher

Ziyaretçi
İyi forumlar bugün sizlere , Skript dersimizde İf ve Else 'yi anlatacağım.. 2.Derse gitmek için tıklayınız...
İf ingilizcede "Eğer" anlamına gelir , else ise "değilse " veya " yoksa " anlamı katar. Yani kısacası , oyuncu bir şeye sahipse , oyuncu şu değere sahipse , oyuncunun şu değeri 1 ise gibisinden şeyler katar. Peki Bunlaır Nasıl Belirtiriz ? , Hemen dersimize başlayalım ;

İf ve Else :

İf 'i normal olarak kullanamazsınız yani ;
Kod:
if player has diamond:
Yukarıda verdiğim kod yanlıştır. Peki nasıl kullanabiliriz ? , bir komutun veya eventin altına kullanabiliriz. Yani ;

Kod:
on bed enter:
    if player has diamond:
Bu şekilde kullanabiliriz. Yukarıda belirttiğim kodun anlamı "Oyuncu yatağa girmeye çalıştığında , eğer oyuncu elmasa sahipse" 'dır. Fakat böyle yapıp bırakırsanız tabi ki hata verecektir. Çünkü hangi eylemin gerçekleşeceğini belirtmedik. İsterseniz if kodu bitikten sonra ":" koyabilirsiniz.
Kod:
on bed enter:
    if player has diamond:
        send "Switcher" to player
Yukarıda verdiğim kodda belirttik. Bu kod çalışacaktır. Yukarıdaki anlam ise "Oyuncu yatağa girmeye çalıştığında , eğer oyuncu elmasa sahipse oyuncuya Switcher adlı mesajı gönder" anlamı çıkıyor. "player has diamond" , oyuncu elmasa sahipse anlamını veriyor.
Şimdi elseye geçelim , demeden önce bir şey daha belirtmek istiyorum. İf ve else algoritma oluşturmak için kullanılır. Yani eğer oyuncu sahipse şu olsun , sahip değilse şu olsun gibisinden algoritmalar oluşturur. Algoritma oluşturmak istemiyorsanız direk "player has diamond" yazsanızda yeterlidir.Şimdi elseye başlayabiliriz ;

Kod:
on bed enter:
    if player has diamond:
    else:
        kill the player
Yukarıdaki kodda , bir algoritma oluşturduk. Anlam ise "Oyuncu yatağa girmeye çalıştığında , eğer elmasa sahipse Switcher adlı mesaj gitsin , sahip değilse oyuncuyu öldürsün" adlı anlam çıkmış bulunmakta. Bir evente veya commanda istediğiniz kadar if ve else ekleyebilirsiniz.
Elsede çok karıştırılan bir durum ise şudur ;

Kod:
on bed enter:
    if player has diamond:
    else player has diamond:
        kill the player

veya

on bed enter:
    if player has diamond:
    if player hasn't diamond:
        kill the player
Bu ikisi yanlıştır. "else:" yazıp alt satıra geçmeleri gerekirken daha değişik bir yöntem uygulamışlar. Ders bukadardı biraz örnekler vererek bitirmek sitiyorum tamamen ;

Kod:
on bed enter:
    player has diamond:
        send " Minecraft Dersi" to player

on move on grass:
    if player has diamond:
        send "Minecraft Dersi" to player
    else:
        kill the player
Yukarıdaki kodlarda gösterdim. İf ve else genelde algoritma için kullanılır ders bukadardı iyi FORUMLAR !!

Son düzenleme:

DeathLight

You tell me life isn't that hard.
En iyi cevaplar
0
Güzel bir anlatım konusu olmuş. Yeni başlayanlar için iyi bir kaynak öneririm.

MhaWTHoR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
1
Tebrikler fakat yatağa girince elması yoksa öldürme falan tuhaf geldi biraz :D

Usta_Minecraftcı

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Oyuncu yatağa girmeye çalıştığında , eğer elmasa sahipse Switcher adlı mesaj gitsin , sahip değilse oyuncuyu öldürsdün <-- Yanlış Kelime Tespiti
Yararlı Konu +1

S

Switcher

Ziyaretçi
O sırada aklıma onlar geldi bir yandan java bir yandan konu anlatımı :D

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Yanlış bir bilgi var. İf den sonra ":" koyulması şart değildir. Örnek olarak:

on damage:
victim is player
kullanabiliriz sorunsuz çalışır.

xSoulFlyRS

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Kardesim serverimizi plugineri oluurmusun ? Plox[DOUBLEPOST=1436372058,1436372024][/DOUBLEPOST]Pluginer olcaksan skype melih_samet_oyun