[Bankacı] Arşivimde vardı boş durmasın :)

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript tam olarak nasıl çalışmakta ?
Öncelikle skripti ekleyince kullanabileceğiniz komutlar:
/banka
/banka kur
/banka gor
/banka kaldir

/banka komutu girildiğinde,yani yanına hiçbir şey eklenmediğinde oyuncular skriptin nasıl çalıştığını öğrenebilirler.
/banka kur komutu var olduğunuz yerde bir Bankacı oluşturur.Bu bankacı herhangi bir zarardan etkilenmez ve bu bankacıya sağ tıklandığında bankanız açılır.
/banka gor <isim> komutu sadece banka.yetkili yetkisine sahip kişilere özel bir komuttur.İsim yerine yazdığınız kişinin bankasında neler oduğunu görmenizi sağlar.
/banka kaldir komutunu banka.yetkili yetkisine sahip kişiler kullanabilir.Baktığınız bankacıyı kaldırmanızı sağlar.

Skriptin çalışma şekli şu şekildedir: Gerekli komutla bir yerde bankacı oluşturursunuz.Oluşturduğunuz bankacılardan birine sağ tıklandığında kişiye özel 9 bölmeli bir chest açılır ve bu cheste koyduğunuz itemler bankanıza gider.Yine gerekli yetkiye sahip kişi tarafından gerekli komutla bir oyuncunun bankasına bakılabilir.
Skript yabancı kaynaklarda gezerken denk geldiğim bir kod ile aklıma geldi ve o koddan da yararlandım belirtmeden geçmeyeyim :)

Resimler:

Skript:
Kod:
on rightclick on villager:
  if target entity's display name is "&b[Bankaci]":
    cancel event
    send "&6&l[Banka] &6Aciliyor.."
    wait 1 second
    send "&6&l[Banka] &6Banka Acildi"
    open chest with 1 rows named "Banka" to player
    wait 1 tick
    loop {rows.%player%}*9 times:
      set {_slot} to (loop-num)-1
      set slot {_slot} of player's current inventory to {bankaslot.%player%::%{_slot}%}
    set {bankast.%player%} to true

on damage:
  victim is villager
  victim's display name is "&b[Bankaci]":
    cancel event

command /banka [<text>] [<player>]:
    permission: banka.kullan
    trigger:
        if arg-1 doesn't exist:
            send "&6&l[Banka] &6Bankanizi kullanmak icin en yakin &bBankaci&6'ya gidebilirsiniz"
            player has permission "banka.yetkili"
            send "&6&l[Banka] &6Bir bolgeye bankaci kurmak icin &b/banka kur &6komutunu kullanabilirsiniz"
            send "&6&l[Banka] &6Bir kullanicinin bankasini gormek icin &b/banka gor <player> &6komutunu kullanabilirsiniz"

if arg-1 is "kur":
            spawn a villager at the player
            set the spawned villager's display name to "&b[Bankaci]"
        if arg-1 is "gor":
            open chest with {rows.%arg-player%} rows named "%arg-player% Banka" to player
            wait 1 tick
            loop {rows.%arg-player%}*9 times:
                set slot {_slot} of player's current inventory to {bankaslot.%arg-player%::%{_slot}%}
            set {bankast.%arg-player%} to true
            set {bankaplayer.%player%} to arg-player
        if arg-1 is "kaldir":
            if target entity is villager:
                if target entity's display name is "&b[Bankaci]":
                    kill the target entity
                    send "&6&l[Banka] &6Banka basariyla yok edildi"

on inventory close:
  if {bankaplayer.%player%} is not "none":
    {bankastate.%player%} is true:
      set {bankast.%player%} to false
      loop {rows.%{bankaplayer.%player%}%}*9 times:
        set {bankaslot.%{bankplayer.%player%}%::%{_slot}%} to slot {_slot} of player's current inventory
        set {bankaplayer.%player%} to "none"
        stop
  {bankast.%player%} is true:
    set {bankast.%player%} to false
    send "&6&l[Banka] &6Banka Kapatildi"
    loop {rows.%player%}*9 times:
      set {bankaslot.%player%::%{_slot}%} to slot {_slot} of player's current inventory

Video:

skripti aslında 1-1.5 ay önce yaptım ama yeni farkettim kenarda duruyordu paylaşma gereği duydum yorumlarınızı esirgemeyin :)
edit: isteyen olursa utf-8 harfleriyle dönüştürülmüş şeklini de atabilirim

KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynı skripti başka yerde de görmüştüm. Tabi daha gelişmisini. (YABANCI FORUMDA) Gene de başarılı.

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki ismi değişmiş itemleri koyunca ne oluyor?

Köylüye sağ tıkladığın zaman açılıyor yazısı çıkmayıp direk açsa daha iyi olurdu. güzel, beğendim.

Spam yapıyorsun :(

Senin sayende çanta tarzı bir şey yapabilecekler .d

Aynı skripti başka yerde de görmüştüm. Tabi daha gelişmisini. (YABANCI FORUMDA) Gene de başarılı.
Evet birisi sadece enderchestle oluyor normal chest nasıl açılır diye soruyordu o ve başka arayanlar için iyi olabilir :D ismi değişik itemde yine duruyor sıkıntı olmuyor açılıyor mesajını dosyadan düzenleyerek değiştirebilirsiniz konuda da belirttiğim gibi bir skripti incelerken aklıma geldi ve yaptım ama tabi 1e1 değil onda daha farklı bir sistem vardı teşekkür ederim :)

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu mantıkla banka gibi eşya saklamak için yapıyorsan bugludur.Verbslerin her yerini doldurur.Açıkcası ben eskitden kendi sunucumda bu mantıkla depo yapmıştım.1-2 hafta sonra bütün eşyalar silindi.Acaba neden ? Bir düşün :D

O yabancı forumda galiba ayarlanmıştı.Tek yapman gereken slotları tek tek kaydet bitsin :(

DarkStorm

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu mantıkla banka gibi eşya saklamak için yapıyorsan bugludur.Verbslerin her yerini doldurur.Açıkcası ben eskitden kendi sunucumda bu mantıkla depo yapmıştım.1-2 hafta sonra bütün eşyalar silindi.Acaba neden ? Bir düşün :D

O yabancı forumda galiba ayarlanmıştı.Tek yapman gereken slotları tek tek kaydet bitsin :(
skripti 10-15 kişiyle denememiştim o yüzden uzun vadede ve fazla oyuncuda neler yapabilir fikrim yok garanti veremem :)