DarkStorm
Kızıltaş Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Skript tam olarak nasıl çalışmakta ?
Öncelikle skripti ekleyince kullanabileceğiniz komutlar:
/banka
/banka kur
/banka gor
/banka kaldir
/banka komutu girildiğinde,yani yanına hiçbir şey eklenmediğinde oyuncular skriptin nasıl çalıştığını öğrenebilirler.
/banka kur komutu var olduğunuz yerde bir Bankacı oluşturur.Bu bankacı herhangi bir zarardan etkilenmez ve bu bankacıya sağ tıklandığında bankanız açılır.
/banka gor <isim> komutu sadece banka.yetkili yetkisine sahip kişilere özel bir komuttur.İsim yerine yazdığınız kişinin bankasında neler oduğunu görmenizi sağlar.
/banka kaldir komutunu banka.yetkili yetkisine sahip kişiler kullanabilir.Baktığınız bankacıyı kaldırmanızı sağlar.
Skriptin çalışma şekli şu şekildedir: Gerekli komutla bir yerde bankacı oluşturursunuz.Oluşturduğunuz bankacılardan birine sağ tıklandığında kişiye özel 9 bölmeli bir chest açılır ve bu cheste koyduğunuz itemler bankanıza gider.Yine gerekli yetkiye sahip kişi tarafından gerekli komutla bir oyuncunun bankasına bakılabilir.
Skript yabancı kaynaklarda gezerken denk geldiğim bir kod ile aklıma geldi ve o koddan da yararlandım belirtmeden geçmeyeyim
Resimler:
Skript:
Öncelikle skripti ekleyince kullanabileceğiniz komutlar:
/banka
/banka kur
/banka gor
/banka kaldir
/banka komutu girildiğinde,yani yanına hiçbir şey eklenmediğinde oyuncular skriptin nasıl çalıştığını öğrenebilirler.
/banka kur komutu var olduğunuz yerde bir Bankacı oluşturur.Bu bankacı herhangi bir zarardan etkilenmez ve bu bankacıya sağ tıklandığında bankanız açılır.
/banka gor <isim> komutu sadece banka.yetkili yetkisine sahip kişilere özel bir komuttur.İsim yerine yazdığınız kişinin bankasında neler oduğunu görmenizi sağlar.
/banka kaldir komutunu banka.yetkili yetkisine sahip kişiler kullanabilir.Baktığınız bankacıyı kaldırmanızı sağlar.
Skriptin çalışma şekli şu şekildedir: Gerekli komutla bir yerde bankacı oluşturursunuz.Oluşturduğunuz bankacılardan birine sağ tıklandığında kişiye özel 9 bölmeli bir chest açılır ve bu cheste koyduğunuz itemler bankanıza gider.Yine gerekli yetkiye sahip kişi tarafından gerekli komutla bir oyuncunun bankasına bakılabilir.
Skript yabancı kaynaklarda gezerken denk geldiğim bir kod ile aklıma geldi ve o koddan da yararlandım belirtmeden geçmeyeyim
Resimler:
Skript:
Kod:
on rightclick on villager:
if target entity's display name is "&b[Bankaci]":
cancel event
send "&6&l[Banka] &6Aciliyor.."
wait 1 second
send "&6&l[Banka] &6Banka Acildi"
open chest with 1 rows named "Banka" to player
wait 1 tick
loop {rows.%player%}*9 times:
set {_slot} to (loop-num)-1
set slot {_slot} of player's current inventory to {bankaslot.%player%::%{_slot}%}
set {bankast.%player%} to true
on damage:
victim is villager
victim's display name is "&b[Bankaci]":
cancel event
command /banka [<text>] [<player>]:
permission: banka.kullan
trigger:
if arg-1 doesn't exist:
send "&6&l[Banka] &6Bankanizi kullanmak icin en yakin &bBankaci&6'ya gidebilirsiniz"
player has permission "banka.yetkili"
send "&6&l[Banka] &6Bir bolgeye bankaci kurmak icin &b/banka kur &6komutunu kullanabilirsiniz"
send "&6&l[Banka] &6Bir kullanicinin bankasini gormek icin &b/banka gor <player> &6komutunu kullanabilirsiniz"
if arg-1 is "kur":
spawn a villager at the player
set the spawned villager's display name to "&b[Bankaci]"
if arg-1 is "gor":
open chest with {rows.%arg-player%} rows named "%arg-player% Banka" to player
wait 1 tick
loop {rows.%arg-player%}*9 times:
set slot {_slot} of player's current inventory to {bankaslot.%arg-player%::%{_slot}%}
set {bankast.%arg-player%} to true
set {bankaplayer.%player%} to arg-player
if arg-1 is "kaldir":
if target entity is villager:
if target entity's display name is "&b[Bankaci]":
kill the target entity
send "&6&l[Banka] &6Banka basariyla yok edildi"
on inventory close:
if {bankaplayer.%player%} is not "none":
{bankastate.%player%} is true:
set {bankast.%player%} to false
loop {rows.%{bankaplayer.%player%}%}*9 times:
set {bankaslot.%{bankplayer.%player%}%::%{_slot}%} to slot {_slot} of player's current inventory
set {bankaplayer.%player%} to "none"
stop
{bankast.%player%} is true:
set {bankast.%player%} to false
send "&6&l[Banka] &6Banka Kapatildi"
loop {rows.%player%}*9 times:
set {bankaslot.%player%::%{_slot}%} to slot {_slot} of player's current inventory
Video:
skripti aslında 1-1.5 ay önce yaptım ama yeni farkettim kenarda duruyordu paylaşma gereği duydum yorumlarınızı esirgemeyin
edit: isteyen olursa utf-8 harfleriyle dönüştürülmüş şeklini de atabilirim
skripti aslında 1-1.5 ay önce yaptım ama yeni farkettim kenarda duruyordu paylaşma gereği duydum yorumlarınızı esirgemeyin
edit: isteyen olursa utf-8 harfleriyle dönüştürülmüş şeklini de atabilirim