Battlefield 1 Mini-Tanıtım

Onuuk

Zombi Katili
Mesajlar
171
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
118
Puanları
680
Ruh hali

1588287990457.png

Battlefield 1 Mini-Tanıtım


Merhabalar,
Bugün size gayet popüler olan Battlefield 1 hakkında bir mini-tanıtım yapacağım.

Battlefield 1 Nedir?
Battlefield 1 Battlefield FPS oyun serisinden bir oyun. 2016 yılında çıkan oyun çok ses getirmişti. Çünkü ilk kez birinci dünya savaşında geçen bir oyun olarak çıkıyordu. EA 2.DS, bugün ve fütüristik bir FPS yerine I. Dünya Savaşını seçmişti buda oyuncuları çok heyecanlandırmıştı. Çıkışında Fransa'nın olmaması üzerine tepki yağmıştı. Ancak oyun yine de tek kelime ile mükemmel.

Oyun çıktığında büyük bir eksiklik olduğu fark edildi. I. Dünya Savaşında bulunan neredeyse bütün devletler temsil edilmişti ancak EA 1.DS’ında büyük rol alan Fransa’yı oyuna eklememiş ve DLC olarak çıkaracaklarını açıklamışlardı. Bunun üzerine EA’e oyunculardan tepkiler yağdı. I. Dünya Savaşında en çok zayiat veren ülkelerden biri olan Fransa temsil edilmeyecekti. Tepkiler sonrasında DLC ile çıkaracakları Fransa'yı oyundan tam bir sene sonra çıkardılar.


screen-4.jpg

wp2020010.jpg

d75c44d263613590dacb35a52b9a0b29.jpg


Araçlar

İste bence BF 1’in en güzel noktası. Oyun içerisinde çokça araç seçeneği var ağır tanklar, hafif tanklar, torpido botlar, zeplin, uçak, bombardıman uçağı ve bir ZIRHLI oyunda ZIRHLI bile kullanabiliyorsunuz.


Silahlar

Oyunun I. Dünya Savaşında silahların hepsinin gerçekçi olmasına sebep oluyor ve buda oyuna değer katmakta gerçekten var olan silahlar ile oynamak bir eğlence oluyor şimdi diyebilirsiniz birinci dünya savaşında askerlerde bu kadar makinalı tüfek veya otomatik silah yok diyebilirsiniz ve haklısınız bu yüzden özel bir modda sadece tüfek ile oynayabiliyorsunuz buda oyuna daha gerçekçi bir deneyim katıyor

Haritalar

Battlefield 1’in haritaları gerçek muharebelerin olduğu yerleri inceliyor lakin bu haritalar %100 şekilde muharebe alanını gerçekçi yapamıyor sonuçta bir oyun olduğu için bu haritalara küçük değişiklikler yapılmak zorunda kalınmış. Ama yine de oynarken bu savaşılan yerlerde bu askerlerin ne zorlu koşullarda yaşadıklarını göreceksiniz savaşın iyi veya kötü tarafı yoktur. İki tarafta acımasız zorlu şartlarda savaşmış ve milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir

Osmanlı

Türkiyede BF 1’in en çok oynanmasında bir sebebi de Osmanlı’nın ve Türkler ’in sonunda bir FPS oyununda temsil edilmesiydi. Hikaye modunda Çanakkale cephesinde oynayabiliyordunuz lakin bu modda sadece ANZAK’ları oynayabiliyorsunuz yani Çanakkale'de Osmanlı tarafını oynayamıyorsunuz. Ama oyuna 2 sene önce çıkan bir harita ile çok-oyunculuda Çanakkale'de oynayabiliyorsunuz.


Sistem Gereksinimleri
Oyunun sistem gereksinimleri gayet ortalama

  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10
  • İşlemci (AMD): AMD FX-6350
  • İşlemci (Intel): Core i5 6600K
  • Bellek: 8GB RAM
  • Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Ekran Kartı (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 660 2GB
  • DirectX: 11.0
  • Boş Disk Alanı: 50GB


  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10 veya üstü
  • İşlemci (AMD): AMD FX 8350 Wraith
  • İşlemci (Intel): Intel Core i7 4790 veya dengi
  • Bellek: 16GB RAM
  • Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon RX 480 4GB
  • Ekran Kartı (Nvidia): Nvidia GeForce GTX 1060 3GB
  • DirectX: 11.1
  • Boş Disk Alanı: 50GB


Düşünceler

Bence en iyi Battlefield oyunu ve bu iddiada da gayet iddialıyım şimdi neden bu oyunun en iyisi olduğunu söylüyorsun diye sorabilirsiniz. Oyunun 1. DS geçmesi bence en çok değer katan özelliği. Oyun birçok insanı I. Dünya Savaşı konusunda meraklandırdı. Buda gölge altında kalan I. Dünya Savaşını gün yüzüne çıkardı. Sonuçta 15 Milyona yakın insan bu savaşta hayatını kaybetti ve bu savaş dünyayı inanılmaz bir şekilde değiştirdi. Oyunu oynamış biri olarak gayet başarılı ve eğlenceli buluyorum tek başınıza bile eğlenebiliyorsunuz. Hikaye moduda gayet güzel. Farklı tarafların askerlerin neler yaşadıklarını ve savaşın kötü yüzlerini gayet iyi gösteriyor.


İyi forumlar
-Onuuk
 



Üst