Battlefield Bad Company 2

Konuyu beğendiniz mi?

  • Evet.

    Kullanılan: 3 50.0%
  • Ortalama.

    Kullanılan: 2 33.3%
  • Hayır.

    Kullanılan: 1 16.7%

  • Kullanılan toplam oy
    6

admiraldus

YASAKLANDI
Mesajlar
1,234
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
923
Puanları
0






thumb-1920-336007.jpg



BATTLEFIELD BAD COMPANY 2



Battlefield serinin en iyilerinden olan Bad Company 2'nin türküsüne hepiniz hoş geldiniz. Tek kişilik senaryosu ile bizi şaşırtan ve çok başarılı olan Battlefield Bad Company'nin devam oyunu Battlefield Bad Company 2'yi bugün elimize alacağız. Bu sıcak yaz günlerinde meyve sularımız hazırsa incelemeye başlayalım.

Öncelikle Bad Company nedir ondan bahsedeyim. Bad Company, orduda sabıkalı olanların, ihanetçiler, çıkarları doğrultusunda her şeyi yapabilecek ne kadar yamuk asker varsa burada toplanmış. Elbette bizde ilk oyunda bir kaç şeye bulaşmış ve başımıza dertlerin derdini açmıştık. Tabii burada tek parça kalabildiğimiz için savaşta kullanılan bir makineyi yok etmek.

Oyunda esprili, komik diyaloglar bulunmakta. Tabii bunlar İngilizce fakat isterseniz internetten Türkçe yamasını indirebilirsiniz. Tek kişilik senaryo olayı gerçekten harika bir fikir çünkü seriye yeni bir soluk getirmiş diyebiliriz. Şimdi oyunun yeniliklerine bakalım. Benim oyunlarda en çok istediğim şeylerden biri etrafa, çevreye zarar verebilmek. 10 şarjör boşaltıp, duvarlarda yalnızca siyah mermi delikleri bırakmak bana hiç güzel gelmiyor. Hatırlarsanız Battlefield Bad Company yani serinin ilk oyununda çevreye zarar verebiliyorduk. Duvarları delmek, deldikten sonra onlardan geçmek gibi şeyler güzel geliyordu. Battlefield Bad Company 2'de ise bu sefer gerçekten bir binayı yıkabiliyorsunuz! Yani bir binayı, bu oyunda yıkabiliyorsunuz. Koskocaman binayı yıkabiliyorsun hala buna inanamadığımı belirteyim. Bir diğer yenilik ise kurşun menzilleri oluyor. Bir silah ile o silahın menzili dışına ateş ederseniz istediğiniz yerin yarısında yere düşebileceğini ve oraya gitmeyeceğini görebilirsiniz. Bu iki yenilik gerçekten oyunu bir tık daha yükseltti. Dahası oyunda kullanabileceğiniz tam olarak 15 araba var. Bunların içinde uzaktan kullanılabilen minik bir sabotaj helikopteri, devriye botu, helikopterde dahil.


thumb-1920-278970.jpg



Fakat bir sorun var o da bu araçları kullanmak GTA gibi oyunlarda alıştığımız şekilde kolay değil. Hepsini kullanmak için parmakları çalıştırmak gerek. Yalnızca W, A, S, D basmak yetmiyor. Ama bir şey var ki o da savaş atmosferinde, mermiler havada dans ederken helikopterinizi kullanmak aşırı zevk veriyor.

Serinin ilk oyununda 5 sınıf var iken Battlefield Bad Company 2'de bu 4'e düşürülmüş. Ama bunu sakın yanlış anlamayın çünkü bu oyuna eksi olarak dönmedi. Yalnızca oyundan çıkarılan sabotajcı sınıfının özellikleri Engineer sınıfına devredilmiş. Bunun dışında Assault, Recon ve Medic sınıfları yine ilk oyunda olan sınıflar. Klasik olarak tecrübe kazandıkça kullanamadığımız silahları kullanabilmekteyiz.

Ve yine bir bombadan söz etmek istiyorum. Serinin ilk oyununda olmayan silah modifikasyon etme sistemi Bad Company 2'de oyunda eklenmiş. Tabii yine klasik olarak silahları modifiye etmek için gerekli olan eşyalar oyunu oynayıp, ilerledikçe kullanılabilir hale geliyor. Dürbünlerden tutun, bomba atarlara kadar silahınızı modifiye edebiliyorsunuz. Yine buna ek olarak karakterinizi zırhlar ve benzeri şeyler ile fiziksel anlamda güçlendirebilmektesiniz.

Oyun seçenekleri arasında Rush, Squad Deathmatch, Conquest ve Squad Rush gibi seçenekler bulunmakta. Rush'ta kendi istasyonunuzu koruyup, ayriyeten rakip tarafın istasyonunu yok etmeye çalışmaktasınız. Squad Deathmatch seçeneğinde ise 4 takım ve 1 savaş makinesi haritada gezinerek 50 skora ulaşmayı hedeflemekte. Bunun yanı sıra Conquest'te alanları işgal edip, işgal ettiğiniz alanları korumaktasınız. Burada da klasik olarak ne kadar çok alanınız varsa o kadar güçlüsünüz. Son olarak ise Squad Rush, Rush'ın dörder takımlı hali.

Ve oyunu oynarken şunları unutmayın: Haritayı tanıyın, takım olarak hareket edin, araç kullanmanız size artı sağlar ve son olarak ise iyi gözlemleyin.

Evet arkadaşlar, konum bu kadardı. Umuyorum sizlere güzel bir konu verebilmişimdir. Ben şimdilik bu kadar. Tekrar görüşene kadar hoşça kalın!


 


Son düzenleme:

AvNitro

Demir Madencisi
Mesajlar
271
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
104
Puanları
340
Ruh hali
Şu üsteki konu hoşuma gitti.Ama güzel konu tebrik ederim :)
 

admiraldus

YASAKLANDI
Mesajlar
1,234
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
923
Puanları
0
* Konu güncellenmiştir. Konuya değerlendirme paneli eklendi!
 

Üst