Battlefield Serisi

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
Mesajlar
608
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
980
Puanları
1,670


BATTLEFIELD SERİSİ

DICE'ın Battlefield serisi yıllar içinde onlarca değişiklik geçirdi yüzlerce şey gördü. Bugün sizlerle hikayenin başına doğru gideceğiz...

İLK ZAMANLARI

1992'de bir arkadaş Andread Axelsson'a The Silents'ı - grafik çizerleri, programcılar ve müzisyenlerin bulunduğu bir gurup - tanıtır. Axelsson'a sonradan bu gruba katılır ancak grup bir proje için askıya alınır: gerçekçi fizikleri olan bir pinball simülatörü. Eğlence için kiralanmış bir kulübede Pinball Dream'i kodlarlar ve işin ortasında bu işten para kazanabileceklerini fark ederler.

Grup bir akşamlarını kutuya basmak için sahte bir şirket ismi düşünmek için harcarlar ve Digital Illusions Creative Entertainment ismi doğar. Ayrıca grubun üyelerinden hiçbiri henüz mezun olmamıştır.

Başarılı olan Pinball oyunlarından sonra DICE artık bir hobi değildir. Evlerindekileri ofislerine taşırlar. Daha sonra yine kendileri gibi kolej öğrencileri tarafından oluşturulan Refraction Studios'un ne üzerinde çalıştığını görürler.

CEveBF1942.png


1999 yılında Codename: Eagle piyasaya sürülür. Ancak rakiplerine karşı başarısız olur - örneğin EA'in Medal of Honor oyunu -. Ama DICE potansiyeli görür ve 2000 yılında iki firma DICE bayrağı altında birleşir. Zamanla BATTLEFIELD ismi ortaya çıkar.

Battlefield tek bir haritada piyadeleri, botları, araçları ve uçakları bulundurabiliyordu. Ve Battlefield'ı Battlefield yapan unsurların bazıları bu oyunda oluşmuştu. Sadece DICE yayımcı bulamamıştı. Codename: Eagle üzerine inşa edilen E3 demosu ilgi çekmemişti. DICE bu oyunun sihirli olduğunu biliyordu ancak başka kimse bilmiyordu. Taki Electronic Arts kapılarını çalana dek.

EA'in Red Shores kolejinin kalite güvence testerları E3 demosunu ellerinde tutup her gün öğle yemeği molalarında oynarlar. Bu sıralarda çıkan Medal of Honor: Allied Assault'un ilgisi KG Testerlarının haber vermesiyle Battlefield'a çekilir.

10 Eylül 2002'de çıkan Battlefield 1942 ve oyuncular tarafından çok sevilir. 2. Dünya Savaşını konu alan oyun bu türe yeni bir soluk getirir.

Başarılı olan oyuna iki tane genişleme paketi gelir. İlk genişleme paketi olan The Road to Rome (Roma'ya Giden Yol) 4 Şubat 2003'de piyasaya sürülür. Paket hepsi İtalya'ya dayalı olan altı yeni harita, sekiz yeni araç, yeni silahlar, İtalya ve Özgür Fransız Güçleri ordularını ekler. 4 Eylül 2003'de ikinci genişleme paket ise Secret Weapons of WWII (2. Dünya Savaşının Gizli Silahları) adını taşır. 2. genişleme sekiz harita, yedi silah ve on altı araç ekler. Bu paketle gelen silah ve araçlar eski haritalarda kullanılamaz.

BFVveBF2.png


Mayıs 2004'de, başarılı olan Battlefield serisine ikinci üye katılır: Battlefield Vietnam. Vietnam'ın ormanlarından sahillerine kadar savaşabileceğiniz oyun ilk oyuna göre birçok değişikliğe ev sahipliği yaptı. Bir yıl sonra yamalarının dahil olduğu Battlefield Vietnem: Redux piyasada yerini alır.

Haziram 2005'de, Battlefield'a modern savaşları getiren Battlefield 2 çıkar. BF2 ABD, Avrupa Birliği, Çin ve Orta Doğu Koalisyonu arasında olan kurgusal bir savaşı anlatır. Bugüne kadar gelen Manga Sistemi bu oyunla gelir. Sadece bunla sınırlı kalmayan BF2 seride sevilen oyunlardan biri olur ve Kasım 2005'de çıkan Special Forces (Özel Güçler), Mart 2006'da çıkan Euro Force (Euro Gücü) ve Haziran 2006'da çıkan Armored Fury (Zırhlı Öfke) genişleme paketleriyle süslenir. Ayrıca Ekim 2005'de çıkan Battlefield 2: Modern Combat konsollar için çıkan ile BF oyunu olarak yerini alır.

BF2142veBC.png


Kasım 2006'da yepyeni bir Battlefield oyunu gelir. 2.Dünya Savaşı mı? Modern Tarz mı? Hayır... BF 2142 bizi fütüristik bir buz çağına çağırıyor. Hayatta kalmak için ABD ve Pan-Asya Koalisyonu arasında geçen savaşı konu alan 2007 Mart'ında gelen Northern Stirke (Kuzey Saldırısı) adlı genişleme paketiyle seride yerini aldı.

Haziran 2008, Battlefield serisi hala kullanılmaya devam eden Frostbite Motoru tarafından geliştirilen Bad Company konsollara özel olarak çıkış yaptı. Frostbite motoru ile günümüzde bildiğimiz Battlefield Yıkımını getiren oyun olan Bad Company'in hikayesi Amerikan askeri olan dört kişinin üstünden devam ediyordu.

Uzatılmış beta sürecinden sonra Haziran 2009'da EA'in "oynaması bedava" konsepti altında çıkan ilk oyun olan Battlefield Heroes oldu. Komando, Nişancı ve Asker denilen üç sınıfa sahip olan Heroes, ücretsiz olsa bile ücretli içeriklerden para kazanmayı amaçlıyordu. Oyun 14 Temmuz 2015'de aramızdan ayrıldı.

1943veBC2.png


Bad Company ile hayatımıza giren Frostbite ile yapılıp Temmuz 2009'da çıkış yapan 1943, yine Bad Company gibi konsollara çıkış yaptı. Bilgisayara da geleceği söylenen oyun Battlefield 3'e konsantre olmak için iptal edildi. Bizi modern havalardan serinin başlangıç noktası olan 2. dünya savaşına geri dönen oyun seride yerini aldı.

25 Mart 2010'da Açık Beta olarak çıkan ve Battlefield 2'nin farklı bir zaman çizgisinde geçen hali olan Battlefield Online 100 kişilik savaşlara resmi desteği vardı. Resmi sitelerine göre 21 Mayıs 2013'de sunucular kapatıldı.

2010 Mart ile birlikte piyasaya çıkan Bad Company 2 daha fazla araç, daha fazla yıkım ve daha daha fazlasıyla bizi B-Company'in hikayesinin devamına getiriyordu.

EA'in "oynaması bedava" mantığının ürünü olan Battlefield Play4Free 4 Nisan 2011!de Açık Beta sürecine girdi. 14 Temmuz 2015'de sunucuları kapandı.

BF3veBF4.png


DICE'ın biricik motoru Frostbite 2 gelmiştir. Peki ilk hangi oyunda denenmelidir sizce? Ekim 2011'de çıkan Battlefield 3'de. Battlefield 3 için Back to Karkand (Karkand'a Dönüş - Aralık 2011), Close Quarters (Yakın Kışlalar - Haziran 2012), Armored Kill (Zırhlı Öldürme - Eylül 2012), Aftermath (Akıbet - Kasım 2012), End Game (Oyun Sonu - Mart 2013) genişleme paketleri çıktı.

Ayrıca Battlefield 3: Aftershock isminde sadece çoklu oyunculu desteği olan mobil Battlefield deneyimi olarak çıkan oyun yapılan negatif yorumlar ve hataları yüzünden yayınlandıktan iki hafta sonra mağazadan çekildi.

Ekim 2013'de modern havada geçen bir Battlefield 4, Frostbite 3'ün gücünden faydalanan ilk oyun olur. Grafiklerin, yıkımın daha da geliştiği oyun için Second Assault (İkinci Saldırı - Kasım 2013), China Rising (Çin Yükselişi - Aralık 2013), Naval Strike (Deniz Saldırısı - Mart 2014), Dragon's Teeth (Ejderhanın Dişleri - Temmuz 2014), Night Operations (Gece Operasyonları - ücretsiz - Eylül 2015), Community Operations (Topluluk Operasyonları - ücretsiz - Ekim 2015) ve Legacy Operations (Miras Operasyonlar - ücretsiz - Aralık 2015) genişleme paketleri çıkarı.

BFHveBF1.png


Aynı konseptlerden içiniz mi bunaldı? BF sürekli aynı şeyleri mi yapıyor diyorsunuz? O zaman gelsin Battlefield Hardline! Mart 2015'de çıkış yapan ve suçlu-polis temasını ele alan oyunun hikayesi Modern TV Dramalarından esinlenen bir hikaye sahip. Oyun için Criminal Activity (Suçlu Aktivitesi - Haziran 2015), Robbery (Soygun - Eylül 2015), Blackout (Karartma - Kasım 2015), Getaway (Kaçış - Ocak 2016) ve Batrayal (İhanet - Mart 2016) genişleme paketleri yayınlanmıştır.

İnsanlar artık gelecekte geçen savaş oyunlarından bıkmışken ve eski zamanlarda geçen savaş oyunu ararken bam... 1. Dünya Savaşında geçen bir Battlefield. Ekim 2016'da çıkışını gerçekleştiren Battlefield 1, Battlefield Deneyimini 1. dünya savaşı üzerinden sunuyordu. Farklı hikayeleri konu alan senaryo modu, tüm savaşları bitirecek olan savaşın atmosferine bizi sokan oyunu basın tarafından bol bol övüldü. Oyun için They Shall Not Pass (Geçemeyecekler - Mart 2017), In the Name of the Tsar (Tsar'ın Adı Altından - Eylül 2017), Turning Tides (Gelgitleri Döndürme - Aralık 2017), Apocalypse (Vahiy - 2018'in Başları) genişleme paketleri mevcut veya yolda.

Battlefield 1 İncelememi BU ADRESTEN okuyabilirsiniz.

Başlıksız-1.png

 


Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
Mesajlar
403
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
647
Puanları
600
They Shall Not Pass cümlesini görünce tabi direk aklıma You Shall Not Pass ! geldi...
Gandalf <3 <3 <3
 

Üst