Bayram namazı nasıl kılınır [Anlatım]

SarıBücürIsBack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
not:kurallara baktım ve dini şeyler yasaktır gibi bir ibare göremedim. Müslüman olmayanlar başlığı okumama hakkına sahiptirler.
Selamun Aleykum müslüman kardeşlerim. Dünyadaki tüm müslümanların bayramı hayırlı olsun. Ben bu konuyu bilmeyen yaşı küçük arkadaşlarımız ve unutmuş ya da kılarken şaşıranlar için tamamen kendim hazırladım copy paste yoktur.
1.Rekat
  1. İmam kamet getirdikten sonra normal namazdaki gibi niyet edilir
  2. sonra eller bağlanır ve Subhaneke Duası okunur.
  3. Sonra 4 defa ard arda Tekbir getirilip(niyet ederken ki gibi Allahu Ekber deyip elleri kulak hizasına getirip kulak memesine değdirmek) eller yana salınır fakat son tekbirden sonra eller salınmaz bağlanır ve bekleriz imam Fatiha'yı ve zammı sureyi(Kısa bir sure veya en az 3 ayet) okur.
  4. Sonra Allahu Ekber deyilip rükuya gidilir 2.rekata başlanana kadar (tekrar ayağa kalkana kadar) normal namaz gibi kılınır.

2.Rekat
  1. 2.Rekata başlayınca eller bağlanır imam fatiha ve zammı sure okur
  2. yukarıda bahsettiğim gibi 4 defa ard arda tekbir getirilipr eller yana salınır fakat son tekbirden sonra eller salınmadan ve bağlanmadan rükuya gidilir ve geri kalanı normal namaz gibi kılınır.

NOT:Farketmeden bazı ufak detayları yanlış yazmış olabilirim bana hatırlatırsanız sevinirim.