Bazı Haberler Var...

Konuyu Beğendinizmi ? (Trollüğüne işaretlemeyiniz. Konuyu Okuyunuz)

• İlgimi çekti

Kullanılan: 1 50.0%
  • Eh işte

Kullanılan: 0 0.0%
  • Olmamış be kardeşim

Kullanılan: 1 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    2

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hepinize Selamlar Arkadaşlar. Böyle oyunlarla arası iyi olan böyle ilgilenen yada haber okumayı sevenler için bu konu ilgi çeker umarım :).

Öncelikle umarım doğru yere açmışımdır konuyu. En ideal yeri bura gördüm :D .

Haberlerimiz arasında ilk yeri neredeyse hepimizin sevdiği ve forumun da adını taşıdığı oyunumuz olan Minecraft alıyor.

--== Minecraft'ı Değiştiren Var ==--
Aslında öyle aman aman bir değişiklik yok. Oyunun modlarının geliştiriciliğini yapan John Alcatraz oyunumuzu almış ve ben bunu daha gerçekçi yaparım deyip kolları sıvamış belli ki. Yaptığı bu olay aslında yeni bir mod. Ancak bu modun oyunun grafiklerini daha gerçekçi hale getirdiğini söyleyebilirim. Grafikleri daha hoş hale getirmek için ise " UNREAL ENGİNE 4 " kullanmış. Minecraft'ın görüntülüerini daha yumaşatmış ve şahsen kötü olmadığını düşünüyorum. Sırf görüntü değil aynı zamanda kuş sesi vb. gayet hoş duruyor. Hemen alttaki spoilerin içinde yayınlamış olduğu videoyu bulabilirsiniz.
Sıradaki haberimiz bence çok güzel. Oyunu " Ben içinde yaşamak isterim ..." diyen arkadaşlar için.
--== Gözlük Yapmışlar ==--
Üşenmemiş ve süper bir gözlük yapmışlar. Gözlük sayesinde oyunların içinde gibi hissedebiliyorsunuz. Sesler vb. birebir yaşıyorsunuz diyelim. Görüntüsü futuristik olan aletin resmi ve hemen onun altında kısa bir tanıtım videosu bulunmakta. Sırf Sony değil bildiğim kadarıyla başka firmaların da gözlükleri var. Sony'nin görüntüsü bence daha yakışıklı. Farklı görüntü tipleri için bilindik alışveriş sitelerine bakmayı deneyebilirsiniz. Samsung'un 2014 yılında yapmış olduğu da mevcut. Gördüğüm kadarıyla Sony 2016 da gözlükleri üretmiş. Bu arada Sony e ait olan gözlüklerin 3 saat kadar önce stokları tükenmiş.
Türkçe anlatımdır arkadaşlar. İnceleme videosudur. 2014 yılına aittir. (Samsung)
Videonun sonunda zombimiz bulunmakta. E benden demesi ... (Sony) 2016

Oyun yapmak hayali eminim aklınızdan geçmiştir ve bunun için de nasıl yapılacağını araştırmışsınızdır. Araştırırken 2D - 3D oyun motorlarına bakıp bilgisayarınız için uygun olanı aradınız o zaman. Aslında şu da var CRYSİS ve FARCRY gibi başyapıtların (bana göre) ve birçok online oyunun yapıldığı CRYENGİNE var ya hani şu canavar. Başka bir motor çıkardı.

--== CRYENGİNE V. Namı Değer CANAVAR ==--
Bu motora canavar denmesinin sebebi grafik kalitesinin aşırı yüksek olması. Eğer aranızda CRYSİS ve FARCRY serisini oynayanınız varsa görüntünün kalitesini bilecektir. Sadece onlar değil bu canavar ile yapılan bir sürü oyun var. Motor ile yapılan oyunların listesini ve biraz da bilgiyi canımız Vikipedi'den bulabilirsiniz. Buyrun ben sizin için linki vereyim :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
.
Motoru bu kadar anlattıktan sonra CRYENGİNE V in farklı yanı ne ? diye soracaksınız ve ben size şunu söyleyeceğim : Şirket sahipleri yukarıdaki gözlüğün oyunlarda yeni devirlerin başlayacağını düşünerek motoru VR uyumlu yapmışlar. Basın açıklamasını Cevat YERLİ (Evet Türk) ve şirketin CEO su yapmış. Elbette bu olaydan şirketin kazancı hiç de az olmayacaktır. Bence hiç kötü yapmamışlar siz ne dersiniz ?.
Samsung hiç geride durmayı düşünürmü ? E tabi ki düşünmez. İnstgaramı tamamen kendi istedikleri biçime sokmuşlar adını da WAFFLE koymuşlar. Yiyilesi bi isim.
--== Samsung Yaptı Yine ==--
Aynen yaptı yine yapacağını. Waffle sosyal medyayı çok kullanan kişiler için hiç de kötü olmayacak gibi. Şimdi aklınızdan geçiyordur " İnstagram iyiydi onu napacaz ? ". Bunun İnstagram ile arasında olan fark Waffle da resimleri istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Mesela arkadaşınız denizde ki resmini paylaştıysa siz onu alıp üstüne " Deniz Süper " yazabiliyorsunuz. İnceleme videosu hemen altta.

Kaynakça:
╠ Webtekno
╠ Vikipedi
╠ Youtube
╠ Google + Google Görseller

Kural ihlalim ve Yanlış yazdığım bilgi varsa lütfen belirtiniz.

-- İyi Forumlar --

Son düzenleme:

TrRolLing

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ı değiştiren adama sesleniyorum o güneş ne öyle kör olacaktım..

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Aslında öyle aman aman bir değişiklik yok. Oyunun modlarının geliştiriciliğini yapan John Alcatraz oyunumuzu almış ve ben bunu daha gerçekçi yaparım deyip kolları sıvamış belli ki. Yaptığı bu olay aslında yeni bir mod. Ancak bu modun oyunun grafiklerini daha gerçekçi hale getirdiğini söyleyebilirim. Grafikleri daha hoş hale getirmek için ise " UNREAL ENGİNE 4 " kullanmış. Minecraft'ın görüntülüerini daha yumaşatmış ve şahsen kötü olmadığını düşünüyorum. Sırf görüntü değil aynı zamanda kuş sesi vb. gayet hoş duruyor. Hemen alttaki spoilerin içinde yayınlamış olduğu videoyu bulabilirsiniz.

Ahahaha harbiden iyi güldüm ha. Unreal Engine Minecraft modu yapan bir şey değil, Bambaşka bir oyun motoru. Ve bashettikleri "John Alcatraz" Minecraft'ın modları ile hiçbir alakaı olmayan bir kişi. (Benim Bildiğim)

Yani kısaca bu apayrı bir oyun.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ahahaha harbiden iyi güldüm ha. Unreal Engine Minecraft modu yapan bir şey değil, Bambaşka bir oyun motoru. Ve bashettikleri "John Alcatraz" Minecraft'ın modları ile hiçbir alakaı olmayan bir kişi. (Benim Bildiğim)

Yani kısaca bu apayrı bir oyun.

Şahsen bende öyle düşünüyordum ancak webtekno da öyle görünce tam anlamadım ve oraya uygun olsun diye uğraştım. Belirttiğin için saol.
Edit: Yukarıdakini telden yazdıydım. Unreal engine yi biliyorum dediğin gibi tamamen ayrı bir motor (hatta kaliteli). Webtekno daki konu burada

Son düzenleme: