Ben de Server Açabilir miyim?

Mehmet Efe123

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Öncelikle telefondan yazdığım için şekil veremiyorum kusura bakmayın.

Bende SERVERİMİ
Kurabilir miyim?

tabii ki.Herkes kendi serverini kurabilir.Ancak bu serverlerin farklı biçimleri vardır.Ben bu rehberde 3 başlık altında incelicem.

1- Hamachi Server

Hamachi serverler genelde arkadaşların kendi aralarında oynamak için kurduğu ücretsiz serverlerdir.Nasıl kurulduğunu Google amcaya sorabilirsiniz.Hamachi server kurup adam gelmesini beklerseniz çok beklersiniz.Çünkü server size bağlıdır.Siz konsolu açarsanız diğer oyuncular girebilir.Sizde 7/24 açık olamayacağınız için tutulmaz sadece arkadaşlar kendi aralarında oynarken kullanır.

2-Portlu Server

Portlu serverin Hamachi serverden 2 farkı vardır.1.si Hamachi programı kullanmak yerine kendi modeminizden bir ip oluşturursunuz.2.si ise bu yolun biraz tehlikeli olmasıdır.Gine bunuda netten araştırıp bulabilirsiniz.(Ücretsizdir)

3-7/24 Serverler

Bu serverler genelde 20-25 kişi arasında oyuncu barındırır ve serverin açık yada kapalı olmasında server kurucusunun bir rolü yoktur.Yani kurucu açık olmasa bile diğer oyuncular oynayabilir.Cünkü serverdeki konsolu siz bir siteye yüklemiş oluyorsunuz.Bu yüzden tutulurlar.
Buda belirli ücretler arasında değişir.

Serverlerin türleri vardır.Örneğin:
Bukkit - Tekkit vb.

Bukkit serverlere plugin adı verilen eklentiler yüklenir.Server kurucusunun bu pluginleri nasıl kullandığına bağlı olarak server daha eğlenceli olur.Eğer kullanamıyorsa o serverden hayır gelmez.Bunu anlatmamın sebebi pluginleri kullanamıyorsanız server kurmakla ya hiç uğraşmayın ya da pluginlerden anlayan biriyle tanışın.Diğer türlere değinmicem siz kendiniz araştırın.Bu arada pluginleri yine google amcadan öğrenebilirsiniz.Ha bide pluginleri Türkçeleştirerek ilgi çekebilirsiniz.(Azda olsa :-))

Serveri kurdum,tasarladım ama adam gelmiyor ?

Cevabı ise şöyledir:
Reklam
Reklamı nasıl yaparım ?
Şöyleki serverinizde diğer serverlerde olmayan bir yapı oluşturup serveri böyle forumların sunucu bölümünde paylaşabilirsiniz.Arkadaşlarınıza duyurun.Diğer serverlerde kimseyi rahatsız etmeden adamları kendi serverinize çekin.

Hiç bilmeyenlere anlatmaya çalıştım...
İnşallah beğenirsiniz...Emeğe saygı...