Big Bang Teorisi

Breakthrough

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selam dostlar.
Uzun bir süre Dünya'nın şeklini tartıştık, şimdi Evren'in nasıl oluştuğunu tartışalım, ne dersiniz?
Bu konuyu aklıma takan şey TV izlerken BBC Earth kanalında gördüğüm programda takıldı.
Sizce dünya nasıl oluştu, bu teoriye katılıyor musunuz yoksa kendi teorileriniz var mı?
Ben bu teoriye katılıyorum ancak her şeyin bir anda değilde zamanla, sırayla oluştuğunu düşünüyorum. Teoriyi tam olarak hatırlamadığımdan karıştırmış olabilirim.
Sabah olunca daha sağlam araştırmalar ile yorum atarım.
Yorumlarınızı bekliyorum.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Noktadan sonsuz oluşmuş ve biz onbinlerce km hızla giden bir merminin üzerinde yaşıyoz zamqi niye inanmayalım.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence Bu Teori Gerçek Olabilir. Sonuçta Düşünsenize Bir Patlama Oluyor Ve Bu Patlamayı (Parçacık Hızlandırıcılar) İle Test Ediyorlar Sonuçta Bu Teori Desteklenmiş Oluyor. Ayrıca Bir Einstein Hayranı Olarak Tabii ki Bu Teoriyi de Destekliyorum :D Sonuçta GENEL Göreliliğe Dayanıyor :D

İnanılmaz

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Oww, uzun zamandır forumda böyle konular görmüyorum(ya da girmediğim için normal olabilir.) Şimdi yazdığın konu çok derin, burada başlarsak çıkamayabiliriz. Ama içini rahatlatacaksa bir kaç küçük bilgiler verebilirim. Evrenin nasıl oluştuğuna dair birçok teori var, fakat bize en yakın olani büyük patlamadır.(şişkinlik de bazı bilim adamlarca kabul görmüştür) Nasıl oluştu peki bu patlama ? Madde ve ters spinlisi anti madde dediğimiz parçacıkların birbirlerine temas haline gelip büyük bir etki yaratmasıyla ortaya çıkan yüksek fazda enerji, tüm evrene ve hareketliliğe böylece de zamana yön verdi. Aralarında bulunan etkişimsel çekim, şu an adlandırdığımız kütle çekim dalgaları evrene temel attı. Evren büyüdükçe çekim azaldı fakat başka durumları da beraberinde getirdi bu enerji. Nebula dediğimiz gaz bulutları vardır, (Yanlış hatırlamıyorsam) protosolar nebulası bizim güneş sistemini oluşturdu, dünya da yaklaşık 5,3 milyar yıl önce eriyik demir merkezinde bulunan volkanik bir yapı olarak çıktı bu nebuladan. Zaman geçti volkanik gazlar atmosferi oluşturdu ve MARDUK gezegeniyle çarpışması sonucu Ay meydana geldi. Şimdilik bu kadar yeter. Umarım yardımcı olmuştur.

Gloin

''Far Over The Misty Mountains Cold...''
En iyi cevaplar
0
Kardeşim artık bence bir şeyi kabullenmelisiniz Neeeysee ... :)

KebabReyiz1

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Oww, uzun zamandır forumda böyle konular görmüyorum(ya da girmediğim için normal olabilir.) Şimdi yazdığın konu çok derin, burada başlarsak çıkamayabiliriz. Ama içini rahatlatacaksa bir kaç küçük bilgiler verebilirim. Evrenin nasıl oluştuğuna dair birçok teori var, fakat bize en yakın olani büyük patlamadır.(şişkinlik de bazı bilim adamlarca kabul görmüştür) Nasıl oluştu peki bu patlama ? Madde ve ters spinlisi anti madde dediğimiz parçacıkların birbirlerine temas haline gelip büyük bir etki yaratmasıyla ortaya çıkan yüksek fazda enerji, tüm evrene ve hareketliliğe böylece de zamana yön verdi. Aralarında bulunan etkişimsel çekim, şu an adlandırdığımız kütle çekim dalgaları evrene temel attı. Evren büyüdükçe çekim azaldı fakat başka durumları da beraberinde getirdi bu enerji. Nebula dediğimiz gaz bulutları vardır, (Yanlış hatırlamıyorsam) protosolar nebulası bizim güneş sistemini oluşturdu, dünya da yaklaşık 5,3 milyar yıl önce eriyik demir merkezinde bulunan volkanik bir yapı olarak çıktı bu nebuladan. Zaman geçti volkanik gazlar atmosferi oluşturdu ve MARDUK gezegeniyle çarpışması sonucu Ay meydana geldi. Şimdilik bu kadar yeter. Umarım yardımcı olmuştur.
Helal Boran