[BİLGİ] Nasıl Türkçe Karakterli Yazabilirim ?

VictoryTR

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar bugün sizlere nasıl türkçe karakterlerle yazabiliriz onu göstereceğim :)

• Örneğin Skript Kodliyacaksınız.
  • Notepad ++ Açıyoruz.
  • Yukarıda Kodlama olan kısıma tıklıyoruz.
  • Oradan UTF-8 Olarak Kodla yazan yere basıyoruz.
  • Ve artık xxadsadsa vb. yazılar olmiyacaktır hemde türkçe karakter yazabileceksiniz.

RedEyeses

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şu spam gibi bir şey olan şeyide anlatırmısınız mesela [ koyunca [] olması gibi.

Yiğit_bee

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
[ koyunca ] koyması kendi özelliği benim bildiğim. Ayrıca mesela "command /deneme [ " diye bir işaret koyarken otomatik olarak parantezi kapama eylemine geçip ] koyuyor yani size gerek kalmadan kapatıyor.

BayBack

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
benim klavyeye hiç bişi olmadı tuşlarda çalışıyor ama [ gibi işaretler koymuyor onun yerine ekrana bir yazı yazıyor nasıl yapılacağını biliyormusun

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Programlar kodlamalarda otomatik tamamlama yapabilir aslında spam falan değildir. Genelde notepad++ gibi programlarla yazılan dillerde otomatik algılama ile [ yazıldığında direk gerisini doldurur. Bunu genelde java ve c kodlayanlar bilir.

Absolatte

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aradığın şey Notepad++ User Define Language sana Obsidian teması üzerine tasarlanmış, gözünü yormayacak ayrıca kendim bazı kısımlarını düzenlendiğim bir Notepad++ UDL dosyası koyuyorum. Alışınca bırakmak istemeyeceksin :D

UDL Dosyası:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Virüstotal:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

1. Rar içerisindeki skriptdark.xml dosyasını çıkart.
2. Notepad++ programını çalıştır.
3. Yukarıdaki araç çubuğunda Diller > Dil Tanımla seçeneğine tıkla
4. Kullanıcı Tanımlı Dil diye bir pencere gelecektir, bu pencereden İçe Aktar seçeneğine tıkla ve çıkarttığın dosyayı seç.
5. Artık UDL dosyasını yükledik, şimdi ana pencereye geri dönüp Araç Çubuğundaki Ayarlar > Stil Yapılandırıcı seçeneğine tıkla.
6. Tema Seç seçeneğindeki listeden Obsidian temasını seç.
7. Notepad++ programını kapat ve yeniden çalıştır.

Evet, üşenmeden sizin için anlattığım ve udl dosyasını paylaştığım için bir BEĞENİ hakkım olsun değil mi? :)