Bilgisayar Aniden Reset Atma Sorunu...

ZeYus0308

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar. Uzun süredir yaşadığım ve fazla aldırış etmediğim bir sorunum var. Artık bu sorunu çözmeliyim.
Sorunu anlatayım. Bilgisayarda bir kaç program açık olduğunda, Minecraft'a shader ile girdiğimde, bazen Minecraft'ta yeni chunklar açarken bilgisayar kendiliğinden reset atıyor. Bunun çözümünü biliyorsanız lütfen yorumlarda belirtin. Ekran kartından dolayı olabilir mi ?

caylak29y

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft'a shader işletim sistemini zorluyordur veya Minecraft'a shader pc kaldırmıyordur buda pc nin res atmasına yol acıyordur

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
ekran kartını güncelle yada yükselt aynı şey, diğer parçalarada yap işlemciyi yükselt düşükse anakartı yükselt kötüyse ramlerini güncel tut (eskimesin yenile yeni modeli çıktımı)

caylak29y

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ekran kartından dolayı olabilir bence Ekran kartını direvini güncelle

BattleDragon14

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Shader dediğine göre, ekran kartı ile alakalı. Ekran kartını çok zorluyorsun. Ram den kaynaklandığını düşünmüyorum, çünki ram ile alakalı olsaydı mavi ekran alırdınız.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bu problemin bayağı bir nedeni olabilir fakat benim bildiğim sadece iki nedeni var;

- Amd kullanıyosan bilgisayarın fazla ısınıyodur ve bu yüzden pc otomatik kapanıyor.
- Güç kaynağın yetersiz yada kablolarda erime vb sorunlar var.

ZeYus0308

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu problemin bayağı bir nedeni olabilir fakat benim bildiğim sadece iki nedeni var;

- Amd kullanıyosan bilgisayarın fazla ısınıyodur ve bu yüzden pc otomatik kapanıyor.
- Güç kaynağın yetersiz yada kablolarda erime vb sorunlar var.
AMD kullanmıyorum fakat hangi kablolardaki erimeler yol açıyor olabilir ?

ekran kartını güncelle yada yükselt aynı şey, diğer parçalarada yap işlemciyi yükselt düşükse anakartı yükselt kötüyse ramlerini güncel tut (eskimesin yenile yeni modeli çıktımı)
Güncelleme vb. şeylerden fazla anlamıyorum anlatır mısın veya önericeğin bir video filan var mı ?

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşım bunun cevabı bilgisayarının termal macunu kurumuş. Kurumaya başladığı veya kuruduğu için bilgisayar fazla uygulama açtığında işlemcin ısınıyor, termal macun kuruduğu için de soğuyamıyor.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Bilgisayar ısınıyor olabilir, ve içine de bak bende bir gün böyle olmuştu açtım tozdan hiçbir şey görülmüyordu

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0

Güncelleme vb. şeylerden fazla anlamıyorum anlatır mısın veya önericeğin bir video filan var mı ?
bak ne kulanıyosan sitesine gir yükle driveri videolar falan var bide parçalarını güncel tut eskimelerine ,z,n verme eskidimi yenisini üst modelini al

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0

Yani hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Sadece başka forumlardan duyduklarımı söyledim bilemicem.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Senden SpeedFan indirip bilgisayarın ısısını ölçmeni isteyeceğim. 80 Dereceyi aştığı zamanlarda kurumaya başlar. Kurudukça ısınma artar. Resimdeki yerde hangi ısıya bakman gerektiği yazıyor, altta indirme linki mevcut.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

SilverLight

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir de senden çok program açtığım zamanda kapanıyor demiştin, o uygulamaları açtığındaki performansını atmanı isteyebilir miyim?