4karasavasc444
Demir Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Merhaba arkadaşlar size bişi soracağım benim bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra en soğuk 30C ısıya en sıcak 90C ısıya çıkıyor Bir fan almayı düşündüm Sence bu fan iyimi ?
Öncelikle bilgisayarda sadece işlemci sıcaklık yapmaz sıcaklık = geçen elektirik miktarı ile doğru orantılı bu yüzden oyun oynarken lattop'lar fazla ısınır işlemci ve ekran kartına daha fazla akım gittigi için ısınma başlar sen çekirdek sayısını yükünü düşürsen ne olur düşürmesen ne olur sen bilgisayarı yordugun sürece yeterli hava yoksa yada yeterli soğutma (Toz önemli bir etken yani içi tozlanmışsa ısıyı korur yalıtım görevi yapar bu yüzden bilgisayarın ısınıyor da olabilir...Peki Bilgisayarda çalışan Çekirdek sayısının yükünü düşürsem azaltırmı ?
Hocam bu pratik bilgileri nereden buldunuz? Eski laptopumda 3 lol maçından sonra buzluğa atıyodum 5 dakikada hallediyodu. Buzlu Kitap daha iyiymiş ama orda unutursam sıkıntı büyükBenim ilk bilgisayım laptopdu ve halada laptop.
Kullanmasını bildikten sonra hiç bişi önemli olmaz.
Bu fan vs. saçma bence bilgisayarım çok ısındığında buzluğa kitap koyuyorum.
2-4 tane . Çünkü sürekli altında soğuk bir şey olması lazım yeniden ısınmaması için.
2 şer tane koyyorum altına ben genellikle biri ısındığında az bir şey çeviriyorum soğuk olan yeri.
Çok fark görüceksin 2-3 tane fan değiştirdim soğuk kitap kadar etkisini görmedim.
Eğer garantisi bitmişse kullanmadığın dış fırçası ile içini aç iyice temizle.
Zaten suya tutmadıkça(kitabı) buz olmaz sadece soğuyorHocam bu pratik bilgileri nereden buldunuz? Eski laptopumda 3 lol maçından sonra buzluğa atıyodum 5 dakikada hallediyodu. Buzlu Kitap daha iyiymiş ama orda unutursam sıkıntı büyük![]()
Aynı dedin seyi yaptım 10 dakika soğuttu sonra kitap eridi buzluğu kalmadı :/Zaten suya tutmadıkça(kitabı) buz olmaz sadece soğuyorİnternette biraz araştırma yaparsan bulursun ama en yararayan bana kitap yöntemi. Ayrıya 10 yıllık laptop kullanıcısıyım.
Eridimi ? Yağlı kitapları seç ders kitapları değilde. Alıştırma olur ya soru bankası gibi. Ben zaten 4 kitap felan atıyorum. Zaten hep soğutuyor soğutucu. Onları koymak bişi farkettirmiyo yararına sadece.Aynı dedin seyi yaptım 10 dakika soğuttu sonra kitap eridi buzluğu kalmadı :/