Bilgisayar parçaları.

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Açıkcası bu konularda biraz geri kaldım , bunlar nedir/ne işe yarar söyleyebilirmisiniz ?

RAM:
SSD:
Ekran Kartı:
İşlemci:
Hard Disk:

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
SSD : Solid State Drive, eskiden HDD (Hard Disk Drive), bunlar daha hızlı ve daha gelişmişleri diyeyim basitçe :)
RAM: Random Access Memory, işletim sisteminin geçici olarak yaptığı aktiviteleri yönetir. Yani kısaca o an açık olan şeyler bundan sorulur :D

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
SSD : Solid State Drive, eskiden HDD (Hard Disk Drive), bunlar daha hızlı ve daha gelişmişleri diyeyim basitçe :)
RAM: Random Access Memory, işletim sisteminin geçici olarak yaptığı aktiviteleri yönetir. Yani kısaca o an açık olan şeyler bundan sorulur :D
8 GB ram var pc de bir 8 GB daha taksam performansınımı arttırmış olurum , ne işime yarar ?

DragonCrawLs

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Ram : Ram bilgisayarın oyun oynarken veya bilgisayarda işlem yaparken kendi önbelleklerinin yetmemesi durumunda geçici hafıza olarak kullandığı parçadır.
SSD : Solid State Disk. Hard Disklere göre daha hızlı ve daha küçükler ve de sessizlerdir.
Ekran Kartı : Bilgisayarda ki görsel işlemlerle ilgilenir.
İşlemci : Ekran kartı görsel işlemleri yapar iken bu da bilgisayarın beyni görevini görür, oyun oynarken falan fiziksel işlemlerden sorumludur.
Hard Disk : Hard Disk bilgisayarın da ne yaptıysan ve kayıt ettiysen onları depoladığın bölümdür. Hard Disk'in dakika da dönüş hızı yüksek ise (7200 RPM) ve ön belleği de yüksek ise (64 MB Cache) HDD'in hızlıdır.

Ragnarak

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ram : Ram bilgisayarın oyun oynarken veya bilgisayarda işlem yaparken kendi önbelleklerinin yetmemesi durumunda geçici hafıza olarak kullandığı parçadır.
SSD : Solid State Disk. Hard Disklere göre daha hızlı ve daha küçükler ve de sessizlerdir.
Ekran Kartı : Bunu cidden bilmiyor musun hocam :(
İşlemci : Gözlerim kanıyor help me pls
Hard Disk : ._.
Bilmiyor değilim fakat hangisi nerede iş yaptığını bilmiyorum.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Kısacası programlar çalışırken programın tüm değişkenleri RAM'e atılır.
Edit: Stack Pointer gibi işlemcinin registerlarında duran özel değişkenler hariç.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
RAM: İşlemciyle ekran kartinin kankisi, onlara destek oluyo
SSD: Ha bu uşağa windows kurarsan 0.1 saniyede açılır biligsayarin
Ekran Kartı: bilgisayarin kalbi, nekadar iyiyse okadar canli olur
İşlemci: Ekran kartinin kankisi, amaçlari ayni.
Hard Disk: Dosyalarin yüklendiği arkadaş.

DragonCrawLs

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Gözle görülür ciddi bir değişim olur mu ? Bir düşüneyim, sanmam. Ancak ağır işler yapan bir isen işine yarayacaktır.
Bknz.Render yapmak, 3D modelleme yaparken render işlemi yapmak,(Aslında bunlar işlemciye de biniyor.)yüksek boyutta ram isteyen oyunlar,... (Fazla ram isteyenler listesi.)

RAM: İşlemciyle ekran kartinin kankisi, onlara destek oluyo
SSD: Ha bu uşağa windows kurarsan 0.1 saniyede açılır biligsayarin
Ekran Kartı: bilgisayarin kalbi, nekadar iyiyse okadar canli olur
İşlemci: Ekran kartinin kankisi, amaçlari ayni.
Hard Disk: Dosyalarin yüklendiği arkadaş.
Keşke az sallasaydınız. 0.1 saniyede açılması nedir ? O zaman Celeron olan işlemciye saniyede 2GBPs/1.5GBPs hızında çalışan SSD bağlayalım yine de 0.1 saniyede açılmaz. Ayrıca verdiğiniz bilgilerin hepsi yanlış :p

Son düzenleme:

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Gözle görülür ciddi bir değişim olur mu ? Bir düşüneyim, sanmam. Ancak ağır işler yapan bir isen işine yarayacaktır.
şu an bana göre en ideal ram miktari 8gb, yetiyor gerek yok.

Bknz.Render yapmak, 3D modelleme yaparken render işlemi yapmak,(Aslında bunlar işlemciye de biniyor aslında.)yüksek boyutta ram isteyen oyunlar,... (Fazla ram isteyenler listesi.)

Keşke az sallasaydınız. 0.1 saniyede açılması nedir ? O zaman Celeron olan işlemciye saniyede 2GBPs/1.5GBPs hızında çalışan SSD bağlayalım yine de 0.1 saniyede açılmaz.
Zamqi açıklayici olmaya çalıştım bukadar ciddi okuma

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Dostum bir konuda tartışma yapılırken neden hakarete benzer sözcükler kullanıp karşıdakini ezmeye çalışıyorsunuz? Bilgi yanlışlığı var ise adam gibi orası yanlış olmuş şöyle olmalıydı demek çok mu zor? Burası ego masturmasyon'u yapılacak yermi anlamadım.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Hepsi kasanın içinde bulunuyor işte fazla ayrıntıya gerek yok tak kullan gitsin :ci: