Bilgisayar toplarken - Rehber 1.Bölüm

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar Toplarken - REHBER

Bu gün şu an günümüzde hala bilgisayar toplarken yapılan hatalar hakkında ve bilgisayar toplarken nelere dikkat edilmeli bunlar hakkında konuşacam
HATALAR !

şimdi genelde en fazla anakart,kasa ve güç kaynağı seçerken hata yapılır ilk önce kasa seçiminden söz edicem
çoğu kişi bilgisayar toplarken yaptıkları büyük bir hata kasayı ilk başda gereksiz görmeleri hal bu ki kasa ve güç kaynağı önemli etkenler mesela kasa küçük bir kasa olursa kasanın içinde hava akımı vesayre olmaz ve kasanın malzeme kalitelisi ve fanların rpm değeri,sayısı ve kalitesi bunlar baya önemli kasa alırken bunlara dikkat edin en az işlemci soğutucusu kadar bunlarda önemli etkenler çoğu kişi hesaplı bir bilgisayar toplarken ucuz frisby ve everest gibi markaları tercih ediyor evet görüntü olarak çok şık kasalar kabul ediyorum ama malzeme kalitesi çok kötü kasalar birde bunların içinde 400-500W bir güç koynağı koyuyolar ama içinde güç kaynağının 80+ seltifikası sistemden kıstığınız her kuruş başka bir yerden çıkıyor bir bakmışsın fatura kol gibi

Baba : oğlum bu fatura ne
Oğul : Fatura baba işte
Baba : Fatura olduğunu biliyorum ama neden boyu bacağım kadar ?
Oğul : blmyrm
Baba : Lan tüm gün bilgisayarda ben mi oturup elektriği içiyorum artık 1 saatten fazla bilgisayar YASAQ
Oğul : Bubaağğğ daha bilgisayarım Qantır Sıhraytı yeni yüklemiştim zaten bir el yarım saat sürüyor bubağğğ

yani diyorum ki kasa ile güç kaynağını ayrı alın ve kasa alırken kalitesine güç kaynağı alırkende 80+ seltifikası olduğuna ve kaç W olduğuna dikkat edin neyse konuda full kasalar hakkında konuştuk diğer hataların ne olduğunu zaten rehberde anlıyacaksınız
REHBER
İlk öncelikla kasa seçimiyle başlıyalım kasa seçimini zaten nasıl yapacağınızı anlamışsınızdır
gelelim güç kaynağı seçimine bazı sistemlere 500W 400W gibi güç kaynakları yetmiyor özellikle intel sistemlere
yani güç kaynağı alırken minimum 600W olmasına dikkat edin yeticektir hatta belki artacaktır ama ilerde yükselttiğinizde yeni bir güç kaynağı almayın diye minimum 600W olmasına dikkat edin

Anakart RAM ve İşlemci
şimdi herşeyi işlemci belirliyor diyebilirim işlemci anakartı belirliyor anakart bellekleri belirliyor
o yüzden işlemciden başlıyalım piyasada bir sürü soket türü var FM2+ AM3+ 1511 vesayre bir sürü soket var sen 1511 soketli bir işlemci seçersen mesela i5 sen bunu FM2+ soketli bir anakarta takamazsın mesela internette bir rehber gördüm adamın seçtiği anakar FM2+ seçtiği işlemci i3 güya adam ucuz sistem topluyor yani işlemci seçerken seçeceğiniz anakart soketi ile uyumlu mu dikkat edin gelelim Anakarta anakart DDR3 de olabilir DDR4'te bellek seçerkende belleğin anakartla uyumlu olduğuna dikkat edin mesela (şunuda söliyim DDR4 artık bir standart yani anakart alırken DDR4 olmasına dikkat edin sistemimiz güncel olsun)
DDR3 bir anakarta DDR4 bir ram takamazsınız + belleklerin kaç MHz olduğuna dikkat edin 2133Mhz bir anakarta siz 2400MHz ram takarsanız büyük ihtimal bilgisayarınız açılmayacaktır bu sizi korkutmasın tek yapmanız gereken ürün iadesi isteyip anakartınıza uygun bir ram almak​

Macaw

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Veya alternatif;
Technopat
Aynen technopat da bir sürü konu var neden açtığımı bende bilmiyorum konuyu iş olsun diye :D

Konuda bir yanlış yaptığımı fark ettim bellekler kısmında 2133Mhz bir anakarta XMP desteği olmayan 2400Mhz ram takmak 5 litrelik bidona 20litre su koymaktır israftır yine bilgisayar açılır ama max 2133Mhz hızında olur bellekler ha ram'ler XMP destekli ise OC ile çok rahat kullanılabilir

Sezy

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Psu hakkında söylediklerin doğru ama biraz abartmışsın bence.