Bilgisayar ve Psikoloji(m) - Hayatında deneyimli kişiler gelsin lütfen.

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Sevgili forum üyesi dostlarım, benim sorunum bilgisayarda çok zaman geçirmem. Hayalim bilgisayar mühendisliği. Bilgisayarlara ilgim ve yeteneğim var. Müzik alanında da yetenekliyim ve izci kamplarına gidiyorum. Unutmadan, eğitim hayatımda şu ana kadar belgesiz geçtiğim bir senem olmadı. Bunları belirtmemin sebebi, böbürlenip artistlenmek gibi bir salaklık değil, yorum yazmadan önce nasıl biriyim, anlayın istedim. Normal okul zamanlarında bilgisayara hafta içi 1.5 , hafta sonu ise 2 saat bakma hakkım var- ki yazın iyice kopmuş durumdayım.

Bilgisayarda gerçekten araştırma veya sörf yaparken vaktime hakim olmayı ve kalkmam gerektiğinde atar yapmamayı kısmen başarabiliyorum. Ancak tam ekranda çalışan, satın almış olduğum, başarılı da olduğum oyunları açınca bıraksanız saatlerce oynayabilirim. Yani bir nevii zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Süre tuttuğumda, zamanım bitince haksız yere agresifleşiyorum.

Bu konuda epey araştırma yaptım, böyle oyunlarda istediğimiz kişi gibi davranabildiğimiz için gerçek kişiliğimizdeki eksikleri oynayarak kapatıyor, mümkün olduğunca da kapalı tutmak istiyoruz (en azından ben). Okulda bilgili ve öğretmenler tarafından sevilen biri olduğumdan kendini bir halt sanan, gruplanmış artistlerden hakettiğim saygıyı göremiyorum. Kimi zamansa-ki uzun zaman aralıklarıyla oldu şu ana kadar- toplum/okul içerisinde bana küfrederek vs. beni rencide eden bazı özür dilerimler (bu adı hakediyorlar) yüzünden en az 1 hafta/ay kendime kızıyorum, özgüvenimi yitiriyorum, "niye karşı koyamadım ki" diyerek kimi zaman ağladığım oluyor. Ama bana en çok koyan, okulun bir yaz gezisinde o özür dilerimlardan birinin bana "koş git dondurma al" demesine karşı koyamamış olmam.

İçimi yeterince döktüğümden özete geliyorum: Ben hem bilgisayar, hem de psikolojik alanda bu sorunlarımdan nasıl kurtulabilirim? Bilgisayarın beni değil, benim onu yönetmemi, Okulda saygı görmeyi, elimde olursa o mallardan birine haddini bildirmek istiyorum. (Ne yazık ki kavgadan da korkuyorum.) Okul açılınca bunları rehber öğretmenimle de paylaşacağım, bu Cuma kampa gidecek, Eylül'de ise spora yazılacağım.

Derdimi anlatabilmek için 4 paragraf yazı yazdım. İkon kullanmayacak kadar ciddiyim, aynı ciddiyeti sizden de bekliyorum. Bana yardımcı olun.

Şimdiden teşekkürler..

Undead

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende senin gibiyim tabi sınıf arkadaşlarım sağolsun gibi diğer sınfılardaki ***ler gibi değil tabi fiziksel ve zekasal sorunum yok kimse bana yaklaşmıyo ve bende kimseye yaklaşmıyorum çoğu zaman takım olarak gezdikleri için ne kadar dövüşe yaklaşmaya çalışsamda çoğunluk olarak + oldukları için onnların yanına gelmiyorum tek olarak yakaladığımda ise yanına yinede yaklaşmıyorum bi ara sinir krizine girip gözyaşları için bi çocuğun burnunu kırmıştım ve uyarı verdiler eğer bir daha bir olaya karışırsam okuldan atılacaktım çoğunlukla sinir krizlerine girerim ama kontrol etmesini öğrendim 7. sınıfa geçmiş biri olarak hala bazı kişilerden korkuyorum 1.cisi arkdaşlarını iyi seçmelisin ve 2.si seni rahatsız eden kişileri seçip onlardan uzak durup uzaktan hamleler yapıcaksın yani okul yılları boyunca rehber öğretmenim bana yardım etti ondan yardım isteyebilirsin derslerimde iyi o yüzden rehber öğretmende bu iyi dersler + olabiliyor ve rehber öğretmeninle sosyalleşirsen daha fazla işine yarayabilir umarım bu uzun ve %70 i gereksiz şey yardımcı olur.

Kedupela

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nasıl girsem bilemedim cümleye. Bence en önemli adım olan sorunu anlama işini başarmışsın. Özgüven eksikliği ve bilgisayar. Özgüven konusunda en büyük yardımı ailenden alabilirsin eminimki sana özgüven kazandırmaktan mutlu olacaklardır. Veyahut kendi kendini eğitebilirsin geçmişten ders alarak şimdiki davranışlarını geçmişe göre düzenleyebilirsin; bir dahakine karşı koymayı deneyebilirsin ya da hiç aldırış etmemeyi.

Bilgisayar konusunda bana birazda bilgisayari sosyellikten kaçmak için kullanıyormuşsun gibime geldi. Tabii tamamen farkli bir sebebide olabilir. Çözümü gelirsek sanırım benim önericeğim çözümü zaten uygulamaya çalışıyorsun; yavaş yavaş bilgisayar oynadığın süreyi kısaltmak.

Birde hatırlatmak isterim bu çoğu kişinin geçtiği bir dönem. Şahsen ben yaşamasamda tahminimce senin yaşında olan kardeşimin yaşadığını görebiliyorum. Sürekli olarak onunla sosyelleşmeye farkli işlere yönlendirmeye çalışıyorum ki hayatta farklı tatlar olduğunuda görsün aynı şeyi kendi aile bireylerindende rica edebilirsin. Unutmaki insan için sosyelleşmek su, yemek gibi bir temel ihtiyaçtır. Bilgisayarda yaptığın yazışmadır, konuşmadır sosyellik değildir.

Peki bilgisayara ayırdığım zamanın yerine ş,mdi ne yapayım? Ben şahsen kitap okumanı tavsiye ediyorum lakin bek işe yarayacağından emin değilim insan kitabin değerini belli bir yaştan sonra kavriyor. Belki gitar gibi bir müzik aletine yönelebilirsin hem bu sayede daha fazla özgüven sahibi olabilirsin. Spor kesinlikle iyi bir çözüm eylül geldiği zaman kaytarmadan devam edersen inanıyorum ki kendine seninde sevdiğin bir arkadaş çevresi edinebilirsin.

Ben şahsen arkaş çevresinin okuldan oluşmasına karşıyımdır. Gönüllük esasi ile gitmediğin bir yerde ne kadar seni anlayabilecek insan bulabilirsinki? Sevdiğin işleri yaptığın yerdeki insanlar seni daha iyi anlayabilir, anlar. Sevdiğim işi nasıl bulurum diyorsan sanırım bu iş için tek bir çözüm var; deneme yanılma gitardan başlarsın bançodan çıkarsın, futboldan başlarsın bagmintondan çıkarsın ama eninde sonunda hoşlandığın şeyi bulursun.

Birde inanırım ki yaşı küçük arkadaşlarımızın bu kadar sorumsuz olmasının sebebi bir amaca sahip olmamaları dünyayı, yaşadıkları gerçekliği tam boyutları ile algılayamamaları, algılamaya çalışmamalıdır. Kendine bir amaç bulmayı dene büyük yada küçük ve ona ulaşmaya çalış. Bu amacın illakine derslerden, spordan, minecrafttan olması gerekmiyor kendine anlık amaçlarda yaratabilirsin.

Sanırım çok dağanık konuştum kafam bir kaç günlük uykusuzluktan dolayı biraz dağanık ama zaten kavgada yumuruk sayılmaz değil mi? Umarım kendimce çözüm olarak gördüğüm şeyleri anlayabileceğin biçimde yazıya dökebilmişimdir.

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Yarın akşam kampa gideceğim. Döndüğümdeyse önerilerine uyup bilgisayarda geçirdiğim zamanı kısaltmaya çalışacağım. Teşekkürler.