lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Benim şöyle bir sorunum var bundan 1-2 ay öncesinde hiçbir sorunum olmadan bilgisayarı kullanıyordum, ancak şu son 2 hafta içerisinde bilgisayarda anlayamadığım bir sebepten dolayı saat değişiyor. Şu şekilde oluyor; bilgisayarı kapatıp yatıyorum ardından sabah uyanınca bilgisayarı açıyorum ve saatin kaç olduğuna bakıyorum ancak şu an saat bende 03:24 bunu düzeltiyorum tekrar bilgisayarı açıp kapatıyorum ve yine saat değişmiş. Bazı yerlerde araştırdığıma göre bios pilinin bitmesi yüzünden oluyormuş. Ancak ben emin değilim. Yine de bu sorun ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum.
  • Bios pilinin bitmesi önemli bir sorun mudur?
  • Bios pilinin bitmesi diğer program ve oyunlara etki eder mi?
  • Saat farklı bir nedenden dolayı değişmiş olabilir mi?
Bu sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
PC nin birşeyinin eksik olması kötüdür tabi,

Bios pili bu. Çok bilgim yok ama bitmesi kötü bir şey olabilir. Onu daha teknik bilgisi olan (Yetkili servisine) baş vursan yada en yakın bilişim ile uğraşan yere gitsen daha iyi olabilir.
Bunun normal bir pil olduğundan bittiğinde yeniden takılması gerektiğin bahsediyorlardı. Ancak benim kasa içinde ki parçaların nerelerde olduğu ile ilgili bilgim sıfır.

FireSlime

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Kardeşim git bilgisayarcıya deki bana bios pili ver bu kadar sorna git tak saat pili gibi ama daha büyük görürsün zaten kasanın içinde.. Birde bios pilinin bitmesi pc de bir etkisi olmaz bios pili sadece biosdaki ayarları sabitlemek içindir ama bios pili bitsede otomatik kayıt olur bios pili pc de en gereksiz şey diyebilirim pc kapalıyken tapi :D

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Fan Soğutma işlemlerin yapamadığı için bilgisayarın kapanıyor olabilir. İşlemcin üstündeki fana bak.
BIOS pili biraz zor bozulması.

Mockingjayy

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim pc günde 60 derece olma keyfisi yapıyo ayrıca fanda yok kdkakzk
Fakat hiç kapanmadı ;(

Sent from my iPhone using Tapatalk

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Fan Soğutma işlemlerin yapamadığı için bilgisayarın kapanıyor olabilir. İşlemcin üstündeki fana bak.
BIOS pili biraz zor bozulması.
Yok, kapanması derken istemsiz bir kapanma değil. İşim bitiyor kapatıyorum tekrar açtığımda saat saçmalıyor. Gerçi ayda yılda bir ekran bir kapana ama o da önemli bir sorun değil benim için.