Bilgisayarı hızlandırmanın çok basit fakat çok işe yarayan yolları

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
1 - Disk hızlandırmak = Eğer gta V gibi hayvani oyunlar oynuyorsanız ve disk kullanımınız çok yüksekse nekadar iyi ekran kartınız olursa olsun ya fps düşer yada kaplamalar geç yüklenir. Disk kullanımını azaltmanın çok basit bir yolu var.

öncelikle bu yapcağımız ayardan önceki disk kullanımını gösteriyim =

(1) Herşeyi kapatıp milyonlarca kez yenile dedikten sonra max bukadar düşüyor :(
Şimdi adımlarımı izleyin bu oranı %0' a kadar düşürücez ^^ Denetim masasına girin ve =

Buraya kadar gelin :D ve Automatic (Delayed Start) yazan arkadaşı disabled yapın ^
ve Disk kullanımım =

Gördüğünüz gibi Disk kullanımım %0 ayrıca CPU Kullanımımda %2 bunu düşürmeninde çok basit bir yolu var.

2 - FPS Arttırmak = Fps' le ilgili yorum yapmama bile gerek yok :D Hepinizin bildiği bir şey sadece izleyin adımlarımı ^^

(1) Öncelikle görev yöneticisini açıyoruz ve bende startup sizdede muhtemelen başlangıç yazıyordur ordaki bütün Enabled yazanları Disabled yapın sizde muhtemelen aktif - devredışı falan yazar. B
ilgisayarınıza hiçbirşey olmicak merak etmeyin =

(2) Aslında buda disk kullanımıyla alakalı fakat konuyu düzenlemeye üşendiğim için burdan göstericem :D Sonuç olarak fps artıyor zaten :/ =

Belgelerime giriyoruz (Bazı arkadaşlarda bilgisayarım klasöründede olabiliyor) ve =

Masaüstünü , Belgelerimi ve İndirilenleri Yerel Disc C' den Yerel Disc D' ye taşıyoruz ( Sizde C yazar o C harfini D yapmanız yeterli ).

Anlamayanlar için şöyle bi video buldum ( Bana ait değil )

Hadi benden bukadar okula gidene kadar zaman geçirmek için yazdım belki işinize yarar :D

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Disk kullanımı öyle azaltılamaz. Bende zaten o hizmetlerin çoğu kapalı ancak bir program açılırken 40 sn - 2 dk arası açılıyor ve hep %100 oluyor tamamen açılana kadar. Açıldıktan sonra %0 düşüyor. Bir de bunun oyun halini düşün kaç dakika boyunca %100 kalıyor.

Ayrıca ram konusuna gelirsek bende disk d yok ne yapacaz?

edit: ram demişim fps olacak ._.
edit2: Kısaca yaptıkların enn fazla %0.01 etki yapacaktır. Daha çok etki eden ancak hiç etki etmiyor dedikleri yöntemler var.
edit3: açılan programları kapatmaya bir şey demeyeceğim çünkü normal bir oyuncu saçma sapan programları yüklemez.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Disk kullanımı öyle azaltılamaz. Bende zaten o hizmetlerin çoğu kapalı ancak bir program açılırken 40 sn - 2 dk arası açılıyor ve hep %100 oluyor tamamen açılana kadar. Açıldıktan sonra %0 düşüyor. Bir de bunun oyun halini düşün kaç dakika boyunca %100 kalıyor.

Ayrıca ram konusuna gelirsek bende disk d yok ne yapacaz?

edit: ram demişim fps olacak ._.
edit2: Kısaca yaptıkların enn fazla %0.01 etki yapacaktır. Daha çok etki eden ancak hiç etki etmiyor dedikleri yöntemler var.
edit3: açılan programları kapatmaya bir şey demeyeceğim çünkü normal bir oyuncu saçma sapan programları yüklemez.
kardeşim Yerel Disc C ve D ayrı olan bilgisayarlarda deliler gibi etki yaratıyor genel olarak düşünmüyorsun yazarken :/

Minecraftplayerr

En iyi cevaplar
7
kardeşim Yerel Disc C ve D ayrı olan bilgisayarlarda deliler gibi etki yaratıyor genel olarak düşünmüyorsun yazarken :/
Şöyle bir test yapalım o zaman.
O dosyalar disk c deyken görev yöneticisinin resmini çek. Sonra disk d ye taşı ve yine çek görmeden inanmıyorum maalesef.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Şöyle bir test yapalım o zaman.
O dosyalar disk c deyken görev yöneticisinin resmini çek. Sonra disk d ye taşı ve yine çek görmeden inanmıyorum maalesef.
pff inanmıyosan inanma üşengeç adamım ben o taşıma işlemi çok uzun sürüyor + bu işlem oyunlarda etki ediyor görev yöneticisinde değil disk alanını boşaltınca oyun hızlanıyor hiçmi görmedin her oyunun sistem gereksinimlerinde mesela GTA V inki 65GB Free HardSpace

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle yöntemlerinin hiçbiri bir işe yaramaz :/

1 - Disk hızlandırma demişsin onu yapınca oyununda kaplamalar belki daha hızlı yüklenecektir ancak bilgisayarın arka plandaki işlevleri yavaşlıyacak ve zaman içinde mavi ekrana kadar gidebilicek bir sorun teşkil edebilicektir. (örn: masaüstü geç yüklenme , oyunu açarkan yavaş açılması , yenileyi algılamama vb)
2 - FPS'in ekran kartı ve ram ile ilgisi vardır c de boş yer teşkil etmen demek birşeyi değiştirmeyecektir ayriyetten o yerleri d'ye taşıyınca oyunlarının çogunun save dosyası gidip bazı programlar kullanılamaz hale gelicektir.

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

Minecraftplayerr

En iyi cevaplar
7
Öncelikle yöntemlerinin hiçbiri bir işe yaramaz :/

1 - Disk hızlandırma demişsin onu yapınca oyununda kaplamalar belki daha hızlı yüklenecektir ancak bilgisayarın arka plandaki işlevleri yavaşlıyacak ve zaman içinde mavi ekrana kadar gidebilicek bir sorun teşkil edebilicektir. (örn: masaüstü geç yüklenme , oyunu açarkan yavaş açılması , yenileyi algılamama vb)
2 - FPS'in ekran kartı ve ram ile ilgisi vardır c de boş yer teşkil etmen demek birşeyi değiştirmeyecektir ayriyetten o yerleri d'ye taşıyınca oyunlarının çogunun save dosyası gidip bazı programlar kullanılamaz hale gelicektir.

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim.
Benim anlattığım şey de bu ancak arkadaş anlamıyor maalesef üşengeç olduğu için kendisi göremiyor da.
pff inanmıyosan inanma üşengeç adamım....

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
"nekadar iyi ekran kartınız olursa olsun ya fps düşer"

bu kısımdan sonrasını okumak, 0'ların içinde 1'i bulma oyununa benzer

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
"nekadar iyi ekran kartınız olursa olsun ya fps düşer"

bu kısımdan sonrasını okumak, 0'ların içinde 1'i bulma oyununa benzer

Valla bukadar saçmasını görmedim :) GT 430 kullanıyordum 60 fps - 120 fps arasıydı chunk falan sonra pc'yi 6 gb oc li ram ve GTX 750ti'a yükselttim ve şu an 300-200 fps arasi dolanıyorum chunk update falan her şey sonda üstüne 1gb ram yiyor oyun fazlada yemiyor anlamış değilim :)