Bana kalırsa laptop'unuzu servisse götürmeden öcne bir de kendiniz içini açın. Zaten gayet kolay. İçinin tozunu aldıktan sonra fana giden tüm kobloları kontrol edin. boşta kalan uçları inceleyin uyuşanları takın. Derim ben. Ama ben bu hatayı bir yerden biliyorum umarım size olmamıştır: İçini açıp baktıktan sonra birde bilgisayarınızı çalıştırın ve duruma bakın fan çalışıyor mu veya windows yükleniyor mu? diye. Sonuç olumsuzsa benim karşılaştığım hataya yaklaşıyoruz demektir. Windows yüklenmeden önce her bilgisayarda istisnasız ya bir siyah ekran çıkar ya da firmanın logosu. İşte o esnada BIOS'a geçiş için sizin bilgisayarınızın varsayılan tuşuna basın. Çoğu zaman F2, F11, F12 ve ya delete olur. BIOS'a geçtiğinizde gelişmiş ayarlara girin. Orada gpu, cpu ve RAM ile ilgili voltaj değerlerini göreceksiniz. Ayrıca fan içinde bir bölüm olacak. Bazı virüsler bu değerleri değiştirebiliyor. Ve bu çok şeye mâl olur. Mesela overclock denen hızlandırma yöntemi bu voltaj değerlerine dayanır. Bir donanıma normalinden fazla voltaj verirseniz daha hızlı çalışır. Fakat çok fazla verirseniz iki şey olur: ya yanar ki bu sadece çok eski donanımlarda olur ya da kitler. Kitlediğinde, bilgisayar açılırken windows yükleniyor ekranında durdur ve kapanıp açılır. Ve tekrar windows yükleniyor ekranında durur. Bu hep devam eder. Ben RAM'imi yakmıştım oradan hatırlıyorum ve diğer donanımlar kitlendiğinde de bu olduğunu anladım. İşte neyse

Değerleri bir kontrol edin. Ayrıca fanada bir de oradan bakın. Sonra gönül rahatlığı ile servise götürebilirisniz. Şu format işine gelirsek. Bence formata gerek yok. Zaten orjinal olduğunu söylediniz. Windowsun CD sini takın. O size zaten bir işletim sistemi mevcut diyecektir. Orada onar ve yükle gibi iki seçenek çıkması gerek. Siz onara basın. İşletim sisteminizi baştan kuracak ve bilgilerinizi saklayacaktır. Fakat sakın ama sakın oradaki yazıları okumamazlık yapmayın. Ve sakın bir harddiskinizi biçimlendirmeyin. Ve diğer arkadaşa katılıyorum, tanımadığın yerde format attırma gerçekten çalıyorlar. Ne yazmışım be