Bilgisi olan içeri > Linux CentOS işletim sistemli makinaya Minecraft ??

Sayanora04

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar şimdi esas soruma geliyorum. Linux CentOS işletim sistemli makinaya Minecraft nasıl kurabilirim ?
Yardımcı olacak arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum ayrıca doğrudan yardımcı olurum diyen varsa direk iletişime geçsin.
Minecraft tan kastım direk oyunu oynamak için değil sunucu tarzında gerekiyor.
İlaveten Putty ve FileZilla(FTP) bağlantıları için de yardım gerekli. Teşekkür ederim. ,
:cay:

ByCooky

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Önce java kurmalısın;
yum install java-1.6.0-openjdk

Ardından her makinede olması gereken screen yazılımını kurmalısın;
yum install screen

https://mcadmin.net adresinden istediğin spigot versiyonunu seçip, doğrudan indirme linkini almalısın. (Önce indir'e basıp ardından indirilenler bölümüne geçip, linki oradan alabilirsin.)

Ardından makineye geçip;
cd /home
mkdir MinecraftSunucum
cd MinecraftSunucum
wget http://indirmelinki.com
komutlarını sırasıyla giriyorsunuz.
(Dilerseniz Spigot indirme ve istediğiniz dizine taşıma işlemlerini filezilla, winscp gibi ftp araçlarıyla yapabilirsiniz.
Ardından screen -R minecraft yazıyorsunuz ve karşınıza boş yeni bir ekran geliyor, oraya ls yazıp dizinde bulunan dosya veya klasörleri listeliyorsunuz. Ardından spigotunuzun tam adını kopyalıyorsunuz.
java -jar spigotadı.jar komutuyla da sunucunuzu başlatıyorsunuz.

Makineden çıktığınızda o ekrana gitmek için "screen -r minecraft" yazmalısınız.
Ayrıca dilerseniz sunucunuzu bash scriptleriyle de, ram limitlemeleriyle başlatabilirsiniz.
Ayrıca wget yüklü olmayabilir. Eğer wget kısmında hata alırsanız, "yum install wget" komutunu girmelisiniz.
Spigot adını spigot.jar olarak değişmenizi öneririm.

WegasTR

En iyi cevaplar
0
Merhaba :D Öncelikle Putty aracını açın ve makinenin adresini girin. Ardından open a basın ve açılan pencereye kullanıcı adınızı girin. (Genellikle root olur.) Enter dedikten sonra şifrenizi girin ve tekrardan enter a basın. Sırasıyla bu kodları yazın:
yum -y install java
yum -y install screen
sonra sunucuya erişebilmeleri için 25565 portunu açık hale getirmek lazım.
Bunun için de şu kodları yazın:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 25565 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 25565 -j ACCEPT
service iptables save
Sonra minecraft için bir dosya açmak gerekir. Bunun için de mkdir dosyaadı yazabilirsin.
Burada iş bitti, şimdi FileZilla'yı açın ve sol üstten Site Yöneticisi'ni seçin. Yeni Site ye basıp sunucu adresini girin ve İletişim Kuralı'nı FTP yerine SFTP'yi seçin. Oturum Açma Tipi'ni ise Normal yapın. Aşağıya linuxa girerkenki kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin, bağlan tuşuna basın.
Her şeyden önce kendi bilgisayarınızda,
bir notepad++ açın ve içine java -Xms1G -Xmx1G -jar "craftbukkit.jar" bunu yazın. Burada açılırkenki rami belirlersin. Sonra bunu farklı kaydet deyip baslat.sh olarak kaydet ve FileZilla ile minecraft klasörüne yükle. Sunucu dosyalarını da aynı şekilde minecraft klasörüne yükle ve spigot.jar dosyasının adını craftbukkit.jar olarak değiştir. Şimdi putty e dönelim, cd minecraft yazın ve screen -s minecraft yazın. Sonra sh baslat.sh yazın ve sunucuyu başlatın. Büyük ihtimalle sunucu açılırken hata verecektir, tekrar filezillaya dönün ve minecraft klasörü içerisinden eula.txt dosyasını açın ve eula=false kısmını eula=true olarak değiştirin.