Bir Adventure Haritasında Olması Gereken Özellikler Nelerdir ?

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar!
Bu gün bir "Adventure Haritası nasıl olmalı ? ", "Hangi özellikler kesinlikle o haritayı kaliteli yapar ?" gibi sorulara cevap arayacağız. Bu konuda sizin yorumlarınız gerçekten önemli. Bu görüşlerinizden sonra belki harita yapan arkadaşlarımız bu yorumları göz önünde bulundurur.
Kısaca size soruyorum:
Bir Adventure Haritasında;
- Hangi Özellikler Kesinlikle olmalıdır ?
- Neler o haritayı kaliteli yapar ?
- Hangi eksiklikle haritayı başarısız kılar ?
Bu sorulara cevaplarınız ve başka görüşleriniz neler acaba merak ediyorum. :)

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle türk yapımı adventure maplara bak (1-2 tanesi hariç) onlar gibi olmasın.
Standart olmasın. Mesela labirentte sadece sana özel özellikler olsun.
Savaş kısımlarında 1. turda demir 2. turda p4 dia set vermesin. Daha zor olsun.
Başlamadan önce Sınıf ve Taraf seçilebilsin.
Hikaye tarzında olsun. Yoksa pek bir anlamı kalmıyor.
Dropper koyacaksan bir hikayeye en klasik uçaktan atlama tarzında olması.
Asla ve asla kolaya kaçmayacaksın.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Olması :(

//Spam olmasın diye yazılan yazı*
Bir hata mı var acaba ?
Öncelikle türk yapımı adventure maplara bak (1-2 tanesi hariç) onlar gibi olmasın.
Standart olmasın. Mesela labirentte sadece sana özel özellikler olsun.
Savaş kısımlarında 1. turda demir 2. turda p4 dia set vermesin. Daha zor olsun.
Başlamadan önce Sınıf ve Taraf seçilebilsin.
Hikaye tarzında olsun. Yoksa pek bir anlamı kalmıyor.
Dropper koyacaksan bir hikayeye en klasik uçaktan atlama tarzında olması.
Asla ve asla kolaya kaçmayacaksın.
Hep klasik şeyler bunlar zaten. :) Ama fikirlerin iyi güzel umarım dikkate alırlar. :)

M

MUHDE

Ziyaretçi
Bir hata mı var acaba ?

Hep klasik şeyler bunlar zaten. :)

Adventure map yapmak zordur ben bütün adventure mapları güzel şeklinde değerlendiririm çünkü yapmak zor olduğu için en kötü map bile olsa bayağı emek vardır daha rp olarak 2 satır cümle yazamadığım için kendimden biliyorum :(

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Adventure map yapmak zordur ben bütün adventure mapları güzel şeklinde değerlendiririm çünkü yapmak zor olduğu için en kötü map bile olsa bayağı emek vardır daha rp olarak 2 satır cümle yazamadığım için kendimden biliyorum :(
Bir emek harcanıyor tabii. Sadece kaliteli bir harita için ne gerekli sence ? :)

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
- Başka haritalardaki sistemler (yapımcı izin veriyorsa. ki ben olsam izin verirdim. :)) kullanılabilir. Dİrek olarak aa iyiymiş denip geçilmeden bi araştırılabilir, nasıl yapılıyor bakılabilir.
- Build olarak direk //walls 1 çekip ev diye geçinilmemeli (serverlara da duyrulur :))
- Hİkaye iyi olmalı
- Kendine özgün şeyler olmalı. (Örn, TSP gibi çoklu son haritaları getiren bendim (bknz. KAçırılan ÇAlışanları BUl))
- KOmut blokları kullanılmalı (bence)
- EN yeni özellikler kullanılmalı (bence)
- YAzı yazarken yzaı knotrol edilmeli (typolar bilerek yerleştirilmiştir :))

AKlıma bu kadar geliyor.

(HA bu arada şu il iki harfin BÜYÜK olması ubuntu sorunu. KOdu yazmayı unuttum :D Düzelitmişimdir siz bunu okurken)

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
- Başka haritalardaki sistemler (yapımcı izin veriyorsa. ki ben olsam izin verirdim. :)) kullanılabilir. Dİrek olarak aa iyiymiş denip geçilmeden bi araştırılabilir, nasıl yapılıyor bakılabilir.
- Build olarak direk //walls 1 çekip ev diye geçinilmemeli (serverlara da duyrulur :))
- Hİkaye iyi olmalı
- Kendine özgün şeyler olmalı. (Örn, TSP gibi çoklu son haritaları getiren bendim (bknz. KAçırılan ÇAlışanları BUl))
- KOmut blokları kullanılmalı (bence)
- EN yeni özellikler kullanılmalı (bence)
- YAzı yazarken yzaı knotrol edilmeli (typolar bilerek yerleştirilmiştir :))

AKlıma bu kadar geliyor.

(HA bu arada şu il iki harfin BÜYÜK olması ubuntu sorunu. KOdu yazmayı unuttum :D Düzelitmişimdir siz bunu okurken)
En yeni özellikler derken neyi kastediyorsun ? :)

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Filmi çekilmemiş güzel "macera" kitaplarından alıntılar yap.
İnternetten popüler "macera" haritalarını araştırıp oralardan da esinlenebilirsin.
Hikayeye görede gerekli sistemi kur redstone,komut bloğu vs...
Aklıma gelenler bunlar.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Filmi çekilmemiş güzel "macera" kitaplarından alıntılar yap.
İnternetten popüler "macera" haritalarını araştırıp oralardan da esinlenebilirsin.
Hikayeye görede gerekli sistemi kur redstone,komut bloğu vs...
Aklıma gelenler bunlar.
Güzel yorumların için teşekkür ederim. Konuyu genel olarak açtım fakat çoğunluk benim harita yaptığım fikrine kapılmış sanırım. :)
Bende mi harita yapsam ? Yok ya beceremem. :)

Nothing3Lose

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
yani bir map yapıyorum süper olacak geldiğinde. size önerilerim:
Mapa başlamadan önce bir hikaye belirleyin.
Bir map fikri oluşturun.
Temellerinizi Atın.
Öncelikle Builde Özen Göstermelisiniz.
Buildimizi Yaptık. Redstone Devreleri için Anti Hack Sistemlerine başlayın fakat en sonda aktif hale getirin.
Anti Hack= Bir redstone clock yapın ve /gamemode 2 yazılı command blocka bağlayın.
Devrelerinizi Yapıyorsunuz.
Devrelerinizi Yapıyorsunuz.
Buildde hata görüyorsunuz.
Devreyi Bitiriyorsunuz
Bir kere oynuyorsunuz ve bugları test ediyorsunuz.
BİTTİ!

Hikaye güzel olmalıdır. Önceden yapılanlar olmamalıdır. bir parkur olcak parkur bitince direk boss gelcek sizi öldürcek falan saçma şeyler.
Öncelikle bir şehir yapın. orada dogunca insan arastırma yapsın. oyundan zevk aldırın. Ara sıra körlük efekti verin oyuncu korksun. Ara sıra güçsüz zombiler ara sıra Güçlü bosslar dogdurun. benim haritamın nasıl olacagını söylemeyecegim.