öncelikle yapman gereken scoreboardapi si bulmak var ise zaten yapması gayet basit ama bizim sana yardım etmemiz için kodlarını görmemiz gerekiyor yani yumurtanın kırık olup olmadığını nasıl anladığının methodunu bize vermen gerekiyor eğer ki o method yoksa bizim yapacak bişiyimiz yok yani sana minigame sin tamamını yazmamızı bekleme demem o ki öncelikle bize Arena kodunu göster ki minigames ne minigames i ne yapıyorsun amaç ne bunları anlatman gerekiyor bir yerden sonra bu durumda olduğu gibi kimse sana yardım edemiycek, genelde minigames yazarken kimse yardım istemez çünkü gerekli bilgileri zaten biliyordur, bir minigames yapmaya kalkışan bir kişi, bu arada yardımı burada değil bukkit forumunda ara nedeni ise bu ortamda çok az java geliştiricinin olması daha sağlıklı bilgiye ulaşmanın yolu İngilizce ve bukkit forumu dur tavsiyem bu forumu minigames yardımları için kullanma ha basit kodlar için yardm ederiz ama sana özel bi kodun nasıl kullanıldığını doğal olarak bilemiyceğimiz için biz onun için yardım edemeyiz.