Swertyy
Demir Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Server Projesi Ama Nasıl Bir Server Projesi ?
Konunun başlığını okuyup girenler için akla ilk gelen sorulardan biridir sanırım ve cevabı da şu ki belli değil. şu an saf bir fikir olan bir proje. Belli olan tek şey ise crack olacağı ve önümüzdeki yaz açılacağı gerisi konusunda konuşmak için çok erken.Peki bu konuyu neden açtım?
Konuyu açmamın sebebi günümüzde Minecraft server'larının çoğunda -hemen hemen hepsinde- en büyük sorunlardan biri olan idare ekibi için açtım. İdare ekibinden kasıt bir server için gerekebilecek her türlü insan.
'Pluginer' , 'Builder' , 'Mod/Rehber' , 'Grafiker/Tasarım Uzmanı' , 'AR-GE Sorumluları' ve hatta 'Oyuncu'.
Bu tür konuları genelde zaten birinde uzmanlaşmış biri tarafından açılıp diğerlerini araması bulması/bulmaması yeterince iyi olmaması gibi bir şekilde sonuçlanıyor. Benim bu konuların hiçbirinde bir iddiam veya uzmanlığım yok. Bunların hepsinde iyi olanı yapabilirsek server da iyi olacaktır. Birinin bile eksik olması bunu hissettirecek ve yaşanması gereken zevki vermeyecektir.
Peki Bu Ekip Nasıl Toplanacak ?
Bence böyle bir ekip kurabilmek için yani gerçekten bir ekip olabilmek için insanların kendi içinde bunu istemesi ve bunu gerçekleştirdiği kişilere de saygı duyması , güvenmesi , dost olması gerekir. Bunu okuduktan sonra bu fikir çok hayali gelebilir ya da bunu konu açarak mı yapacaksın diye düşünebilirsiniz. Fakat neden olmasın ? Bence böyle bir ortamın oluşması için tek gereken doğru bakış açısı ve zaman. Zamandan Kasıt?
Ben bir lise son öğrenciyim ve yazının başında dediğim gibi projeyi asıl olarak yazın başlatmayı düşünüyorum. Bu vakte kadarki zamanı şuana kadar yazdıklarıma katılmış ve benim gibi 'Neden olmasın?' diyen insanlar için bir tanışma bölümü gibi düşünebilirsiniz. Önümüzdeki 7-8 aylık sürede hem birbirimizi tanıyıp hem de 'Madem server olacak ne olsun / nasıl olsun ?' üzerine düşünebiliriz.
Ee İletişim ?
Şuanda sanırım herkesin genel olarak kullandığı basit , güzel program Skype üzerinden haberleşmeyi düşünüyorum.Konuyla ilgilenenler Skype'ta 'Swertyy' adlı hesabımı ekleyerek benimle iletişime geçebilirler. Katılan kişiler olduğ u sürece bir grup oluşturulup onun üzerinden konuşulmaya/tartışılmaya devam edilebilir.
Fikirleriniz bizim için önemli bu yüzden
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
doldurursanız çok faydası olur.Ayrıca belirtmek istediğiniz herhangi bir şey için yorum yazmaktan çekinmeyin.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi forumlar..
Son düzenleme: