TRPixelServer

YASAKLANDI
Mesajlar
47
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
47
Puanları
70
Ruh hali
Merhaba Arkadaşlar
Bugün sizlere bir yapay zeka nedir ,nasıl olmalıdır? konusunda bilgi vereceğim ilk olarak bir
Yapay Zeka Nedir?
Bilgisayarın işlemcisi tarafından yönetilen canlılar veya nesnelerdir. Oyunlarda genelde Yapay zeka düşman canlılar için kullanılır.Oyunlardaki yapay zekaya yapay zeka denmez çünkü bunlar kısıtlı yapay zekadır gelecekte kendi kendie öğrenebilen bir şey değildir.
Kısıtlı yapay zeka şöle çalışır örneğin kapıyı koruyan bir adam var diyelim bu karakter şöle çalıcakatır: hiçbir şey yoksa >>dur oyuncuyu görürsen>>onu kovala>>başından vur oyuncu menzilden çıkarsa>>dur>>etrafı kolaçan et oyunlardaki yapay zeka böle çalışır ancak fazla canlı gibi hisettiremez örneğin mcdeki tavukların canlı olduğunu düşünsekte o gerçekçi hareket kabileyiti yok ordan oraya zıplıyor sacma sacma seyler yapıor bu yapay zeka ise suya girersen>>kanat cırp yuksekten dusersen>>kanat cırpt zemindeysen>>rastgele mantığı ile alışmaktadır. Bu karakterler oyuna canlılık katar ve sizin render alanınızdan cıksa
bile hareket etmeye devam ederler bölece oyunda bir hayatın olduğunu kolayca anlarsınız.
Yapay Zeka Nasıl Olmalıdır?
Yapay Zekanız oyuncuya gerçekten düşünüyormuş hissi vermelidir örneğin bir adam düşünün bunun yapay zeka diyargramı şöle olursa çok daha gerçekçi olur oyuncu hızlı yürürse>>ses seviyesi artarsa>>kovala oyuncu yavas yururse>>ses seviyesi duserse >>etrafta onu ara oyuncu 2.koridora girerse>>vazo kırarsa>>oraya git. Buna benzer bir yapay zekayı Allien Issolationda ve Hello Neighborda görmüştük.Yapay zeka oyuncuya yapay zeka olmadığını hissetirmelidir.Oyununuzu bitirmeden önce yapay zekanızı turing testine sokun teste giren kişiyede bu karakter şu an internetten oynuyor diyin.Karşı tarafı inandırın.Eğer yapay zeka olduğunu anlamazsa o yapay zeka başarılı demektir.

Bazı Kısaltmaların çevirisi:
AI=Artifical Intelligence=Yapay Zeka kısaca YZ
 



Üst