Biraz Yardım Biraz da Sohbet (MC Server Yönetimi)

tuberkkutlu

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Biraz Yardım Biraz da Sohbet (MC Server Yönetimi)

Arkadaş öncelikle herkese merhaba, hepinize iyi oyunlar ve iyi günler dileklerimle :)

Minecraft aslında benim pek oynamadığım sonradan kardeşimin birlikte oynayalım demesiyle sunucu kurmama sebep olup da hastası olduğum oyun oldu.
Kendi IP bloğum olduğu için port açma gibi sıkıntılarım yok, o bakımdan biraz rahatım :)
"Kardeşim İstanbul'da ben Bursa'dayım o yüzden böyle bi fikir aklıma geldi, sadece ikimiz için açtım serveri."

Hem biraz sohbet edelim, hem de biraz da deneyimlerinizden deneyim kazanmak istiyorum.

Şöyle anlatayım.
1. Ben mesela istersem DHCP'den istersem Statik IP'den internete girebiliyorum ama tercihim statikten yana. Sunucuyu başta açamadığım için no-ip ile işi çözdüm ama haliyle sunucunun ismi ***.no-ip.com oldu. Ben bunu nasıl değiştirebilirim?

2. Plugin yüklemek istiyorum, yazılımcı olduğum için bilgisayarım fazlasıyla iyi ama tabi bu yüzden ölümüne plugin hesabı bir ton plugin de basmak istemiyorum. Özellikle essential plugini falan dikkatimi çekti. Sizce ne yapmam lazım?

Bu ilk mesajımdır arkadaşlar, kendimi özellikle bu forumda geliştirmek istedim hoş bir site olmuş. Şimdiden de hepinize teşekkür ederim :)

UgurcanMKA

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1. Tam olarak hatırlamıyorum siteden mi yoksa programdan mı ama ayarlanıyor sana uzantı soruyor iyice incele gidip .com yapamazsın tabii ki
2. Plugin yüklemek için Bukkit kurmalısın

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
1. İçin yapabileceğin tüm domainler yine reklam içerikli olacaktır. Çünkü sağlayıcı zaten NoIP. Eğer kendinize domain alırsanız veya bedava bulabileceğiniz .tk domain kurarsaız .no-ip kısmını değiştirebilirisniz. Bunun hakkında yazdığım rehberime göz atarsanız web sitleri hakkında bir bilgiye sahip olabilrinsiz. Sizein yapmanız gereken tek şey. Bir dommain alıp onu kendi sunucu IP nize yönlendirmek.

tuberkkutlu

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0

Bukkit konusunda baktım da binlerce plugin falan gördüm bu sefer kafam iyice karıştı. Bunun tek bir dosyası falan yok mu veya çok tercih edilen bir plugini mi var?

Ücretsiz domain sitesine ihtiyacım yok, domain'i kendim açıp da ip verip uğraşmaya da gerek yok. Nasılsa sunucuyu satmak-kiralamak gibi bir derdim de yok, sadece adı değişir mi diye bir sorayım dedim. Ama dediğin ile ilgili aklıma ilerisi için 1-2 bir şey geldi. Eyvallah dostum, sağolasın.

AyavefeTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Pluginleri(Eklentileri) bildiğin gibi bukkit kuruluysa ekliyebilirsin. Eğer Eklentileri kendin toplamak hazırlamak istemiyorsan Hazır Türkçe Plugin Paketlerini kullanabilirsin.
Bu Forumumuzda mevcut :)

tuberkkutlu

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Eyvallah hocam :) baya bi araştırdım sonunda yavaş yavaş anlamaya başladım. Yalnız bi plugin vardı ya bu kılıçın baltanın canını rakamla sağ altta gösteriyodu onu bulamadım sonradan :) ne olduğunu bilen var mı içinizde :)