Birkaç küçük soru

BLackDiamonD

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar, başlıktada yazdığım gibi sizlere birkaç küçük sorularım olacak
1. Çoğu serverda görmüşünüzdür belli yerlerde istek ve yardım bölümleri olur , buralarda huniler var onlara kitap yazıp atılıyor. Burada merak ettiğim konu acaba o hunilere atılan kitaplar bir plugin sayesinde adminlerin komutla görebileceği bir listeye filanmı geliyor.

2. Serverda GroupManager kullanıyorum ama yazı renklerini (suffix) ayarladığım halde hiçbir fark olmadan beyaz yazı çıkıyor. Oyun chatinden renk kodu kullanmayınca hiçbir şekilde renkli yazılmıyor.

3. Öncelikle bu sorunu şöyle açıklıyım. Servera gelen bir oyuncu AutoRank sayesinde belirlediğim rütbelere erişiyor fakat bu oyuncu vip almak isterse ben o oyuncuyu hem vip hemde rank sınıfına nasıl sokacağım. Her iki grubunda permissionlarını nasıl kullanabilir

Son olarak Scoreboardstats çalışan bir config dosyası varsa rica edebilirmiyim benim ayarladığım sürekli bozuluyor

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Sadece 1.ye cevap vereyim, huniler kitapları sandığa düşürüyor, yetkili kişi de açıp okuyor. Bu kadar basit.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
O Chat'e otomatik renkli yazma olayını Essentials config'inden yapacaksın. Orada alt taraflara doğru gidince
{FACTION} {NAME} {CHAT} gibi bir şey olması gerekiyor. Owner'ın Admin'in yanında falan ayrı yazılıyor onlar. En sondakinin baş tarafına & ve istediğin rengin kodunu yazdığında (Örnek &6) Artık yazdığı yazı öyle gözükecektir.

Hem VIP hem RANK eklemek istiyorsan, VIP'ler için özel RANK yap bu kadar basit :D Yani biri VIP olunca geçeceği RANK VIP+ VIP++ vs. olsun.

ScoreboardStats için config... ScoreboardStats'ı başka bir yerden indir. Daha güncel bir version dene. Çünkü bazen config her zaman aynı kalması için "saveConfig();" kısmını yanlış yere koyabiliyorlar. Daha güncel bir version yüklersen sorun düzelecektir.

1. Sorunun cevabını zaten arkadaş vermiş :)

Yardımcı olmuştur umarım

BLackDiamonD

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sadece 1.ye cevap vereyim, huniler kitapları sandığa düşürüyor, yetkili kişi de açıp okuyor. Bu kadar basit.
geçen bir serverda görmüştüm 4 farklı yaklaşık 10 tane yan yana dizilmiş huni vardı hepsini tek tek kontrol etmezler herhalde dedim ondan sordum.
Demekki kontrol ediyorlarmış :D

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
geçen bir serverda görmüştüm 4 farklı yaklaşık 10 tane yan yana dizilmiş huni vardı hepsini tek tek kontrol etmezler herhalde dedim ondan sordum.
Demekki kontrol ediyorlarmış :D
Huniler daha sonra birbirine bağlanıp tek sandığa aktarılıyordur muhtemelen.

BLackDiamonD

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O Chat'e otomatik renkli yazma olayını Essentials config'inden yapacaksın. Orada alt taraflara doğru gidince
{FACTION} {NAME} {CHAT} gibi bir şey olması gerekiyor. Owner'ın Admin'in yanında falan ayrı yazılıyor onlar. En sondakinin baş tarafına & ve istediğin rengin kodunu yazdığında (Örnek &6) Artık yazdığı yazı öyle gözükecektir.

Hem VIP hem RANK eklemek istiyorsan, VIP'ler için özel RANK yap bu kadar basit :D Yani biri VIP olunca geçeceği RANK VIP+ VIP++ vs. olsun.

ScoreboardStats için config... ScoreboardStats'ı başka bir yerden indir. Daha güncel bir version dene. Çünkü bazen config her zaman aynı kalması için "saveConfig();" kısmını yanlış yere koyabiliyorlar. Daha güncel bir version yüklersen sorun düzelecektir.

1. Sorunun cevabını zaten arkadaş vermiş :)

Yardımcı olmuştur umarım
chat konusunda yardımcı oldun teşekkür ederim

serverda 10 adet rank var 4 çeşit vip olsa her bir rank için vip eklemem gerek ki buda 40 grup eklemek demek. Kısacası bunun için başka bir yol bulmam gerek

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
chat konusunda yardımcı oldun teşekkür ederim

serverda 10 adet rank var 4 çeşit vip olsa her bir rank için vip eklemem gerek ki buda 40 grup eklemek demek. Kısacası bunun için başka bir yol bulmam gerek
2 prefix eklenebiliyor diye biliyorum ben. Yani şöyle. Dediğim chat yerinde VIP diye aynı şeyleri barındıran bir yer yap. Kısacası sadece kopyala ve baştaki adı VIP vs. yap. Sonra ilk başına VIP yazarsan bu diğer GroupManager'daki prefix'i etkilemez. Anlatamadıysam ki kesinlikle anlatamadım, tekrar baştan anlatmaya çalışırım.

BLackDiamonD

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ayrıca eklemek istediğim bir şey daha vardı yazmayı unutmuşum.
Autorank görevleri için örneğin 5 adet zombi kesme görevi koydum. Bunun için Stats plugini istiyor ama ne kadar uğraştıysam yapamadım plugini SQL ayarları filan istiyor 1-2 kere yapamayınca otomatik disable oluyor plugin[DOUBLEPOST=1423509650,1423507376][/DOUBLEPOST]Scoreboardstatsın sadece şu Top Kills listesini yapamadım
Temp-Scoreboard-enabled: true

Temp-Scoreboard:
Title: '&a&lTop Kills'
# %mob% | %kills% | %killstreak%
Type: '%kills%'
Color: '&9'
# How many Players would be displayed
Items: 5
Intervall-show: 3
Intervall-disappear: 3

burayı nasıl yapmalıyım ?[DOUBLEPOST=1423587712][/DOUBLEPOST]Yardımcı olacak kimse yokmu

MariusKa01

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Soru Cevapları
1)O Hunilerin Altında Chest Yani Sandıklar Var Huniler Onlara Bağlı Ve Attığınızda Sandığın İçine Düşüyor Ve Adminler Chesti Açıp Teker Teker Okuyor

2)Essentials Chat Dan Değişiyor Onu Uzun Uzun Anlatamayacağım Araştırısan Bulursun

3)Sorunu Anlamadım Galiba O Kişiyi Nasıl Vip yaparım Diyorsun /manuadd İsim (Vip,kurucu,admin,vb)

BLackDiamonD

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1 ve 2 çözüldü zaten onları tekrar yazmanıza gerek yok
Vip olayı biraz karmaşık. Şöyle anlatıyım
Serverda 10 adet rank var buda 10 adet grup demektir. Diyelimki oyuncu bu gruplardan Deneyimli gurubunda bulunuyor ve bu oyuncu benden vip almak istiyor
ben onu deneyimli gurubundan çıkarmadan vip grubuna nasıl dahil edebilirim yani 2 grupta birden olmalı.
Stats plugini autorank görevleri için ihtiyaç duyduğum bir plugin fakat ne yaptıysam bi türlü ayarlayamadım plugini.
Ayrıca scoreboardstats için TopKills listesini configini nasıl yapmalıyım editsiz hali aşağıda
Temp-Scoreboard:
Title: '&a&lTop Kills'
# %mob% | %kills% | %killstreak%
Type: '%kills%'
Color: '&9'
# How many Players would be displayed
Items: 5
Intervall-show: 3
Intervall-disappear: 3