Bitcoin Nedir Detaylı Bilgi

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bitcoin bir sanal para birimidir gerçekten 1 BTC (Bitcoin'in resmi kısaltması) aşağı yukarı 600 dolar tabi bu 1 dakika öncesi şimdi 500 dolar olmuş olabilir ve sonra 1000 anlıycağınız gibi BTC çok hızlı değer değiştiren bir para birimidir. Dünyada ki herhangi bir yere para gönderip alabilirsiniz hemde bunu kimse kontrol edemez ve kimliğiniz korunur.
Peki bunu nasıl elde edebilirim?
İlk başta bunun için bilgisayarınızın ekran kartını veya cpusunu sömürerek bitcoin kazabiliyordunuz tabi o zamanki değeri 0.000003 dolardı yeni çıkmışta dolayısıyla zorluk seviyesi düşüktü. Tabi kazmak için şu an insanlar poollarda birlikte mHash/s üreterek birlikte kazıyorlar ve herkese kazdığı kadar gidiyor.
Başka yolu yok mu?
Var birsürü micro işlemleri için "site" diyebileceğimiz yerler var. Bitchest veya microwalletla cüzdanınıza birkaç satoshi sıkıştırarak işe başlayabilirsiniz. Tabi sabır ve ingilizce gerektiriyor.
Satoshi ne demek ve cüzdan neyin nesi??
Satoshi BTC'nin var olan en küçük birimidir 0.0000000... gibi bir şey. Cüzdan ise bitcoin hesabınız denilecek bir yer.
Bir cüzdan almak için ne yapmalıyım
Google'da "multibit" diye arayın türkçe olarak karşınıza çıkıcak özellikle kotası az 1GB filan olanlar için cazip bir BTC istemcisi normal QT istemcisi tüm blockhaini indirir yani 10GB alan lazım. Bu mucize istemci ise sadece belirli kısmını indiriyor ve 100 mb filan oluyor sanırım. Unutmadan cüzdanlarınızı şifrelemeyi unutmayın hatırlıycağınız bir şey olsun.
Bir dakkika yani hiçbir bilgi vermem gerekmiyor mu?
Evet gizlilik dediğin bu! Süper şifreleme ile kaynak ve hedef belli olmuyor. Bu yüzden suçlular-karaborsa arasında çok popüler, kim banka kullanır ki her şeyini biliyorlar!
Suçlular mı yani bunu kullanmak yasadışı mı?
Ülkemizde yasal ama Amerika ekonomiyi yıkıcak diye çok endişeleniyor yazık birkaç sene sonra iflas edebilirler :D
Tamam parayı aldım diyelim ne işe yarıycak?
Şimdi eğer site BTC bağışı kabul ederse ona yatırmanızı tercih ederim ama coinDL gibi sitelerde alışveriş yapabiliyorsunuz. Yetersizse TOR ağında yasadışı uyuşturucu aramaya çıkabilirsiniz tabi aslında buradaki amaç para göndermek kırmak değil yani eğer fiyat 500 dolar 500 dolarlık BTC göndermelisiniz.
Site ne yapıcak sanal parayla
Bitsamp gibi platformlarda payPal gibi hesaplara para aktarabilir. Tabi hepimizin 1 ayda eline geçen 1 dolar olucak ama birlikten güç doğar 1000 kişi 1 dolar gönderirse
2000TL parası olucak forumun.
Peki ücretsiz mi?
Elbette indirmek,kurmak,cüzdan oluşturmak,ve BTC almak ücretsiz ama BTC gönderirken bir miktar BTC ödemelisin ama bu miktar 1 BTC ise o zaman hiç ücret ödemiyceksin. Tabi bize adamlar 600 doları kolay vermez 100 er 100 er toplayıp birkaç miniBTC ortaya çıkarıp öyle gönderirseniz çok daha az ücret ödersiniz.
Sadece BTC mi var?
Hayır daha onlarca para birimi var mesala LTC (Litecoin) BTC'nin en yakın rakibi sonra poker ve eğlence sektöründe DogeCoin geliyo bi internette gezin ne olduklarını görüceksiniz.
Hadi be sende bana bi delil göster!
Olur ama daha ilk haftam şuanlık bu kadar elde edebildim ve microwalletta 1mBTC var daha çekmedim.

ForumDoktoru

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir ara 1100$' kadar çıkmıştı. Millet bayram ediyodu. Fakat sonra birden 300$'a düşmüştü bazı olaylardan sonra. Herkes ne ağladı ya... :D
O yüzden alım/satım tercih etmem şahsen

atay17

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Deep Web BitCoin harcamak için en iyi yer :D (not: şaka amaçlı yazdım)

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir ara 1100$' kadar çıkmıştı. Millet bayram ediyodu. Fakat sonra birden 300$'a düşmüştü bazı olaylardan sonra. Herkes ne ağladı ya... :D
O yüzden alım/satım tercih etmem şahsen
Zaten en büyük karaborsa olan Silk Road (İpek yolu) kapandıktan sonra BTC değeri hızla düştü ama yinede yüksek bir değeri var.
Deep Web BitCoin harcamak için en iyi yer :D (not: şaka amaçlı yazdım)
Evet en fazla yasal/yasadışı mal orada var.

AxcelaD

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bit coin kazımak için 30.000.000.000 dolarlık bir bilgisayar vardı sanırım.

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ondan daha yüksek bilgisayar(lar) da vardır ama gelirisi 1000 doları aşmıyordur çünkü bitcoin kazan birinin elektriği muhtemelen senin evinin 100 yılda harcıycağı elektiriği bir yılda harcar.

AxcelaD

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ondan daha yüksek bilgisayar(lar) da vardır ama gelirisi 1000 doları aşmıyordur çünkü bitcoin kazan birinin elektriği muhtemelen senin evinin 100 yılda harcıycağı elektiriği bir yılda harcar.
Adam hacker ise elektrik şirketinin sistemine girip faturasını düşürebilir. :D Eğer en iyi hacker isen dünyanın kralısındır.

BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Kimilerine göre geleceğin para birimi ben ise kodlamadan hiçbir şey anlamadığım için sadece hayranlık ile uzaktan bakabiliyorum. :(

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
@asi_turk Amd hangi modeliyle yapabildin,bu saatten sonra ekran kartıyla çok zor olur anca asic lerle onlarda çok pahalı :(
Kazmadım zaten bitcoin kazmak artık çok zor bir şey (bilgisayarlar için). DOGE'la BTC'yi takas ediyorum ve cüzdanıma gönderiyorum. Zaten DOGE almak çok kolay çünkü 1000 tanesi 15 cent ediyor yani 30 kuruş...