Şincik,
Böyle bir şey seni 18 yaşına değil toprağın altına götürür. Ha ama ben yine de teorik kısmını duyayım diyorsan:
Binlerce kat daha hızlı bir anabolizma ve buna denk oranda yavaşlatılmış katabolizma reaksiyonu göstermen gerekecek. Bir insanın 18 yılda harcadığı ATP enerjisini 24 saatte üretip harcayacağın için muhtemelen yanarak veya patlayarak öleceksin, ama bu kısımların olmadığını farz edelim.
Öncelikle 18 yılda tüketebileceğin kadar kaynağa ihtiyacın olacak. Su, oksijen, karbonhidrat, yağ, protein... Ve bunlara paralel şekilde boşaltım yapacaksın. Hadi yine diyelim ki bu sorunu da aştın. Mitoz bölünme hızın bir yerinden roket ateşleyen katır gibi olduğu için DNA'ların oluştuğu gibi bölünecek. Bu sırada enzim aktiviten tavan yapacak çünkü bu bölünmeler zibilyon tane enzimle oluyor. Bu sırada DNA'n üzerinde deli gibi mutasyonlar birikecek çünkü bunları onaracak mekanizmaların devreye girmesi için gereken zamandan yoksunuz. Kısalan telomerlerinden bahsetmiyorum bile. Bu hızda kısalarak belki de yok olacak telomerler (hatta bir yerden sonra DNA'nın kendisi) bölünme işlemini durduracak. HADİ YİNE DİYELİM Kİ BUNU DA ATLATTIK.
Yeni oluşan dokulara besin taşıyacak dolaşım sisteminin her dokuya ulaşacak şekilde üretilmesi gerekecek. Aynı zamanda bu iş yepyeni sinir demetlerinin dolayısıyla nöronların üretilmesi demek. Hadi bunu da annenden babandan aldığın hayır dualarla atlattın diyelim. Bu yeni vücuda alışmak için de zamana ihtiyacın olacak, dolayısıyla hiçbir biyolojik mermiyi yemeden Neo gibi sıyrılsan bile davranışların allak bullak olacak, dişin başın ayrı oynayacak.
(En az bir burada yazanlar kadar kısmı da atladım çünkü çok detay var. Yok topoizomeraz aktivitesi yok bilmem ne. Uğraşmayın bu işlerle. Derdiniz ne?)