Biyolojisi Süper olup fen lisesine gidene soru:

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
2
İnsan örneğin 1 yaşındayken kendini 18 yaşına 1 yılda götürmesi için "NASIL" bir kronozom olayları olması lazım? Bide ben bunu translate de yapmam lazım... Ondan sonrada okul açılınca arkadaşlar error yesin.

Lanet olası bi okulda okuyorum. %30 serseri[Burdan adaleti kazanmak easy olcak.]
Endüstri %90 Burda hayatta kalana 1 T

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuyu pek anlamadım ama soruna bildiğim kadarıyla cevap vereyim:

Bu soruyu neresinden sorduğuna bağlı. Ama hiçbirinde istediğin bir cevap alacağını sanmıyorum.

Eğer bir kişinin 1 yaşındaki bir beyinden 18 yaşındaki bir beyine geçişini kast ediyorsan bu kromozomla olacak bir şey değil. Beynin gelişimi, nöronlar arasında yeni bağlar oluşmasıyla mümkündür ve bu bağlar yeni bilgilerle oluşur. Yani bu durum sana bağlı diyebiliriz.

Bunun dışında 1 yaşındaki vücudun 18 yaşındaki vücuda büyümesini kast ediyorsan bu yine kromozomla ilgili değildir. Vücut büyümesini sağlayan şey mitoz bölünme, mitoz bölünmeyi sağlayan şey hücrenin yapısının yeterince büyük olması ve bunu da sağlayan şey genel olarak protein alınmasıdır.

Tabii ki bu ikisinde de kalıtımın etkisi var. Ben bunları çok yüzeysel söyledim. Yoksa protein aldığında hangi hücrenin öncelikli olacağı veya beyindeki hangi nöronların hangi nöronlarla bağ yapmaya eğilimli olduğu annenden ve babandan gelen şeylerdir.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
İnsan örneğin 1 yaşındayken kendini 18 yaşına 1 yılda götürmesi için "NASIL" bir kronozom olayları olması lazım?

Şincik,

Böyle bir şey seni 18 yaşına değil toprağın altına götürür. Ha ama ben yine de teorik kısmını duyayım diyorsan:

Binlerce kat daha hızlı bir anabolizma ve buna denk oranda yavaşlatılmış katabolizma reaksiyonu göstermen gerekecek. Bir insanın 18 yılda harcadığı ATP enerjisini 24 saatte üretip harcayacağın için muhtemelen yanarak veya patlayarak öleceksin, ama bu kısımların olmadığını farz edelim.

Öncelikle 18 yılda tüketebileceğin kadar kaynağa ihtiyacın olacak. Su, oksijen, karbonhidrat, yağ, protein... Ve bunlara paralel şekilde boşaltım yapacaksın. Hadi yine diyelim ki bu sorunu da aştın. Mitoz bölünme hızın bir yerinden roket ateşleyen katır gibi olduğu için DNA'ların oluştuğu gibi bölünecek. Bu sırada enzim aktiviten tavan yapacak çünkü bu bölünmeler zibilyon tane enzimle oluyor. Bu sırada DNA'n üzerinde deli gibi mutasyonlar birikecek çünkü bunları onaracak mekanizmaların devreye girmesi için gereken zamandan yoksunuz. Kısalan telomerlerinden bahsetmiyorum bile. Bu hızda kısalarak belki de yok olacak telomerler (hatta bir yerden sonra DNA'nın kendisi) bölünme işlemini durduracak. HADİ YİNE DİYELİM Kİ BUNU DA ATLATTIK.

Yeni oluşan dokulara besin taşıyacak dolaşım sisteminin her dokuya ulaşacak şekilde üretilmesi gerekecek. Aynı zamanda bu iş yepyeni sinir demetlerinin dolayısıyla nöronların üretilmesi demek. Hadi bunu da annenden babandan aldığın hayır dualarla atlattın diyelim. Bu yeni vücuda alışmak için de zamana ihtiyacın olacak, dolayısıyla hiçbir biyolojik mermiyi yemeden Neo gibi sıyrılsan bile davranışların allak bullak olacak, dişin başın ayrı oynayacak.

(En az bir burada yazanlar kadar kısmı da atladım çünkü çok detay var. Yok topoizomeraz aktivitesi yok bilmem ne. Uğraşmayın bu işlerle. Derdiniz ne?)

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Şincik,

Böyle bir şey seni 18 yaşına değil toprağın altına götürür. Ha ama ben yine de teorik kısmını duyayım diyorsan:

Binlerce kat daha hızlı bir anabolizma ve buna denk oranda yavaşlatılmış katabolizma reaksiyonu göstermen gerekecek. Bir insanın 18 yılda harcadığı ATP enerjisini 24 saatte üretip harcayacağın için muhtemelen yanarak veya patlayarak öleceksin, ama bu kısımların olmadığını farz edelim.

Öncelikle 18 yılda tüketebileceğin kadar kaynağa ihtiyacın olacak. Su, oksijen, karbonhidrat, yağ, protein... Ve bunlara paralel şekilde boşaltım yapacaksın. Hadi yine diyelim ki bu sorunu da aştın. Mitoz bölünme hızın bir yerinden roket ateşleyen katır gibi olduğu için DNA'ların oluştuğu gibi bölünecek. Bu sırada enzim aktiviten tavan yapacak çünkü bu bölünmeler zibilyon tane enzimle oluyor. Bu sırada DNA'n üzerinde deli gibi mutasyonlar birikecek çünkü bunları onaracak mekanizmaların devreye girmesi için gereken zamandan yoksunuz. Kısalan telomerlerinden bahsetmiyorum bile. Bu hızda kısalarak belki de yok olacak telomerler (hatta bir yerden sonra DNA'nın kendisi) bölünme işlemini durduracak. HADİ YİNE DİYELİM Kİ BUNU DA ATLATTIK.

Yeni oluşan dokulara besin taşıyacak dolaşım sisteminin her dokuya ulaşacak şekilde üretilmesi gerekecek. Aynı zamanda bu iş yepyeni sinir demetlerinin dolayısıyla nöronların üretilmesi demek. Hadi bunu da annenden babandan aldığın hayır dualarla atlattın diyelim. Bu yeni vücuda alışmak için de zamana ihtiyacın olacak, dolayısıyla hiçbir biyolojik mermiyi yemeden Neo gibi sıyrılsan bile davranışların allak bullak olacak, dişin başın ayrı oynayacak.

(En az bir burada yazanlar kadar kısmı da atladım çünkü çok detay var. Yok topoizomeraz aktivitesi yok bilmem ne. Uğraşmayın bu işlerle. Derdiniz ne?)
Allah yaparsa olur
Kolaydı

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
En iyi cevaplar
0
Büyürken kromozomlar değişmez. (Genelde)

Kolaydı.

:ninca:

Zihinsel gelisim hicbir sekilde biyolojik olarak gerçekleşmez.

Hormon tedavisi yapilirsa sagliksiz bir sekilde daha hizli büyüyebilir. Ergenlige daha hizli gecebilir vb. Ama bir anda 18 yaşında olamaz.