Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
genel olarak diğer karasineklerden fosforlu mavi-yeşile çalan renkleri ve salaklıklarıyla ayrılır bu tür sinekler. nitekim oda içerisinde herhangi bir zamanda sesimi duyan sinekler araziye kayarken, bunlar yürüyerek kaçmaya çalıştıkları için genelde telef olurlar. ama esas özellikleri, tüm sinek familyası ile aynı doğrultuda itici ve tiksindirici olduklarını düşünmemin yanında diğer akrabalarından farklı olarak aynı derecede tiksindirici bir ortamdan besleniyor olmalarıdır benim gözümde. yani aslında tutarlı olan, onların yaptığıdır, göründüğü gibi olmaktır. oysa kuzenleri, son derece "sinek" görünümleri ile soframızdaki üst sınıf kekler, şekerler, ekmekler, balıklar, etler ve tabakta kalan diğer yemeklerle beslenirler. olmadığı bir niteliğe sahip şekilde gösterirler kendilerini. yalancıdırlar. yalan olmayan, boh sineğidir. göründüğü gibi olmayı, veya olduğu gibi görünmeyi becerebilmiştir.
tabiatta her şeyin bir şekilde sistem içerisinde küçük de olsa bir yeri vardır, nitekim herhangi bir surette yeri olmayan bir canlı, evrim çöplüğünde kaybolmaya mahkumdur. şimdi, bu sineklerin doğadaki devinim dahilinde bir faydası var mı bilmiyorum ama bana bir faydaları dokunmadı bugüne kadar. yararları olmuş olabilir, nitekim dere kıyısına gidip çimlere yayılıp serin hava ve güneşin tadını çıkarırken yanağıma konarak beni rahatsız etmesi, belki önemsiz derecededir ama neticede bana verilmiş bir zarardır. daha fazla keyif alabilecekken alamayışımın nedenidir. eksik olmama yol açmıştır. yani kısacası, yararlı mıdır bilmem ama en azından zararları olduğunu söyleyebilirim.
tabiatta hemen her zaman ve her yerde bulunması hususunda söyleyeceğim şey ise, ortada bir boh varsa bunun müşterisi her zaman olacaktır, olmak zorundadır. bu bohun kaynağı herhangi bir şey olabilir, hatta sen ve ben dahi olabiliriz. o yüzden dolaylı olarak aslında o sineğin o noktadaki varlığına dahi sebebiyet veren bizler olabiliriz.
bunlardan zarar gören ya da görme ihtimali olan yahut zarar görmemek için önlem almak isteyenlere tavsiyeler ise şunlar olacaktır; yoğun oldukları mekanlarda mümkünse koruyucu sprey bulundur, sineğin seni rahatsız etmesini istemediğin noktalarına tatbik et. ama görüntüsü ve sesinden ötürü rahatsız oluyorsan, ya gözünü-kulağını kapat, ya da bohun olduğu ortamdan uzak dur. boh sineği ile mücadele yollarında bireysel çabalara gelinceee, bunların bulunduğu ortamı temizlemeye uğraşma, işin o kısmını bırak da belediye fen ekipleri yapsın şaka bir yana, her ne kadar zor olsa dahi, aslolan sineğe rahatsız edici vızıltı çıkartmaması gerektiğini, bireyleri tiksindirecek hareketler yapmamasını, salt varoluşunun bile yeterince zor katlanılır bir şey olduğunu algılatmak için uğraşmaktır. ya da daha kolayı, o günün gazetesini buruşturabiliriz, ama işte kanlı çözüm, eldivenler kirlenir... Alıntıdır.
Kısacası Boh böceklerine iyi davranalım.
Onlarda bir insandır.
Siz de bize katılın!
392 bin üye ile şüphesiz Türkiye'nin en büyük oyuncu forumuyuz; foruma kaydolarak Minecraft, GTA, CS: GO, LoL, PUBG ve diğer tüm oyunlar hakkında soru sorabilir, bilgi alabilir ve paylaşım yapabilirsiniz. Kaydolmak için tıklayın.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.