BorsaMisket - Misket Takas Değerleri

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
9 Yıllık profesyonel misket kariyerimi "Misket Takas Değerleri" isimli konumla taçlandırmak istiyorum.

Türk: Valla kardeş yolda bile bulurduk biz bunu. Değer biçilmez buna. Çatlayınca kötü gider.
Birisi hayrına dağıtmıştı galiba. Tüm oyunlar bununla oynanırdı.
Ticaretler falanda bununla yapılırdı. Son zamanlar 1 Türk 2 Yu-Gi-Oh kartı kampanyası vardı

Kemik: Standart olarak ortaya konan miskettir. 1-2 Türk'e eşdeğer fiyatı vardır. Kırıksa alınmaz.

Mermer: Kemik gibi bir miskettir. Kemikten biraz daha değerlidir. 2-3 birim fiyatı vardır. (Nadir)

Cangöz: Bakkalın 100'lü olarak sattığı, mahalleden 10 çocuğun beraber aldığı miskettir. Piyasaya 100'er 100'er girdiğinden fiyatı değişiklik gösterirdi.
Genelde 1-2 Türk'e eşdeğerdi. Alanlar sokakta pek itibar görmezdi. yazımın sonunda anlatacağım.

Atmalık(Atmaca): Kimsenin üzerine oynamadığı, ele en iyi oturan kişiden kişiye değişen misket türüdür.
Kimse takaslamaz. 1-2 ay sonra "kaybolur."

Uzay: Bildiğin demir, siyah misketti. Mahalledekiler çok severdi. Ben hiç sevemedim. 2 Türk değeri vardır.

Petir(Petrol):2-3 misket değerinde olurdu. Ben kullanmadım.

Gazoz: 3-4 Birim değerinde güzel bir atış misketiydi. Üstü tamamen düz değildi. Falso bile verdirtebilirdin.

Benekli: Bu ismi ona ben taktım. Mahallede kimsede yoktu. Sadece bende 2 tane vardı. Hava atardım.
Bir fiyat belirlemedim ama iyi teklifler gelmişti. Kemiğin üzerinde baharat gibi pulları olan versiyonuydu.
Pullar renkliyidi. Kıyamadım ona. Oynayamadım. 1 tanesi kayboldu. 1 tanesi hala çekmecemde.

Koca-Dev: Devasa miskete denir. Sadece özel oyunlarda ve süs amaçlı kullanılır. Standart olarak 6-7 Cangöz'e takas edilirdi bizim burada.

Soluk Mermer: Bol çatlaklıydı bunlar. Mermerin yeşilli, kırmızılı küçük çizikleri olursa bu olurdu.

Demir: Uzay'ın güneşe tutunca beyaz parlarsa bu isim veririldi. Normal misketlerden daha küçüktü. 4 birimdi.

Yeşil: Aslında tamamen siyahdır. Fakat demir değildir. Güneşe tutunca cam olduğu ve çok koyu yeşil olduğu belli olurdu. 2 Cangöz'e falan değerdi.

Çin: Cüce de derlerdi. Heralde çinliler küçük olurlar ya ondan demişlerdi. Küçüktü. 3 tanesi 2 cangöz'e değerdi. Çok küçüktü.

Buğulu: Mavi veya Yeşik misketin buğulu halidir. 1 Türk'e tam değer. Hatta buğulu türk de derlerdi.

Kaliteli Buğulu: Herkes bilmez. (yada beni kandırdılar.) Dünyada sadece 10 tane var (evet beni kandırdılar) 2 Demir'e eşdeğerdi. (BENİ KANDIRDILAR).

Misketçilik neden bitti ?

Tam benim yıldızım parladığı, 5 misket için akşama kadar maç yaptığım sıralarda bir olay oldu.
100'lü fileler bakkala gelmişti. Hemde sadece Türk değil mermer'in de filelisi vardı.
Artık kimse misketine oynamıyor, parayı bastıran en iyi misteki alıyordu.
En iyi oynayan değil parası olan kazanıyordu.

Tabi milletin misketlerini sürekli alıyorduk. Fakat sürekli Cangöz'le oynuyorlardı.
Ve odamın içi birsürü misketle doluyordu. Ama bunlar hiçbir özelliği olmayan cangöz mistekleriydi.
Sıkmıştı bu durum.
Kırgındı çocuklar.
Üzgündü.

Kış geldi.
Yollar kapandı.
Güneş açtı.
Ama kimse misket oynamadı.

Kronik2143

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Adlarını ne bilirim nede detayına indim ama en sevdiğim misket saydam içinden iki renk geçen misketlerdi çok güzeldi cidden.