Server tanıtımlarında çok rastladığımız bu shaderlı server tanıtımlarında o shader kullanıp Anti-Alias kullanılmamış resimler gözümde artık kabak tadı vermeye başladı. Bende artık bu işe son vermeyi düşündüm. Arkadaşlar, shaderlı resimlerde gözünüzü aşırı derecede rahatsız eden Anti-Alias özelliği yani resmin gözünüze keskin gelmeyişidir. Bende size resimlerde nasıl Anti-Alias kullanabileceğinizi göstereceğim.
İlk önce resimlerden başlayalım
No Anti-Alias:
Minecraftta Normaldede Super secret settings özelliği ile gelen FXAA ( fast approximate (kesin yanlış yazdım)anti aliasing) özelliği vardır. Şimdi FXAA kullanılmış şekilde çekilen resmimize bakalım.
FXAA ON:
Bu resim artık gözünüze azda olsa daha keskin bir görünüşle görünüyor. Ama tabi bu FXAA o kadar keskin değil. Şimdi asıl keskinleştirme bölümüne gelelim. Ekran kartı arayüzünden anti alias açmak çok işinize yarayacaktır.
AMD ekran kartları için:
NVİDİA ekran kartları için:
Şimdi bunları yapıcak imkanınız olmadığı zaman Anti aliasing kullanarak değilde Resmi Gaussassian blur yapar 8x MSAA vermiş gibi gösterebiliriz resmi
İlk önce Photoshop programımızı açalım ve Dosya > aç kısmından resmimizi açalım.
Filtre (Filter) > Bulanıklaştır (Blur) > Gauss Bulanıklığı (Gaussasion Blur) ve gelen ekranda tamam a basın
Şimdi artık Daha Daha keskin bir resmimiz var. ( Gauss bulanıklığını uygulamadan önce FXAA yı veya ekran kartınızın arayüzünden 8x MSAA uygulayın.
İyi server tanıtımları ^^
İlk önce resimlerden başlayalım
No Anti-Alias:
Minecraftta Normaldede Super secret settings özelliği ile gelen FXAA ( fast approximate (kesin yanlış yazdım)anti aliasing) özelliği vardır. Şimdi FXAA kullanılmış şekilde çekilen resmimize bakalım.
FXAA ON:
Bu resim artık gözünüze azda olsa daha keskin bir görünüşle görünüyor. Ama tabi bu FXAA o kadar keskin değil. Şimdi asıl keskinleştirme bölümüne gelelim. Ekran kartı arayüzünden anti alias açmak çok işinize yarayacaktır.
AMD ekran kartları için:
İlk önce Photoshop programımızı açalım ve Dosya > aç kısmından resmimizi açalım.
Filtre (Filter) > Bulanıklaştır (Blur) > Gauss Bulanıklığı (Gaussasion Blur) ve gelen ekranda tamam a basın
Şimdi artık Daha Daha keskin bir resmimiz var. ( Gauss bulanıklığını uygulamadan önce FXAA yı veya ekran kartınızın arayüzünden 8x MSAA uygulayın.
İyi server tanıtımları ^^