Bu çirkinliğe son! Shaderla çekilen resimler

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Server tanıtımlarında çok rastladığımız bu shaderlı server tanıtımlarında o shader kullanıp Anti-Alias kullanılmamış resimler gözümde artık kabak tadı vermeye başladı. Bende artık bu işe son vermeyi düşündüm. Arkadaşlar, shaderlı resimlerde gözünüzü aşırı derecede rahatsız eden Anti-Alias özelliği yani resmin gözünüze keskin gelmeyişidir. Bende size resimlerde nasıl Anti-Alias kullanabileceğinizi göstereceğim.
İlk önce resimlerden başlayalım

No Anti-Alias:

Minecraftta Normaldede Super secret settings özelliği ile gelen FXAA ( fast approximate (kesin yanlış yazdım)anti aliasing) özelliği vardır. Şimdi FXAA kullanılmış şekilde çekilen resmimize bakalım.
FXAA ON:

Bu resim artık gözünüze azda olsa daha keskin bir görünüşle görünüyor. Ama tabi bu FXAA o kadar keskin değil. Şimdi asıl keskinleştirme bölümüne gelelim. Ekran kartı arayüzünden anti alias açmak çok işinize yarayacaktır.
AMD ekran kartları için:
NVİDİA ekran kartları için:
Şimdi bunları yapıcak imkanınız olmadığı zaman Anti aliasing kullanarak değilde Resmi Gaussassian blur yapar 8x MSAA vermiş gibi gösterebiliriz resmi
İlk önce Photoshop programımızı açalım ve Dosya > aç kısmından resmimizi açalım.

Filtre (Filter) > Bulanıklaştır (Blur) > Gauss Bulanıklığı (Gaussasion Blur) ve gelen ekranda tamam a basın

Şimdi artık Daha Daha keskin bir resmimiz var. ( Gauss bulanıklığını uygulamadan önce FXAA yı veya ekran kartınızın arayüzünden 8x MSAA uygulayın.

İyi server tanıtımları ^^

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Pek fark yok ama yeterince detaylı. Emeğe saygı +beğenirim. ^_^
Bu arada bence en yüksek fark su kenarında gözüküyor bakacaklar oraya baksın. :sgül:

MahmuTr

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fark var Aralarında Gerçekten

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Katılıyorum Bende Pek Bir Fark Göremedim Ayrıca Adam Serverini Güzel Göstermek İçin Texture Pack İle Resim Çekip Koyuyor Ama Servere Bi Giriyosun Karşılaştığın Manzara Çok Farklı Bence Serverini Tanıtıyosan İyisiyle Kötüsüyle Tanıtacaksın Benim Serverim Bu Arkadaş Beğendiysen Gelir Oynarsım Beğenmediysen Oynamassın
Kesinlikle katılıyorum bende texture packle tanıtıma karşıyım ama insanın dinamik gölge ekleyesi geliyor işte texture pack dışında (:

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Shadersiz Tanıtsalar Doğal Haliyle Daha Güzel :D