bu sisteme win 8 mi xp mi yakışır

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Okuldan gelme kafası sanırsam :(
Konu sahibi arkadaşın 2 pucuh ramı olduğunu var sayarsak
64 bit ortalama 2 gb ramdan 1 gb boşta yiyor ise
2 pucuh gb ramdan 1.15 gb boşta yiyor diyelim onada (Hesaplamadı*)
Bunun tabi gerekli frameworkleri servis pekleri desek hadi 1,25 gb olsun boşta
Çoğu programın arkada açık kalan programlarınıda eklesek 1,30 gb desek
Ne kaldı konu sahibinin ramına :(

//Üstteki veriler win 7 64 bitin verileri olup win 8 64 bitte daha fetiş rakamlara çıkmaktadır :(
//Ayrıca xp de 64 bit çok fazla gereksiz olur xp çıktığı zamanlarda zaten 64 bit o kadar yaygın değildi çoğu program xp de 32 bit ile çalışıyor o yüzden gereksiz 64 bit xp de :(

---

32 bit xp veya win 7 kur ona oyun falan oynamayı amaçlıyorsan win 7 kur :(
O rami bosuna yemiyor o sistem. Program vs. Acinca bosa!tiyor kendini. Oyle olsaydi google chrome da ikinci bir sekme dahi acamazdim ben :(

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
O dediğin ramı 99 a çıkararak 99 u yapan programı kapatıp tekrar %20 lere getirmek biraz bekleyince yine %50 lere çıkarıyor kendini :(
2Gb ramden sonrasinda 64 bit tavsiye edilir. Ben de diyorum o rami ziyan etmesin bosuna 32 bit yukleyip de. Kendi pc ne yuklenmeyecek merak etme arkadas kendi pc sine yukleyecek. Senin 32 bit kullanman gerekiyor zaten 64bit kaldirir mi mechul. Hatta senin ramini hatirlayinca aklima "128mb ramim var
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
cikinca ultra acar mi" diyen arkadasim geliyor =/

M

MUHDE

Ziyaretçi
2Gb ramden sonrasinda 64 bit tavsiye edilir. Ben de diyorum o rami ziyan etmesin bosuna 32 bit yukleyip de. Kendi pc ne yuklenmeyecek merak etme arkadas kendi pc sine yukleyecek. Senin 32 bit kullanman gerekiyor zaten 64bit kaldirir mi mechul. Hatta senin ramini hatirlayinca aklima "128mb ramim var gta 5 cikinca ultra acar mi" diyen arkadasim geliyor =/

1,5 gb ramım var abartmayalım :(
Daha önce bakım yaptığım pecelerin 64 bit olupta 2 gb ramı olduğu oldu ramın %50 sini boşta tüketiyor neredeyse hepsi bazıları daha fazla tüketiyor 2,5 gb ramdada buna yakın bir mevzu olur büyük ihtimal ile o yüzden ramı israf etmenin bir anlamı yok :(

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Daha önce bakım yaptığım pecelerin 64 bit olupta 2 gb ramı olduğu oldu ramın %50 sini boşta tüketiyor neredeyse hepsi bazıları daha fazla tüketiyor 2,5 gb ramdada buna yakın bir mevzu olur büyük ihtimal ile o yüzden ramı israf etmenin bir anlamı yok :(
Bilgisayarıma win xp 32 bit kurdum. Ama beni uzun süre idare edermi bilemiyorum. Daha şimdiden java bile desteği kesti. Xp de en son java 7 update 75 mi ne kullanılıyor. Win 8 java 8 update 31 kullanıyor. Daha şimdiden arada büyük bir fark var. Ben bunu yazarken bile yeni versiyon çıkmış olabilir. Bu berbat bilgisayarda minecraftı anca oynayabiliyorum o yüzden kasmaması lazım yoksa kraloyundaki marioya kalırım(minecraft 1.8 ve sonralarını kaldırmıyor artık). İlerde win 8 32 bit yüklemem gerekecek. Ram tüketimi xp den ne kadar fazla olur. Bu arada win 8 i orijinal kullanmayacağım. Orjinal alcak kadar para olsa ram alırdım zaten.

M

MUHDE

Ziyaretçi
Bilgisayarıma win xp 32 bit kurdum. Ama beni uzun süre idare edermi bilemiyorum. Daha şimdiden java bile desteği kesti. Xp de en son java 7 update 75 mi ne kullanılıyor. Win 8 java 8 update 31 kullanıyor. Daha şimdiden arada büyük bir fark var. Ben bunu yazarken bile yeni versiyon çıkmış olabilir. Bu berbat bilgisayarda minecraftı anca oynayabiliyorum o yüzden kasmaması lazım yoksa kraloyundaki marioya kalırım(minecraft 1.8 ve sonralarını kaldırmıyor artık). İlerde win 8 32 bit yüklemem gerekecek. Ram tüketimi xp den ne kadar fazla olur. Bu arada win 8 i orijinal kullanmayacağım. Orjinal alcak kadar para olsa ram alırdım zaten.

Oyun oynayacaksan xp yükleme dedim yukarlarda zaten ben xp 32 bitte mayıngıraftta 600 fps alıyorum senin sisteminden daha kötü bir sistem ile :(

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
1,5 gb ram günümüze göre berbat 11 yıllık bilgisayarım 2 gb rame sahip

Sent from my iPod using
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Win8 32 bit kurmanı tavsiye ederim. Zaten WinXP artık bazı programları çalıştıramıyor.
Win7 demiş bir arkadaş ama win7de genel bir ağ sorunu var ve hala çözemediler. Ayrıca hem açılışı hem genel kullanımda cidden çok ağır kalıyor.

atay17

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence direk DOS kur. Şaka bir yana Windows 7 iyi olur bence 8 ile uğraşmaya hiç gerek yok.