alihancrmn
Zombi Katili
- En iyi cevaplar
- 0
Selamlar sevgili Forum Gamer üyeleri! Bugün sizlerle birlikte bugün çıkan bir oyunu inceleyeceğiz. Bu incelememizde oyunun ne hakkında olduğundan, oyunun hikeyesinden ve oyunun özelliklerinden bahsedeceğiz. Fazla uzatmadan hemen oyunun hikayesinden ve ne hakkında olduğundan bahsedelim.
Diluvion Hakkında:
Yüzyıllar önce büyük bir tsunami yaşanmıştır ve insanlar büyük okyanuslarda yaşamak zorunda kalmıştır. Bunun üzerine bu okyanusların üzeri buz ile kaplanmıştır. Yani çıkış imkansız gibi bir şeydir. Bununla birlikte bu kişiler kararlıdır ve farklı uygarlıklar, dinler, krallıklar ortaya çıkmıştır.
Bu okyanus Dünyasında derinliklerini keşfetmeliyiz ve anlatılmamış zenginlikleri ortaya çıkarmalıyız. birçok kasabada medeniyet kalıntılarını keşfetmeliyiz, bilgileri ve hazinenin yerini öğrenmeliyiz. Mürettabata da yeni kişiler eklemeyi unutmamalıyız.
Büyük bir yükseltme sistemi kullanarak oyunun 9 denizaltısını yükseltmeliyiz ve yeni alanlara erişip yağmalamalıyız. Okyanustan kurtulmak için ve kendi ekibimizi cesaretlendirmek için çeşitli top ve torpidolar keşfetmeliyiz. İster sessiz bir şekilde istersek de korkunç bir şekilde oynayın. Fakat bunu unutmayın ki mürettabat ve üyeleri oyun tarzımıza uyacak şekilde ayarlamalıyız.
Arkadaşlar bu hikayeyi okuduktan sonra oyunun ne tarz bir oyun olduğu yavaş yavaş kafamızda oturuyor. Oyunu tam olarak oynamadığım için oyun ne tarz bir oyun onu kesin olarak bilmiyorum. Fakat bu metini okuduktan sonra puzzle bir tarzda olabileceğini anladım. Tabii ki tahminim yanlış çıkabilir
Oyun İçi Birkaç Görüntü:
Arkadaşlar bu resimleri gördükten sonra da 2D ve 3D bir oyun olduğunu anladık. Fakat 2. fotoğraf bana bir oyunu hatırlattı. Önceden webde wolverine oyunu vardı. Ona biraz benzettim fakat oynayınca kararım değişebilir.
Evet arkadaşlar şimdi de oyunun kendi yayınlamış olduğu oyunun özelliklerinden bahsedelim. Bu özelliklerden en göze çarpanları yazacağım. En sonda da bu biriktirdiğimiz bilgileri ben kendime göre değerlendireceğim.
Diluvion'un Özellikleri
1- Oyunda keşfedilecek güzel bir su altı dünyası bulunuyor. Yeni keşifler de yeni hikayelere yol açıyor tabii ki.
2- Oyunda 2D ve 3D grafikler ile çok güzel bir kombinasyon içine giriyorsunuz. Denizde normal bir şekilde 3D gezerken birden bir şehirde 2D grafiklere geçilebiliyor.
3- Oyunun bir yere dayandığı bir nokta var ki o da deniz altları. Bu maddede ise deniz altında gerçek zamanlı bir savaş olduğunu iddia ediyor.
4- Oyunda ele geçirme sistemi mevcut. Savaş yolu ile bir yerleri ele geçirebiliyoruz.
OYUNA PUANLAMAM:
Arkadaşlar bu kadar yazdık ama şimdi en önemli yerlerden birine geldik. Bu oyunu puanlayacağım ve de gerçekten güzel bir oyun olmuş mu diye bakacağım. Tabi bunlar kendim için geçerlidir ve kendi görüşlerimi barındırıyorum. Bu arada bu puanlamayı sadece oyunun bize sunmuş olduğu yazılardan yapacağım.
Hikaye Puanlamam: 0/5
Açıkçası hikaye fazla iç açıcı değil. Yani klasik bir hikaye. Bu hikayeyi duyduktan sonra oynamak bile istemeyeceğim bir hikaye olmuş. Yani bazı yerlerde saçma bazı yerlerde okuma isteğini çöpe atıldığı noktadayız şuanda
Görsellerden Yararlanarak Grafik Puanlamam: 4/5
Böyle bir hikayeden sonra ben çok kötü bir grafikli oyun bekliyordum. 2D olarak tabii ki can sıkıcı olsa da 3D grafikleri güzele benziyor oyunun. Tabii ki 2D yerlerde de görev vb. şeyler olabilir. Yani oyunu oynamadan çok büyük veya az bir puan vermek istemiyorum.
Oyunun Özelliklerine Puanlamam: 1/5
Oyunun özelliklerini sanki bir ilk yapmışlar gibi anlatıyorlar. Biz zaten normal bir web oyununda bile bu özelliklerin yarısını görüyoruz. Bizden ''Aa su altını keşfediyoruz, çok güzel bir şey olsa gerek.'' dememizi sanıyorlar herhalde. Bir de bu yazdıklarım en göz açıcı olanlardı. Diğerlerini bir de siz düşünün.
Oyuna Genel Puanım: 4/10
Arkadaşlar oyun buradan bakılırsa sıkıcı gözüküyor. Keşke daha farklı şeyler ile oyunu almaya teşvik etselerdi diyorum. Bir yandan 2D ve 3D'nin birleşimi ve deniz altı ile güzel grafikli bir oyun çıkarmışlar gibi geliyor bir yandan da çok kötü bir senaryosu olan bir oyun gibi. Açıkçası benim kendi fikrim olarak bu oyun fazla oynanmayacaktır ve oynayanlar ise çerez oyun olarak oynayacaktır arkadaşlar.
Bu incelememizin de sonuna geldik. Farklı konularda ve incelemelerde görüşmek dileğiyle!!
Son düzenleme: