Bukkit Server Kurulurken Dikkat Edilmesi Gerekenler .

Sercan Şenses

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar dün bukkit server kurmak için uğraştım biçok sorun çıktı ve hepsini çözümledim bi şekilde kendi halimde biraz forumdanda destek aldım diyebiliriz :) Tabi bu sorunlar tek bende olucak değil sizinde başınıza gelebilir bu yüzden bu yardım konusunu açtım ...
Hemen konuya girelim .

-Hamachi indirdik kaydımızı yaptık diyelim o hamachi ıp'siyle 2. bi server açmaya kalkışmışsanız başarısız olursunuz 2. kez açıcaksak hamachiyi herşeyiyle kaldırıp yeniden kurup yeniden kaydolalım yeni ıp numarası ile kuralım server'ı .

-System tıme or bilmem bir şey hatası gelirse server'ı açmaya çalıştığımızda, Server Properties dosyasında 256 yazan yeri 2 ve katları olucak şekilde arttırın veya düşürün hangisiyle düzelirse artık .

-Server'ı açarken gelen tüm warning hatalarını Google translate ile türkçeye çevirip sorunun neye yönelik olduğunu biraz olsun anlamış olursunuz ve ayarlamaları ona göre yaparsınız .

-Oyundan server'ımıza girmek istedik 0/20 yazıyo yeşil tek çizik girmeyi deniyosunuz girmiyo ve server birden bozuluveriyo ise gene server properties dosyasından Onlıne Mod kısmını false yapın ...

-Onlıne server konusundan farklı olarak örneğin bi gün rahatsız oldunuz ve minecraftın konumunu değştirdiniz bu durumda harita indirip o haritada oynayamazsınız veya harita oluşturup internete falan atamazsınız çünkü save dosyasını bulamazsınız yani "C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\.minecraft" bu konum değişmemeli save dosyası hep oraya kaydedilir .

Aklıma gelenler bu kadar bu sorunlarla 1 gün içersinde karşılaştım ve inatçı huyum yüzünden o gün içersinde çözümledimde :)
İyi forumlar ...