Merhaba,
Bu konuda Minecraft'ta arkadaşlarınızla beraber oynamak için sunucu kurulumunu anlatacağım. birçok farklı sunucu yönetim programı bulunmakta. Minecraft'ın sunucu programı bulunmakta fakat çok yetersiz kalıyor çünkü birçok eklenti eksik. Bukkit ise birçok eklentisi ile sunucuların vazgeçilmez bir programı.
Bukkit Sunucu Kurulumu
1) Öncelikle
2) Ardından sunucunun çalışmasını istediğiniz dizine indirdiğiniz dosyayı atın.
3) İndirmiş olduğunuz bukkit'in ismini craftbukkit olarak değiştirin.(craftbukkit.jar)
4) Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle kutucuğunu boş olarak bırakın.
5) Sunucunun çalışmasını istediğiniz dizinde Sunucu.txt adında bir not defteri oluşturun.
6) Not defteri ile aşağıdaki kodları girin.
java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jarPAUSE
7) Sunucu.txt dosyasını Sunucu.bat olarak değiştirin.
8) Artık sunucunuz hazır! Sunucu.bat dosyasını çalıştırabilirsiniz.
Bu konuda Minecraft'ta arkadaşlarınızla beraber oynamak için sunucu kurulumunu anlatacağım. birçok farklı sunucu yönetim programı bulunmakta. Minecraft'ın sunucu programı bulunmakta fakat çok yetersiz kalıyor çünkü birçok eklenti eksik. Bukkit ise birçok eklentisi ile sunucuların vazgeçilmez bir programı.
Bukkit Sunucu Kurulumu
1) Öncelikle
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
Bukkit'in son sürümünü indiriyoruz.
2) Ardından sunucunun çalışmasını istediğiniz dizine indirdiğiniz dosyayı atın.
3) İndirmiş olduğunuz bukkit'in ismini craftbukkit olarak değiştirin.(craftbukkit.jar)
4) Denetim Masası > Klasör Seçenekleri > Görünüm > Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle kutucuğunu boş olarak bırakın.
5) Sunucunun çalışmasını istediğiniz dizinde Sunucu.txt adında bir not defteri oluşturun.
6) Not defteri ile aşağıdaki kodları girin.
java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit.jarPAUSE
7) Sunucu.txt dosyasını Sunucu.bat olarak değiştirin.
8) Artık sunucunuz hazır! Sunucu.bat dosyasını çalıştırabilirsiniz.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.