Bukkitin alt yapısı ve tüm pluginler değişiyor !

DonduranAtes

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar, bildiğimiz üzere şu aralar bukkit DMCA tarafından kapatıldı. Bunun sonucunda Bukkit ekibi, telif hakkından çıkabilmek için yep yeni bir bukkit kodluyorlar. Bu ekipte birçok ünlü isim var, örneğin World edit ve world guard ın yapımcısı sk89q . Bukkitin API si değişeceğinden pluginlerdede değişme olacak.

Örneğin eskiden pluginin başlatıldığı eventi böyle yazardık;

Kod:
public void onEnable() {
            System.out.println("Selamlaarrr");
}

Yeni bukkitte ise;

Kod:
    @SpongeEventHandler
    public void onInitialization(SpongeInitializationEvent event) {
        event.game.getLogger().info("Selamlaarrr");
    }

@SpongeEventHandler
    public void onServerStarting(SpongeServerStartingEvent event) {
        event.game.getLogger().info("Serveri baslatiyorum gardas birsey istiyormusun ?");
    }

Bu şekilde olacak. Dolayısıyla eski pluginler yeni bukkitte çalışmayacak, güncellenmeleri gerekecek. Yeni bukkitin yapımı ortlama 5-6 ay sürecek, tahminimce 5-6 ay boyunca DMCA sorunu kaldırılmazsa bukkite güncelleme gelmeyecek. Yeni güncellemeler Sponge (Yeni bukkit) ile gelecek.

Son düzenleme:

ByLaxor

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Sonoyuncu tekrar 1.7.9 mu oldu ? .-.

Axel102

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
6
Pluginler mod gibimi olacak anlayamamışem :D

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Yani Şimdi Pluginler Dahamı Uzun Olacak Eğer Açılırsa :)

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Eminim önemli pluginlerde gidecek uzun zaman göremeyeceğiz onları yeniden kodlamalarını bekliyeceğiz.

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
En iyi cevaplar
3

PoligonTR

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Peki biz yeni bukkit eventlerini vs nasıl öğreneceğiz

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Size SpongePowered hakkında biraz ayrıntılı bilgi vereyim.
SpongePowered başını sk89q (WorldEdit, Essentials, WorldGuard'ın yapımcısı)'nın çektiği bir ekip tarafından yazılmaya başlanmıştır.
Resmi web sitesi: www.spongepowered.org
GitHub sayfası: www.github.com/SpongePowered/
Bu proje Minecraft 1.8.x üzerine kodlanıyor, mümkün olursa 1.7.x'e de destek vereceklermiş.
Projenin diğer destekçileri de;
Thinkofdeath (Spigot ve BungeeCord'un geliştiricilerinden biri)
mbaxter, TnT ve diğer bir kaç Bukkit admini.
GlowStone (Bukkit gibi başka bir MC Server modu)
Forge Mod yapımcıları.
Manevi destekçiler: grum (Minecraft yöneticisi), md_5 (SpigotMC sahibi), EvilSeph (Bukkit eski sahibi) ve diğer tüm Minecraft server geliştiriciler.

Bu proje Forge üzerine kuruluyor. Bu da demektir ki bununla birlikte kurulan tüm Forge tabanlı olacak ve oyuncuların da Forge yüklemesi zorunlu olacak. Bir ihtimal Vanilla serverları da destekleyebilirler.
Bunu yapmalarındaki amaç, bu yeni server modunun Bukkit gibi kısıtlı özelliklerde olmaması. Bukkit yalnızca wrapper (paketler ve commandblock) kullanarak sunucyu işletiyordu. Sponge ise daha gelişmiş olacak.

Benim kafamda bu proje hakkında yalnızca 2 soru var, buna da halen cevap bulamadım.
1) SpongePowered ekibi, SpongePowered'ı Spigot'un BungeeCord projesine uyumlu hale getirecek mi?
2) SpigotMC ekibi, SpongePowered'a BungeeCord desteği sağlayacak mı?

Zira bu güzelim proje BungeeCord olmadığı sürece büyük serverlar tarafından kullanılmayacaktır.

Ekleme: Ayrıca merak etmeyiniz, projenin tamamlanmasına daha 1 yıl kadar süre bulunmakta. Proje bitmeden piyasadaki pluginlerin neredeyse tamamı SpongePowered'a uyumlu hale getirilecektir. Bu benim umurumda değil zaten, beni asıl heyecanlandıran şey, Forge altyapısını kullanarak Minecraft Vanilla'dan bağımsız olarak yapabileceğimiz şeylerin yalnızca hayalgücümüze bağlı olacağı. %appdata%/.minecraft/mods klasörüne ekleyeceğiniz bir .jar dosyası ile sunucular bambaşka bir hal alacak.

emrah4434

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Size SpongePowered hakkında biraz ayrıntılı bilgi vereyim.
SpongePowered başını sk89q (WorldEdit, Essentials, WorldGuard'ın yapımcısı)'nın çektiği bir ekip tarafından yazılmaya başlanmıştır.
Resmi web sitesi: www.spongepowered.org
GitHub sayfası: www.github.com/SpongePowered/
Bu proje Minecraft 1.8.x üzerine kodlanıyor, mümkün olursa 1.7.x'e de destek vereceklermiş.
Projenin diğer destekçileri de;
Thinkofdeath (Spigot ve BungeeCord'un geliştiricilerinden biri)
mbaxter, TnT ve diğer bir kaç Bukkit admini.
GlowStone (Bukkit gibi başka bir MC Server modu)
Forge Mod yapımcıları.
Manevi destekçiler: grum (Minecraft yöneticisi), md_5 (SpigotMC sahibi), EvilSeph (Bukkit eski sahibi) ve diğer tüm Minecraft server geliştiriciler.

Bu proje Forge üzerine kuruluyor. Bu da demektir ki bununla birlikte kurulan tüm Forge tabanlı olacak ve oyuncuların da Forge yüklemesi zorunlu olacak. Bir ihtimal Vanilla serverları da destekleyebilirler.
Bunu yapmalarındaki amaç, bu yeni server modunun Bukkit gibi kısıtlı özelliklerde olmaması. Bukkit yalnızca wrapper (paketler ve commandblock) kullanarak sunucyu işletiyordu. Sponge ise daha gelişmiş olacak.

Benim kafamda bu proje hakkında yalnızca 2 soru var, buna da halen cevap bulamadım.
1) SpongePowered ekibi, SpongePowered'ı Spigot'un BungeeCord projesine uyumlu hale getirecek mi?
2) SpigotMC ekibi, SpongePowered'a BungeeCord desteği sağlayacak mı?

Zira bu güzelim proje BungeeCord olmadığı sürece büyük serverlar tarafından kullanılmayacaktır.

Ekleme: Ayrıca merak etmeyiniz, projenin tamamlanmasına daha 1 yıl kadar süre bulunmakta. Proje bitmeden piyasadaki pluginlerin neredeyse tamamı SpongePowered'a uyumlu hale getirilecektir. Bu benim umurumda değil zaten, beni asıl heyecanlandıran şey, Forge altyapısını kullanarak Minecraft Vanilla'dan bağımsız olarak yapabileceğimiz şeylerin yalnızca hayalgücümüze bağlı olacağı. %appdata%/.minecraft/mods klasörüne ekleyeceğiniz bir .jar dosyası ile sunucular bambaşka bir hal alacak.
Spigot suanda baya karisik Spigot Patcher diye birsey cikarmislar.

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0

CoolPeople

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yaw ben spigotu nasıl indiricem bende 1.7.9 var bozuk sürekli server çöküyor adam gibi bir spigot bulmam lazım yardım edin!