Bunları Biliyor Muydunuz ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali

Merhaba arkadaşlar. Kaynağının tamamının alıntı olduğu bu konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum :)

• Herobrine her zaman Minecraft oyununda vardı !
  • Kendi dirseğini yalamanın imkansız olduğunu
  • Ördeğin vakvaklamasının yankı yaratmadığını ve bunu kimsenin açıklayamadığını
  • Dünyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arızaların %23 ünün, makinenin üstüne oturup kendi popolarının fotokopisini çekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldiğini
  • Yaşamın boyunca uyku sırasında yaklaşık 70 böcek ve 10 örümcek yiyeceğini (Mmmmh!!:)
  • İdrarın zifiri karanlıkta parladığını
  • Eğer çok şiddetli hapşırırsan, kaburgalarından birini kırabileceğini
  • Hapşırmayı engellemeye calışırsan, başındaki veya boynundaki damarlardan birinin yırtılabileceğini ve ölebileceğini
  • Hapşırdığın sırada gözlerini açık tutmaya çalışırsan, yerlerinden fırlayabileceklerini
  • Domuzların vücut yapılarından dolayı hiçbir zaman başlarını yukarı kaldırıp gökyüzüne bakamadıklarını
  • Dünya nüfusunun %50 sinin hiç telefonla konuşmadığını
  • Farelerin ve atların kusamadıklarını
  • 1 saat süreyle kulaklıkla bir şey dinlemenin kulaktaki bakteri sayısını %700 arttırdığını
  • Çakmağın kibritten önce bulunduğunu
  • Parmak izleri gibi dil izlerinin de her insan için benzersiz olduğunu
  • Bu yazıyı okuyan insanların %75 inden fazlasının, dirseklerini yalamaya çalışacaklarını
  • Kutup ayıları saatte 40 kilometre hızla koşabilir ve 1,8 metre yükseğe sıçrayabilirler.
  • İnsan vücudunda bulunan damarların uzunluğu yaklaşık 100 bin kilometredir.
  • Okyanuslarda bulunan tuz miktarı, tüm kıtaları 150 metre derinlikte kaplayacak kadar fazladır.
  • Bir salyangoz 3-4 yıl boyunca uyuyabilir; bu süre içinde besine ihtiyaç duymaz.
  • 2.000 kilometre uzunluğundaki Büyük Mercan Resifi, dünya üzerinde yaşayan en büyük canlıdır.
  • Venüs’ü diğer gezegenlerden ayıran en büyük farkı saat yönünde dönüyor olmasıdır.
  • Develerin 3 tane kaşı vardır.
  • Yarasalar bir mağaradan dışarı çıkarken hep sola döner.
  • Kutup ayıları solaktır.
  • Baykuş mavi rengini görebilen tek kuştur.
  • Kediler ultrason seslerini duyarlar.
  • Bir pire, kendi büyüklüğünün 150 kat yüksekliğine zıplayabilir. Bu oranı tutturmak için insanın yaklaşık 30 metre zıplaması gereklidir.
  • Atlar bir ay kadar ayakta kalabilirler.
  • Kedilerin her bir kulağında 32 adale vardır.
  • Karıncalar uyumaz.
  • Yılanlar duyamaz.
  • Kelebekler ayaklarıyla tat alırlar.
  • Bir ıstakoz, ancak yedi senede, yarım kilo alabilir.
  • Salyangozların 25 bin civarında dişi vardır.
  • Mavi yunusların kalbi dakikada sadece dokuz kere çarpar.
  • Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.
  • Kediler şeker tadını ayırt edemezler.
  • Eiffel Kulesi'nin tepesine çıkana kadar 1792 basamak vardır.
  • İnciler sirekde erir.
  • Sadece dişi kanaryalar öter.
  • Salatalığın % 96'sı sudur.
  • Kutup ayıları solaktır.
  • Tüm kıtaların ilk ve son harflari aynıdır.
  • Penguen yüzebilen ama uçamayan tek kuştur.
  • İnsan vücudundaki en güçlü kas dildir.
  • Gözümüzü açık tutarak, kesinlike hapşıramayız.
  • Değerli taşların çoğu farklı elementlerden oluşur, sadece pırlanta karbondan oluşur.
  • İnsan saçı 3 kilo ağırlık kaldırabilir.
  • Çıplak gözle görülebilen en uzak gezegen Satürn'dür.
  • 2 yaşındaki bir atın sadece 6 adet kesici dişi olur.
  • Atların vücudunda, insanların vücuduna göre 18 tane daha kemik vardır.
  • Kediler hem kör hem de sağır doğarlar, ancak annelerinin yaydığı titreşim sayesinde memeye yönlenirler.
  • Sıcak su, soğuk sudan daha ağırdır.
  • Venüs'ün atmosferi ağırlıklı olarak karbondioksit bulunuyor, bu yüzden sera etkisi oluşup tüm sıcaklığı depolar.
  • Kadınların erkeklere göre 1 saat daha fazla uykuya ihtiyaçları vardır.
  • Bir köpekbalığı 100 milyon damla deniz suyu içindeki 1 damla kanı ayırt edebilir.
  • Bir dişi kaplan 3 yılda bir yavrulayabilir.
  • Kunduzlar asla balık yemezler.
  • 1 gram toprakta 10 milyar bakteri bulunur.
  • Napoliyon kedilerden korkardı.
  • Kuzey Norveç'te yaz mevsimi boyunca 14 hafta hem gündüzler hem de geceler güneşli geçer.
  • Zürafalar yüzemez.
  • İnsanın kalça kemiği betondan daha sağlamdır.
  • Her bir şeker zerresinin 16 köşesi vardır.
  • Martılar tuzlu su içebilir çünkü vücutlarında tuzu filtre eden bir bezeleri vardır.
  • Kuyruğu uzun, kalın ve kıskaçları küçük olan akrepler daha zehirlidir. Bilinen 1500 farklı akrep türünden sadece 25 tanesi insanlar için tehlikelidir.
  • Doğumgününü en az 9 milyon kişi ile paylaşıyorsun.
  • Tuzlu su balıklarının, tatlı su balıklarına göre daha kalın kemikleri vardır.
  • İnsan beyninin ağırlığı 1.3 kilogramdır.
  • Yeni doğmuş bir timsah içinden çıktığı yumurtadan 3 kat daha büyüktür.
  • Bir kağıt parçası 7 kereden daha fazla katlanmaz.
  • Bütün memeli canlıların 5'te 3'ü kemirgendir.
  • Bilenen en eski kuş fosili Almanya'da bir maden ocağında bulunan 150 milyon yıllık Archaeoptenyx fosilidir.
  • İnsanların el tırnakları arasında en yavaş uzayanı baş parmağın, en hızlı uzayını ise orta parmağın tırnağıdır.
  • Karate kelimesinin anlamı "boş el"dir.
  • Bal bozulmayan tek gıdadır.
  • Bir insan farkında olmadan her gün ortama 930.000 toz zerreciği yutar.
  • Apollo 11 Dünya'ya indiğinde sadece 20 saniye daha yetecek yakıtı kalmıştı.
  • Arabayla Güneş' e yolculuk edebiliyor olsak, bu yolculuk molalar hariç, yaklaşık 150 yıl alır. :)
  • Hörgücüne rağmen develerin omuriliği düzdür.
  • İleri doğru bir adım atabilmek için, insan vücudundaki 54 farklı kasın harekete geçmesi gerekmektedir.
  • Dolunay, yarım aydan dokuz kat daha parlaktır.
  • Kan, sudan 6 kez daha koyudur.
  • Arkeologlar tarafından İşviçre'de bulunan en eski ayak izi 5200 yaşındadır.
  • Eski Mısırlıların kullandıkları yastıklar taştandı.
  • Bir adım atmak için 200 kasınızı kullanırsınız.
  • İnciler, sirkenin içerisinde bekletilirse, erir.
  • İnsan elinde, en yavaş uzayan tırnak baş parmağınki, en hızlı uzayan tırnak ise orta parmağınkidir.
  • Dünyadaki hayvanların yüzde sekseni altı ayaklıdır.
  • Gün ışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını Benjamin Franklin başlatmıştır.
  • Sadece dişi kanaryalar öter.
  • Meşe ağacı 50 yaşına gelmeden palamut vermez.
  • Filler zıplayamayan tek memelidir.
  • Sığırların 4 midesi vardır.
  • Tom Sawyer daktiloda yazılan ilk romandır.
  • Yerçekimsiz ortamda mum alevi küre şeklinde olur.
  • Elma, soğan ve patatesin tadı aynıdır. Fark sadece tamamen kokularından kaynaklanır. Aslında hepsi tatlıdır.
  • 13 rakamının uğursuz olarak bilinmesi nedeniyle ABD'de birçok otelde 13. katta oda bulunmaz.
  • Kibrit kutusu büyüklüğündeki altın külçesi yufka gibi açılarak bir tenis kortu büyüklüğüne kadar yırtılmadan uzatılabilir.
  • Aşık olduğumuzda beynimiz "phenylethylamine" üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. Bu kimyasal madde çikolatada da vardır.
  • Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmaz, sizi gizler. Sivrisineğin alıcılarını bloke ederek sizin orada olduğunuzu anlamalarını engeller.
  • Klinik ölüm sonrası insan 5 dakika içinde hayata geri getirilebilir. 5 dakika sonra beyin hücreleri ölmeye başlar, ama yine de bu süreyi 5 dakika daha uzatmak mümkündür.
  • Satranç tarihinin en uzun oyunu 1950 yılında Mardel Plato'da yapılmış dünya satranç turnuvasında gerçekleşmiştir. Pilkin ve Çernyak arasında yapılan bu maç 22 saat devam etmiş ve 191. hamle sonrası berabere bitmiştir.
  • Kunter, 1988 yılında Fenerbahçe formasıyla Hilalspor karşısında 153 sayı atarak rekor kırarken, ilk yarıda da attığı 81 sayıyla bir devrede en fazla sayı üreten basketçi olarak da tarihe geçti.
  • Gallium adlı bu metalin erime noktası bir insanın elindeki sıcaklıktan düşük olduğundan elinizle tuttuğunuzda sıvılaşır.
  • Dolunay zamanlarında tartılırsanız daha hafif çıkarsınız.
  • İtalyan ressam Fausto Zonaro, kendini Fatih'in İstanbul'a girişinde solundaki yeniçeri olarak resmetmiştir.
  • Bunu okuduktan sonra fark edeceksiniz ki ki beyniniz ikinci "ki"yi okumanıza izin vermedi.
  • Aslanlar bir günde 50 kez sevişebilirler.
  • Herobrine hiçbir zaman Minecraft oyununa eklenmedi !

Tüm bu yazıları okuduysanız Teşekkürler, okumadıysanız da siz kaybedersiniz diyorum.İlk ve son bilgiyi farkettiyseniz size çok teşekkür ederim
İyi Forumlar dilerim !

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
  • Herobrine her zaman Minecraft oyununda vardı !
  • Herobrine hiçbir zaman Minecraft oyununa eklenmedi !
Çelişki..

• Eğer çok şiddetli hapşırırsan, kaburgalarından birini kırabileceğini
Bu yalan test edildi..
Yaşamın boyunca uyku sırasında yaklaşık 70 böcek ve 10 örümcek yiyeceğini
Saçma.. Gecekonduda oturan varsa onlara olabilir..
  • Hapşırdığın sırada gözlerini açık tutmaya çalışırsan, yerlerinden fırlayabileceklerini
Yalan bu da.. Gözler hem damar hem de kaslarla kafatasına bağlı.. Bıçakla bile zor çıkarıyorlar.. Hapşırıkla imkansız.. Hatta bu nasıl oluyor diye bir şey vardı Discovery Channelde bebenin biri gözleri açık hapşırıyordu..

• Çakmağın kibritten önce bulunduğunu
O çakmak olan çakmaktaşı.. Düzelt onu çakmaktaşı önce keşfediliyor sonra kibrit..

• Yarasalar bir mağaradan dışarı çıkarken hep sola döner.
Bunu kim söylemişse sadece 1 yarasayı 1 mağaradan bırakmış yaptığını söylemiş.. Ne alaka direkt dağılıyorlar ve yemek arıyorlar..
  • Timsahlar daha derine batabilmek için taş yutarlar.
Bu da saçma sen hiç belgeselde gördün mü? Normal suda yüzerken direkt dalabiliyor.. Taş yutmadan.. Bir kıyıya gidip taş yutup geri mi dönecek hayvan ne saçma..
  • Tüm kıtaların ilk ve son harflari aynıdır.
Sadece Türkçe'de.. Belki başka dilde de vardır ama Türkçede bu öyle.. (Bkz. Europa)
  • Bunu okuduktan sonra fark edeceksiniz ki ki beyniniz ikinci "ki"yi okumanıza izin vermedi.
Bu da saçma ben okudum.. Hızlı okursan fark edemeyebilirsin ama ben yeni kalktığım için yavaş okuyorum..

Al sana bilgi.. İnsanlar dışında yunuslarda zevk için sevişirler.. Diğerleri içgüdü..

Sonuç olarak gereksiz saçma bilgiler.. Her zaman okur yanlışları söylerim.. Bunlar hayatta hiçbir işe yaramayacak bilgiler.. Hayatta kalmanıza yardım etmez.. Yani kaybedilecek bir şey yok.. Belki başka yanlış bilgide var ama benim bulduklarım bunlar..

OKUMAYIN..

Son düzenleme:

AzlaazTR

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bilgiler'în Çoğunluğunu Biliyorum.
@Sherien Yalan Test Edildi Dediği Soruyu Doğru Olduğuda Test Edildi. :)

Pr1sonsoul

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Çelişki..

Bu yalan test edildi..

Yalan bu da.. Gözler hem damar hem de kaslarla kafatasına bağlı.. Bıçakla bile zor çıkarıyorlar.. Hapşırıkla imkansız.. Hatta bu nasıl oluyor diye bir şey vardı Discovery Channelde bebenin biri gözleri açık hapşırıyordu..

O çakmak olan çakmaktaşı.. Düzelt onu çakmaktaşı önce keşfediliyor sonra kibrit..

Bunu kim söylemişse sadece 1 yarasayı 1 mağaradan bırakmış yaptığını söylemiş.. Ne alaka direkt dağılıyorlar ve yemek arıyorlar..

Bu da saçma sen hiç belgeselde gördün mü? Normal suda yüzerken direkt dalabiliyor.. Taş yutmadan.. Bir kıyıya gidip taş yutup geri mi dönecek hayvan ne saçma..
Sadece Türkçe'de.. Belki başka dilde de vardır ama Türkçede bu öyle.. (Bkz. Europa)
Bu da saçma ben okudum.. Hızlı okursan fark edemeyebilirsin ama ben yeni kalktığım için yavaş okuyorum..

Al sana bilgi.. İnsanlar dışında yunuslarda zevk için sevişirler.. Diğerleri içgüdü..

Sonuç olarak gereksiz saçma bilgiler.. Her zaman okur yanlışları söylerim.. Bunlar hayatta hiçbir işe yaramayacak bilgiler.. Hayatta kalmanıza yardım etmez.. Yani kaybedilecek bir şey yok.. Belki başka yanlış bilgide var ama benim bulduklarım bunlar..

OKUMAYIN..
Kurtardın beni sipirmen, tüm yazıyı okumadım :D

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Oooh, copy paste copy paste. :D

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
1 saat süreyle kulaklıkla bir şey dinlemenin kulaktaki bakteri sayısını %700 arttırdığını
Hergün genelde 12 saat müzik dinliyorum, düz mantık bir hesap yaparsak günde %8.400 haftada %58.000 ayda %235.200 bakteri artıyor kulağımda buda demek oluyorki kendi kopyalarımı oluşturabiliyorum .-.

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
1 saat süreyle kulaklıkla bir şey dinlemenin kulaktaki bakteri sayısını %700 arttırdığını
Hergün genelde 12 saat müzik dinliyorum, düz mantık bir hesap yaparsak günde %8.400 haftada %58.000 ayda %235.200 bakteri artıyor kulağımda buda demek oluyorki kendi kopyalarımı oluşturabiliyorum .-.
Hiç yıkanmıyor musun? Ne pislik bu..

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Çelişki..

Bu yalan test edildi..

OKUMAYIN..
1-Bilerek yazdım.
2-Yalan değil, kemik erimesi yaşayan insanlarda olası bir durum <_<
3-Gecekondu ile alakası yok, evin temiz ise bu oran azalır... Yani kısaca gecekondu'da yaşayanların evlerini kötüleyemezsin <_<
4-Yine yaşlılarda ve hastalarda meydana gelebilecek bir durum...
5-Haklısın...
6-Kıyıya gidip değil. Dalabildiği kadar dalıp oradaki taşları ağzına alıyor. Yükselmek istediğinde ise bunları tekrardan bırakıyor <_<
7-Haklısın...
8-Aslında sadece hızlı okuyanlar o "ki" kelimesini farkedemiyor, o cümleyi 1 saniyeden kısa bir sürede okudum ve 2. ki yi sanki hiç görmedim...
9-"Al sana bilgi.. İnsanlar dışında yunuslarda zevk için sevişirler.. Diğerleri içgüdü.." Sadece yunslar değil, birkaç hayvan daha var ama tabiikide bunları hatırlayamıyorum <_<

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-Bilerek yazdım.
2-Yalan değil, kemik erimesi yaşayan insanlarda olası bir durum <_<
3-Gecekondu ile alakası yok, evin temiz ise bu oran azalır... Yani kısaca gecekondu'da yaşayanların evlerini kötüleyemezsin <_<
4-Yine yaşlılarda ve hastalarda meydana gelebilecek bir durum...
5-Haklısın...
6-Kıyıya gidip değil. Dalabildiği kadar dalıp oradaki taşları ağzına alıyor. Yükselmek istediğinde ise bunları tekrardan bırakıyor <_<
7-Haklısın...
8-Aslında sadece hızlı okuyanlar o "ki" kelimesini farkedemiyor, o cümleyi 1 saniyeden kısa bir sürede okudum ve 2. ki yi sanki hiç görmedim...
9-"Al sana bilgi.. İnsanlar dışında yunuslarda zevk için sevişirler.. Diğerleri içgüdü.." Sadece yunslar değil, birkaç hayvan daha var ama tabiikide bunları hatırlayamıyorum <_<
1- bunu geç bilerek ya da bilmeyerek, "çelişki" var dedim ben..
2- her insanda olması lazım gibi yazıyorsun.. Genelleme yapıyorsun..
3- Bende gecekonduda büyüdüm.. Kötülediğim falan yok.. Ama genel bir gerçek var gecekonduda bir şekilde böcekler giriyor.. Yaşadığım için biliyorum..
4- Yine genelleme yapmışsın.. Genel gerçek sayılmaz bu.. Bende parmağımı çıkmış gibi hareket ettirebiliyorum.. Eee şimdi herkes yapabilecek mi bunu?
5- Haklıymışım :)
6- Dalabildiği kadar dalıp taş alıyorsa suyun en dibine ulaşmış oluyor.. Ayrıca balon mu koskoca timsah..
7- Haklıymışım gene :)
8- Bende öyle dedim zaten..
9- Sadece yunuslar.. İstersen araştır..

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
1- bunu geç bilerek ya da bilmeyerek, "çelişki" var dedim ben..
2- her insanda olması lazım gibi yazıyorsun.. Genelleme yapıyorsun..
3- Bende gecekonduda büyüdüm.. Kötülediğim falan yok.. Ama genel bir gerçek var gecekonduda bir şekilde böcekler giriyor.. Yaşadığım için biliyorum..
4- Yine genelleme yapmışsın.. Genel gerçek sayılmaz bu.. Bende parmağımı çıkmış gibi hareket ettirebiliyorum.. Eee şimdi herkes yapabilecek mi bunu?
5- Haklıymışım :)
6- Dalabildiği kadar dalıp taş alıyorsa suyun en dibine ulaşmış oluyor.. Ayrıca balon mu koskoca timsah..
7- Haklıymışım gene :)
8- Bende öyle dedim zaten..
9- Sadece yunuslar.. İstersen araştır..
Farkettiysen cümlelerin çoğunda "olabileceğini" kelimesi var. Bu da bir olasılık belirtiyor, kesin değil yani :)