byBluera - Plugin Nedir? Nasıl Kullanılır ve Plugin Paketleri - Detaylı Anlatım

Rehberimizi Beğendinizmi?

• İşime Yaradı Teşekkürler!

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır Anlayamadım!

• Anlatmışsında Olmamış!

• Kullanılan toplam oy
    0

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Plugin Nedir?
Plugin, Minecraft serverlarındaki oynayış kalitesini arttırmak amacıyla, Java dilini iyi bilenler tarafından yazılır. Pluginler sayesinde sunucunuzu daha eğlenceli hale gedirip, pasif halden çıkarırsınız.

Plugin Nasıl Yapılır?
Eklenti yapmak iyi bir Java dili gerektirir. Eklentiler "Eclipse" adlı program sayesinde yapılır. Eklenti yapmak belki günlerce belki haftalarca hatta aylarca sürebilir. Eğer eklenti yapmak istiyorsanız lütfen basit süren 5 - 10 dakikada yapılan eklentilerden başlayınız. Bu hem eklenti yapma yolunda hemde Java dili öğrenme konusunda yardımcı olur.
@>>TheLegend<< Eklenti Yapma Rehber

Eclipse Nedir?
Eclipse, açık kaynak kodlu bir tümleşik geliştirme ortamıdır. Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da esnek yapısı sayesinde C++ gibi farklı diller için de kullanılmaktadır. - Kaynak Wikipedia

Bu Plugin Denilen Şey Nerede Kullanılır?
Eklentiler, Bukkit denen sunucu programıyla çalışır. Bukkit normal bir sunucu gibi çalışabilir.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bukkit Nedir?
Bukkit arkadaşlarınızla Minecraft oynamayı sağlayan yada server kurup Multiplayer Minecraft imkanı ve bazı küçük özellikler eklememizede yarayan yazılım/dosyadır.

Şu Bahsettiğin Plugin Paketleri Nedir?
Plugin paketleri Sunucu Tiplerine göre yapılır. Bazı lazım olacak küçük pluginler alınır ve bir yerde toplanır. Bunu yine bukkit sunucunuzda kullanarak daha çok player/oyuncu elde edebilirsiniz.

Paketler Nasıl Ayarlanır?
Paketlerin hazırlanmasında özellikle bug ve hata olmamasında dikkat edilir. Eğer büyük bir hata olursa takipçileriniz düşebilir (v.b). Paket yapımıda plugin yapmak kadar uzun sürebilir. Test etme, bugları düzenleme, errorları giderme, eklenti güncelleme, gerekli eklentiler, lag yapmaması, hostinglere uyumlu olması(Nitrado, AxiTR v.b), sorun çıkarmaması v.b...

Önerdiğiniz Paketler?
Tabikide Ben :D (Şaka)
Bu işe ben karışmam fakat Minecraft Türkiye forumundan araştırarak bulabilirsiniz.

Eklenti Yapma Aşamasında Hangi Programlar Kullanılır?
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bu program genellikle "config.yml" ya da "plugin.yml" editlerken(düzenlerken) kullanılır.

Config.yml Nedir?
Genellikle her eklentide bulunur(Bazı Eklentilerde Olmayabilir). Yml dosyaları normalde açılamaz. Sağ tıklayıp birlikte aç bölümüne gelip Notpad++ seçerseniz(İndirme Linki Yukardaki Soruda) artık düzenleyebilirsiniz. Orda eklentinin kaynak kodlarından gelen bilgiler vardır. Bazıları düzenlenebilir. Bazıları düzenlenemez.

Plugin.yml Nedir?
İçinde eklentinin yapımcısı ve java kodlarını birleştirmekte kullanılan kodlar bulunur. Editlenemez yoksa eklenti bozulur. Bir eklentide olması gereken en önemli şeylerde birisidir. eğer bu olmazsa eklenti çalışmaz. Sadece Kodlar Düzenlenebilir.

Kodları Nasıl Düzenleyebiliriz?
plugin.yml Bölümünden düzenleyebilirsiniz orda aliases: [Komut] diye bir şey olursa oraya yazabilirsiniz ve bu sayede oyuna girip o komutu kullanabiliriz.

aliases: [Komut] Denen bir şey Yok?
Eğer yoksa kendiniz ekleyebilirsiniz.
Örnek(Essentials Eklentisi):
Kod:
  afk:
    description: Marks you as away-from-keyboard.
    usage: /<command> [player]
    aliases: [Komut]

plugin.yml Nerde?
Eğer eklentinin .Java dosyasına sağ tıklayıp birlikta aç bölümüne gelip WinRaR derseniz açarsınız. Orada plugin.yml bölümünü görebilirsiniz.

Evet umarım birşeyler anlatabilmişimdir. Bütün alıntıları konuda paylaştım. Çünkü ayrıntılı bir konu olmasındı istedim. En ince detayına kadar bahsettim. Ve forumdaki ilk rehberimi yaptım. "Okuduysan bir Like atmayı unutmada keyfim yerine gelsin genç <3" :)

Rehber -
@byBluera

ALINTI YAPILAMAZ

Son düzenleme:

Poyro

Super Smash Brothers for Nintendo Switch
En iyi cevaplar
0
Müthiş sen bir hub server kursana. :D