- En iyi cevaplar
- 0
Diğer anlatımlarla karşılaştırıldığında karışık ama anlamak isteyene tekrar okunduğunda fazlasıyla anlaşılabilecek bir anlatım, fazla bilgi de bir zaman sonra boşa oluyor bana göre, C++'daki cout'un Java'daki system.out.print olduğunu bilse ne işine yarayacak sadece C++'ya yönelmiş birisinin, tabii dillerin sınırlarını bilmesi gerekli o ayrı bir şey* Çok fazla araştırmaya yönelik olanlar bir zamandan sonra araştırmayı uygulamaya geçirmeyi bırakıyor, denemiyor geneli, kullanması gerektiğinde de doğru düzgün kullanamıyor. Uygulamaya yönelik olanlar zaten başından kaybetmiş, "çalışsın yeter gerisi hikayeGenel anlatınlardan daha karmaşık bir anlatım değil. Sadece türkçe kaynaklar direk uygulama dan giriş yapıyorlar işin arka planında ne olduğunu anlatarak değil. Bu da ilk gören kişiye tuhaf gelebilir tabii ki. Yeni başlayan biri anlamakta zorlanabilir belki haklısın ama gerçekten anlamak isteyen kişi anlayacaktır. Benim de ilk okuyuşta anlayamadığım yerler oldu(ve halen bazen oluyor) Ama o yeri tekrardan daha dikkatli okuyup üzerine kafa yorunca anlayamadığım yer olmadı, ki burada öyle bir durum söz konusu değil çünkü burası forum. Kişi anlıyamadığı kısmı bana buradan sorabilir bende elimden geldiğince o kişinin anlıyacağı anlatım şeklinden anlatmaya çalışırım. Tabi programcılar ikiye ayrılır. Araştırmacı programcı ve uygulamaya önem veren programcı. Araştırmacı programcı için arka planda ne olduğunu önemlidir ama adam arka planda ne olduğunu merak etmeyip, sadece uygulama öğrenmek istiyorsa uygulamaya önem veren programcı oluyor. Uygulamaya önem veren kişiler içinde en son yazdığım dersler uygulamaya yönelik zaten.
Bana göre anlatımlarda anlatımdan sonra bol örnekle açıklanmalı* anlatanın önceden merak ettiği her şeyin cevabı ek olarak yazılmalı ama bu da uzun zaman istiyor. (Bu ekstra şeyler tabii ki not gibi gözükmeli ya* mesela spoiler içine yazılabilir.)