C#.NET Kayan Yazı Yapma

AtaAksoyy

Marangoz
En iyi cevaplar
0
İlk konum olarak size label kullanarak nasıl bir kayan yazı yapılır onu anlatacağım. (SİZ İSTERSENİZ BAŞKA FORM ELEMANLARI KULLANABİLİRSİNİZ)

GEREKENLER:

- Label (Ben label kullandım)

- Timer

Şimdi kod kısmımıza geçelim;

1- Kendimize int değerinde bir değişken oluşturalım ben buna 'yon' ismini verdim.

Kod:
int yon;//UNUTMAYIN BUNU KODLAMANIN DIŞINA YAZICAZ YANİ FORM LOAD EVENTİNE DEĞİL
2- Şimdi kendimize bir timer ekleyelim.

Kod:
Timer tmr =newTimer();//Bunuda kod kısmının dışına yazıcaz.
3- Şimdi zamanlayıcmızın genel ayarlarını yapalım.

Kod:
tmr.Interval=50;//HIZINI KENDINIZE GORE AYARLAYABILIRSINIZ//BUNUDA FORMUN LOAD EVENTINE YAZICAZ
4- Şimdi Formun load eventine:

Kod:
yon =0;
5- Şimdi public #projeismi#(){} diye bir alan vardır genelde en yukarıda olur. Onun içine:

Kod:
tmr.Tick+=Tmr_Tick;//SONRA BUNUN DIŞINA ÇIKIP YENİ BİR VOID AÇICAZprivatevoidTmr_Tick(object sender,EventArgs e){//KONUM AYARLARINI KENDİNİZE GÖRE AYARLAYIN BEN YAZI BOYUTUMA GÖRE YAPTIMif(yon ==0&& kayan_yazi.Location.X >1){
kayan_yazi.Location=newPoint(kayan_yazi.Location.X -5, kayan_yazi.Location.Y);}if(yon ==0&& kayan_yazi.Location.X <2){
yon =1;}if(yon ==1&& kayan_yazi.Location.X +305<910){
kayan_yazi.Location=newPoint(kayan_yazi.Location.X +5, kayan_yazi.Location.Y);}if(yon ==1&& kayan_yazi.Location.X +305>910){
yon =0;}}
6- Son olarak ise formun load kısmına gelip:

Kod:
tmr.Start();

Bu kadar arkadaşlar umarım faydalı olmuştur... Fikirlerinizi ve sonraki konumda ne istediğinizi yazarsanız sevinirim.

Douglad

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Form <marque></marque> Tam hatırlamıyorum HTML olarakda yazabilirler label yanına :D