Çekilişli Anket Çalışması

bonnie

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba,
Doktora tez çalışmamda bilgisayar oyunlarını oynama sebeplerimizi araştırıyorum. Diğer bir deyişle, hangi biliş ve motivasyonların bizi oyun oynamaya yönlendirdiğini merak ediyorum.
Çalışmama destek olursanız çok mutlu olurum.

Çalışma sonunda çekilişle belirlenen 5 kişiye 100₺ değerinde D&R Hediye Çeki gönderilecektir.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

pwontbe

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Öncelikle merhaba.Bana kalırsa oyunlar insanın bulunduğumuz yaşamda alamadığı hırsı almasını sağlıyor,bir nevi rehavete kapılma amacı gütmesine neden oluyor.Bu da kişiyi bir zaman sonra mutlu ediyor ve doyumsuzlaşarak her defasında daha çok rehavet istiyor.Ona zarar verdiğini bilmesine rağmen durmuyor.Kendi zevklerinin kurbanı olmak ona iyi geliyor çünkü buna inanıyor.İşte insanın haresesi burada başlıyor.Büyüyor,zarar veriyor-en çok da kendine-,ölüyor.

Son düzenleme:

Muhammedda

Yeni Doğmuş
En iyi cevaplar
0
Merhabalar,bence oyunlar insanların gerçek hayatta yapamadıkları şeyleri yaptıkları için oynanıyor ama asıl sebebi bu değil aslında bu hikaye okumaya benziyor hikayede başka birinin fantastik veya başka bir türde olayları anlatılıyor oyunlarda bunun gibi hikayeli oyunlarda birnevi bir kişinin hikayesini yönlendiriyorsunuz ve bazı tür oyunlarda ise rekabet duygusunu yaşadıkları için oynuyorlar çoğunlukla bu online odaklı oyunlarda yaşanıyor ve bazı tür oyunlarda hikayenin nasıl gideceğini her detayına kadar seçebiliyorsunuz (ör: detroit become human) bu tür oyunlar ise oyunlara tüm kaderinin kendi ellerinde olduğu hissini yaşattığı için oynanıyor.
Yardımcı Olduysam Ne Mutlu Bana