[Ciddi] JusticeWhip /Açık Öğretim Lisesi

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar.

Bu konuyu açmamın sebebi sizden fikir alıcağım ve lütfen beni bilgilendirin. Ciddi bir konu lütfen suyunu çıkarmayalım.

Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar belirli sağlık problemlerim oldu ve 2-3 senedir bu hastalıkla yaşıyorum.Hastalığımın artması ile okula devam edemedim. Lise 2'ye geçtim ve okullar açıldı devam edemedim. Devam etseydim ki çok zordu lise 3 de olacaktım.
Yani lise 2 de bırakmak zorunda kaldım.Derslerim iyidi okulu severdim lise 1 de teşekkür ile geçtim hiçbir karnem daha boş yani belgesiz gelmedi.
Hastalıgım yüzünden isyan etmiyorum hayat mücadelesi sınanıyoruz.
Okula devam etmek istiyorum ve açık öğretim lisesine başvuracagım seneye beni bilgilendirir misiniz?
Sakladım hep çoğu kişiden bilen iki kişi var forumda.
Sınavları zor mudur? Özellikle bu
Geçme sistemi nasıldır?
Lise 1 de teşekkür ile geçtim kaç kredi ile başlarım?
Kaç kredide mezun olurum?
Açık lise kitap veriyor mu?Verirse benim için yeterli olur mu yoksa ek kaynak gerekli midir?
Son bir aydır araştırma yapıyorum. Araştırmam sırasında bazen kötü oluyorum ama bana kesin bilgi lazım.

Belki beni sevmeye bilirsiniz bu durum yüzünden ama yardımlarınızı esirgemeyin.Bilgi verirseniz teşekkür ederim.
İyi forumlar

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
200 kredide mezun olursun(192 diye biliyorum).
Geçme sistemi, hiç ortak dersin kalmayıp 200 krediyi tamamlaman gerekiyor.
Kaç kredi ile başlarsın net olarak bilemem fakat 70'in üstünde baslarsın(tesekkürle geçtiğini varsayıyorum).
Dersine göre kitap veriyor, fakat ek olarakta internetten aol eskiden çıkmış sorulara göz gezdirmendede fayda var.
Sınavlar basit diye bilirim, hiç girmedim ama öyle.
Teşekkürle geçtim lise 1. sınıfı. 192 kredi diye bende okudum ama 200 kredi tamamlarsam anlamadim orayı heralde emin olamadigin için dedin. Sorulara bakıcagim seneye başlıyacagim insallah. Teşekkür ederim

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Teşekkürle geçtim lise 1. sınıfı. 192 kredi diye bende okudum ama 200 kredi tamamlarsam anlamadim orayı heralde emin olamadigin için dedin. Sorulara bakıcagim seneye başlıyacagim insallah. Teşekkür ederim
192 krediyle geçebiliyorsun, ben hiç belge alamamış it köpek bir öğrenciydim lise sonda ikinci dönem açık liseye geçtim ders çalışayım diye, kredim 212 olarak başladım. Lakin kredi 192'yi geçince direk geçmiyorsun, ortak dersler arasından Dil ve Anlatım'ı vermek zorundasın sınavlarda, gerisini vermesen de olur ama birden fazla sınava sokuyorlar veremezsen. Hiç veremezsen de muaf yapıyorlar yani bir şey farketmiyor, sadece ekstra kayıt yenileme parası ödüyorsun.

Ah bir de not, açık liseye geçeceksen ilk yapacağın iş telefondan 8383 numarasına kaydolmak, sana kayıt yenileme tarihlerini falan mesaj gönderiyorlar vs. Eğer unutursan sınıfta kalma ihtimalin var kredin vs yetse bile (bkz: ben geçen sene unuttum ve kaldım ama bu sene mezunum :D), var ise başka sorun buyur.

Edit: Bu arada açık lise sınavları gayet basit, geçmiş sınavlardan çıkan sorulara bakarak geçebilirsin çok rahat, bakmadan da geçme ihtimalin çok yüksek. 20 dakika falan ayırsan yeterli oluyor yani.

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
bak favormi moderatörcüğüm :p

Kitap veriyor - Ek kaynağa gerek yok test çözebilirsin ama, mesela geçen sene açık lise sınavlarında cıkan soruları çöz :p
çalışmana bile gerek yok gayet basit sınavlar :p
gerekli bilgileri burda sormak yerine
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

den okusan cok daha acıklayıcıda olabilir :p

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
192 krediyle geçebiliyorsun, ben hiç belge alamamış it köpek bir öğrenciydim lise sonda ikinci dönem açık liseye geçtim ders çalışayım diye, kredim 212 olarak başladım. Lakin kredi 192'yi geçince direk geçmiyorsun, ortak dersler arasından Dil ve Anlatım'ı vermek zorundasın sınavlarda, gerisini vermesen de olur ama birden fazla sınava sokuyorlar veremezsen. Hiç veremezsen de muaf yapıyorlar yani bir şey farketmiyor, sadece ekstra kayıt yenileme parası ödüyorsun.

Ah bir de not, açık liseye geçeceksen ilk yapacağın iş telefondan 8383 numarasına kaydolmak, sana kayıt yenileme tarihlerini falan mesaj gönderiyorlar vs. Eğer unutursan sınıfta kalma ihtimalin var kredin vs yetse bile (bkz: ben geçen sene unuttum ve kaldım ama bu sene mezunum :D), var ise başka sorun buyur.

Edit: Bu arada açık lise sınavları gayet basit, geçmiş sınavlardan çıkan sorulara bakarak geçebilirsin çok rahat, bakmadan da geçme ihtimalin çok yüksek. 20 dakika falan ayırsan yeterli oluyor yani.
Anlamadigim su lise sonda sen ayrılmıssın 212 kredi ile baslamissin. 192 kredide mezunsun. Ben lise 2ye gitmedim lise 1.sınıfı bitirdim ama teşekkür ile kaç kredim olacak benim.Teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1428667622,1428667591][/DOUBLEPOST]
bak favormi moderatörcüğüm :p

Kitap veriyor - Ek kaynağa gerek yok test çözebilirsin ama, mesela geçen sene açık lise sınavlarında cıkan soruları çöz :p
çalışmana bile gerek yok gayet basit sınavlar :p
gerekli bilgileri burda sormak yerine
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

den okusan cok daha acıklayıcıda olabilir :p
Okuyorum valla her gün bakıyorum teşekkür ederim :)

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Anlamadigim su lise 2 de sen ayrılmıssın 2012 kredi ile baslamissin. 192 kredide mezunsun. Ben lise 2ye gitmedim lise 1.sınıfı bitirdim ama teşekkür ile kaç kredim olacak benim.Teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1428667622,1428667591][/DOUBLEPOST]
Okuyorum valla her gün bakıyorum teşekkür ederim :)
Lise 4'ün 2. döneminde ayrıldım ben, bu daha fazla kredi verir tabi. Belki kredin 192'yi geçemez eğer lise 2de açık liseye geçmiş olursan ama bunu kredi hesaplayan siteler falan var sanırım oralardan hesaplayabilirsin, notlarını girip. Fakat kredin 192'yi geçmezse bile panik yapman gereken bir şey yok çünkü ortak olmayan dersler ortak olanlardan bile daha kolay. Yani eğer kredin yetersizse ortak/zorunlu olmayan derslerden de sınava giriceksin ama onları çok rahat verirsin dediğim gibi, kafaya takacak bir şey yok yani.

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Lise 4'ün 2. döneminde ayrıldım ben, bu daha fazla kredi verir tabi. Belki kredin 192'yi geçemez eğer lise 2de açık liseye geçmiş olursan ama bunu kredi hesaplayan siteler falan var sanırım oralardan hesaplayabilirsin, notlarını girip. Fakat kredin 192'yi geçmezse bile panik yapman gereken bir şey yok çünkü ortak olmayan dersler ortak olanlardan bile daha kolay. Yani eğer kredin yetersizse ortak/zorunlu olmayan derslerden de sınava giriceksin ama onları çok rahat verirsin dediğim gibi, kafaya takacak bir şey yok yani.

Bencede onun dedigi gibi kendine güven gerçekten cok kolay sınavlar - Kuantum Fiziği- :p

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Teşekkür ederim bi hesaplayım ben o zaman.Bi bakayım ne kadar kredim var.Teşekkür ederim.Peki kaç senede bitebilir. Dönem olarak hesaplanıyorda. Yılda 3 sınav var heralde her sınav 1 dönem mi oluyor ?

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Teşekkür ederim bi hesaplayım ben o zaman.Bi bakayım ne kadar kredim var.Teşekkür ederim.Peki kaç senede bitebilir. Dönem olarak hesaplanıyorda. Yılda 3 sınav var heralde her sınav 1 dönem mi oluyor ?
İki dönemde 2 kere sınava giriyorsun. 3 saat sınav süresi var (gayet yeterli, 20 dakikada bitebilir düzeyde sınavlar). Hepsi tek kitapçıkta, sen seni ilgilendirenleri işaretliyorsun yani sadece. Mesela yazdığın dersler arasında İngilizce-7 yok, o zaman İngilizce-7'den işaretleme yapmıyorsun.

Kaç senede bitebilir soruna gelirsek ondan net emin değilim lakin 4 sene liseyi 2 buçuk senede bitirebiliyorsun sanırım.[DOUBLEPOST=1428667967,1428667926][/DOUBLEPOST]
Atalarımız ne demiş - Azimle .... - Azim cok güzel bişiy :p
ama test çözmekte fayda var sitesinden eski sınavların sorularını indirip çöz
Sözünü tamamlayayım :D. 'Azm ile haced eden mermeri dahi tarumar edermiş'

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
İki dönemde 2 kere sınava giriyorsun. 3 saat sınav süresi var (gayet yeterli, 20 dakikada bitebilir düzeyde sınavlar). Hepsi tek kitapçıkta, sen seni ilgilendirenleri işaretliyorsun yani sadece. Mesela yazdığın dersler arasında İngilizce-7 yok, o zaman İngilizce-7'den işaretleme yapmıyorsun.

Kaç senede bitebilir soruna gelirsek ondan net emin değilim lakin 4 sene liseyi 2 buçuk senede bitirebiliyorsun sanırım.[DOUBLEPOST=1428667967,1428667926][/DOUBLEPOST]
Sözünü tamamlayayım :D. 'Azm ile haced eden mermeri dahi tarumar edermiş'
9. Sınıf- 2012-2013
73,68
Puan geçme notum.

Fatih the Wizard

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İzninle birsey sormak istiyorum(sınıfta uyuya kaldıgım için dinleyememistim anlatılanları :p )
1 senede 3 dönemmi oluyordu?
Ve 18 yasından küçükler 1 dönemde 3 yerine 2 sınava girebiliyorlar sanırım diymi?
Birde 35 krediye kadar seçilebiliyordu, bir senede en fazla 35 mi yoksa 105 mi kredi alabiliyoduk?
Uhm, ben de işin o kadar expert i değilim tabi ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım :D. Bir senede en fazla alınan krediyi bilmiyorum lakin 35 değil 105'dir diye tahmin ediyorum. 35 çok az çünkü, eğer öyle alınırsa 5 senede mezun olunabilir en erken. Yazdığın sayıda sınava giriyorsun isteğine bağlı yani, kitapçıkta bütün dersler bulunuyor sen sadece kendi işine yarayacakları sınav kaydını yaptırırken işaretliyorsun. Yani ben mesela kredim 192'nin üstünde olduğu için sadece ortak dersleri seçtim, kitapçığın öbür kısımlarını boş bıraktım ^^

JusticeWhip

Pilli mafya
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bide derslerim cok iyi diodun :p 73
Çok iyi demedim iyi dedim belki yanlıs yazmisimdır :S[DOUBLEPOST=1428668284,1428668168][/DOUBLEPOST]
Uhm, ben de işin o kadar expert i değilim tabi ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım :D. Bir senede en fazla alınan krediyi bilmiyorum lakin 35 değil 105'dir diye tahmin ediyorum. 35 çok az çünkü, eğer öyle alınırsa 5 senede mezun olunabilir en erken. Yazdığın sayıda sınava giriyorsun isteğine bağlı yani, kitapçıkta bütün dersler bulunuyor sen sadece kendi işine yarayacakları sınav kaydını yaptırırken işaretliyorsun. Yani ben mesela kredim 192'nin üstünde olduğu için sadece ortak dersleri seçtim, kitapçığın öbür kısımlarını boş bıraktım ^^
Sitelerde bulamadim hesaplamayı nasıl yapilir acıklarmısın ?