Çoğu Konunun Çözüm Olmadığı Kasma Hatası

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Minecraft oyunum aşırı kasıyor. Yani bazen 4 5 fpsye dahi inebiliyor. Forumlardaki çoğu şeyi denedim. Grafikleri düşürdüm, optifine yükledim. Hiçbiri en ufak fpsye etki etmiyor.

Oyunum premium. Bizzat mojangin sitesinden aldım. Uzun süredir de oyuncusuyum zaten. Bunu neden söylüyorum. Bazı çakma hesap oyunlarda bu tür teknik hatalar olabiliyor ama bunda değil. Premium.

Minimum özellikleri karşılamıyor değil. Daha kötü bir bilgisayarda oynadığımda far boyutunda en az 60fps alıyordum.

Bilgisayarın özellikleri şunlar
İntel(R) core(tm) i7-5500u cpu @ 2.40GHz
8gb ram
64 bit işletim sistemi
Nvidia gt8400 4gb ekran kartı

Orta halli bir bilgisayar ama yine de minecraft gibi bir oyunu kasması hakaret gibi geliyor. Skyrimi ultra grafiklerde kasmadan oynarken, csgoda ultrada 200 fps alırken minecraftta fps kıtlığından oynayamam canımı sıkıyor. Bunun nedenini bilen var mı?

Javam 32 bit 64 bit yüklemeyi denedim fark etmedi yine. Modlu modsuz da fark etmiyor.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
2 tane ekran kartın vardır bak şu videodaki yerden 2.kartı devre dışı bırak ( dk 0:36' ya kadar izle ileriyi izlersen kafan karışır :D )

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşım ekran kartın çöp. Bu nedenle düşük fps alıyorsun. İşlemcin ve bellek yeterli ama ekran kartın performansını boğuyor. Ayrıca belleği Minecraft için ayırman gerek. Onu biliyorsundur her halde. Ayrıca ekran kartının sadece belleğini yazmışsın. O kart istersen 12 gb olsun yine sana performans kazandırmaz. GPU belleği 2gb'dan sonra fark etmiyor.

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
biliyorum ekran kartının çok da iyi olmadığını. Bellek vermeyi denedim. Ama minecraftı bulmadı yerini belirttiğim halde. Yoksa gerçekten düşük bellek veriyor. Bu ekran kartı nvidia gt840m (üstte yanlış yazmışım) 2 gb 4gb fark etmiyor onu da biliyorum. Ama gt750m 2gblik ekran kartından 60fps aldım ben far uzaklığında. Hani öyle olsa anlarım ekran kartında sorun diye.

Ekran kartı iki tane yok ama aygıt yöneticisinde iki tane var gözüküyor. Biri hd grafik destekleyicisi diğeri bu nvidia. Ama hd grafik destekleyicinin ekran kartı olduğunu sanmıyorum.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
biliyorum ekran kartının çok da iyi olmadığını. Bellek vermeyi denedim. Ama minecraftı bulmadı yerini belirttiğim halde. Yoksa gerçekten düşük bellek veriyor. Bu ekran kartı nvidia gt840m (üstte yanlış yazmışım) 2 gb 4gb fark etmiyor onu da biliyorum. Ama gt750m 2gblik ekran kartından 60fps aldım ben far uzaklığında. Hani öyle olsa anlarım ekran kartında sorun diye.

Ekran kartı iki tane yok ama aygıt yöneticisinde iki tane var gözüküyor. Biri hd grafik destekleyicisi diğeri bu nvidia. Ama hd grafik destekleyicinin ekran kartı olduğunu sanmıyorum.
750 840'dan daha iyi. 8. seri olabilir ama 50 dereceli bir kart 40 dereceli bir karttan daha iyi olacaktır. Yani daha kötü dediğin bilgisayarın ekran kartı daha iyi. İkincisi orijinal launcherı kullanıyorum demişsin. Profil ayarlarından ram verebilirsin. İnternette birazcık araştır çıkacaktır.

Skeleton

Marangoz
En iyi cevaplar
0
750 840'dan daha iyi. 8. seri olabilir ama 50 dereceli bir kart 40 dereceli bir karttan daha iyi olacaktır. Yani daha kötü dediğin bilgisayarın ekran kartı daha iyi. İkincisi orijinal launcherı kullanıyorum demişsin. Profil ayarlarından ram verebilirsin. İnternette birazcık araştır çıkacaktır.

Çıktı çıkmasına da maalesef çoğu kod işe yaramadı. Yine de yardımın için sağol. Büyük ihtimal bir şeyi kaçırıyorum ama bakalım.. Halletmeye çalışacağım artık.