Emin ol plugin kodlamak program yapmaktan daha basit.Türkiye de hangi internet hızlı ki benim internetim hızlı olsun ?
Ama internetimin az da olsa hızına güveniyorum.
Eclipse yi indirdiğimde karşıma bayaa seçenek çıktı ve en baştakini yükledim. Bunun hakkında hiçbir bilgim yok.
İnşallah ilerleyen zamanlarda 10 larca belki 100 lerce benim sorularımı göreceksiniz.
Ben daha hiç kurcalamadım.Bu işe merakım var ve bu bir program kodlamaktan daha zor diye düşünüyorum.
Zaten birşeyi bozmakta üstüme yoktur onu tamir edebilirsem ne mutlu bana
Şuanlık Minecraft için plugin kodlamayı istiyorum.
kodlayamıyorum deseneEmin ol plugin kodlamak program yapmaktan daha basit.
(Basitlik derecesi: 1 derece altında.)
(Neden: Çünkü hiçbiri zor değil.)
(Plugin kodlamayı öğrendikten sonra çok kolay bir şekilde program kodlayabilirsin. Ancak plugin kodları ile program kodları aynı değil. Kodlara hiç bakmadan program kodlayamazsın. Kimse burada kodları bilerek doğmadı.)
(Ayrıca şu an java ile slayt kodluyorum ödevlerde çok yardımcı oluyor java)
package com.speedyg.tocmw;
import org.bukkit.event.EventHandler;
import org.bukkit.event.Listener;
import org.bukkit.event.block.BlockBreakEvent;
import org.bukkit.event.block.BlockPlaceEvent;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;
public class Main extends JavaPlugin implements Listener{
@Override
public void onEnable(){
getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this);
}
@EventHandler
public void AntiKirma(BlockBreakEvent bbe){bbe.setCancelled(true);
}
@EventHandler
public void AntiKoyma(BlockPlaceEvent bbp){bbp.setCancelled(true);
}
}
Oyş <3PHP:package com.speedyg.tocmw; import org.bukkit.event.EventHandler; import org.bukkit.event.Listener; import org.bukkit.event.block.BlockBreakEvent; import org.bukkit.event.block.BlockPlaceEvent; import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class Main extends JavaPlugin implements Listener{ @Override public void onEnable(){ getServer().getPluginManager().registerEvents(this, this); } @EventHandler public void AntiKirma(BlockBreakEvent bbe){bbe.setCancelled(true); } @EventHandler public void AntiKoyma(BlockPlaceEvent bbp){bbp.setCancelled(true); } }
Al sana başlangıç için küçük bir kod devamını mantığını anlayarak devam edersen çok güzel işler çıkarabilirsin
Not: EventleriLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.burdan bakarak yapmaya çalış sonra boolean bak öğrendikçe seversin
Başarılar...
Yakinda bir kac bilgilendirme videosu cekmeyi planliyorum cok aciklayici olucak![]()